برگزیدگان چهاردهمین جایزه ادبی شهید غنیپور معرفی شدند/ احمد غلامی جایزهاش را اهدا کرد
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی چهاردهمین جایزه شهید غنیپور، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به این که قرار بود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم حضور یابد، اما به دلیل دغدغههای کاری این امر میسر نشد گفت: «جایزه شهید غنیپور از معدود جوایزی است که زیر سقف مسجد به رشد و ارتقا رسیده است. درواقع، برپایی این جایزه در مسجد جوادالائمه یکی از مولفههای این جایزه به شمار میرود».
او اضافه کرد: «به ویژه این که مسجد جوادالائمه در طول هشت سال دفاع مقدس یکی از پایگاههای اصلی مقاومت به شمار میرفته است. ازاینها گذشته، نقش زنده یاد امیرحسین فردی را نمیتوان در شکلگیری این جایزه نادیده گرفت. او به شخصه به شکلگیری این جایزه ادبی علاقهمند بود و برای تداوم آن زحمات بسیاری کشید و امروز به یمن تلاشهای این نویسنده فقید است که جایزه شهید غنیپور به مانایی دست یافته است».
معاون فرهنگی وزارت ارشاد تصریح کرد: « نام شهید حبیب غنیپور در ریشه دار شدن این جایزه را نباید فراموش کرد. جایزه شهید غنیپور ریشه در بین مردم دارد و چهارده دوره است که بدون تکلف و بی ادعا به فعالیت خود ادامه داده است.»
صالحی در ادامه خاطرنشان کرد: «معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تصمیم گرفته است تا برای تداوم این جایزه به خرید کتابهای برگزیده این جایزه بپردازد تا این مسئله موجب شود برگزاری جایزه غنی پور در سالهای آتی نیز ادامه داشته باشد».
در ادامه این مراسم، محمد ناصری دبیر این جشنواره نیز طی سخنانی به تاریخچه این جایزه اشاره کرد و گفت: «چراغ این جایزه ادبی از دهه پنجاه و به طور مشخص در اولین سال پیروزی انقلاب اسلامی روشن شد».
او به تعداد آثار راه یافته به این دوره از جایزه شهید غنی پور اشاره کرد و افزود: «امسال در مرحله اول این جایزه، 882 کتاب به دبیرخانه ارسال شد که میان این تعداد، 105 اثر به مرحله نیمه نهایی رسیدند و مورد داوری واقع شدند. داوران در این دوره نیز به تبع دورههای گذشته سعی کردند به آثاری نظر داشته باشند که به لحاظ کیفی در عرصه ادبیات معاصر در سطح مطلوبی قرار گرفته اند».
ناصری اضافه کرد: «شهید حبیب غنیپور در بخشی از وصیتنامه خود به مقوله کتابخوانی تاکید زیادی داشته و به این نکته اشاره کرده است که آنچه میتواند در احیاء یک مدرسه یا مسجد نقش داشته باشد کتابخانه است. یکی از وجوه افتراق این دوره از جایزه غنیپور با دورههای گذشته این است که امسال، امام جمعه مسجد نور اعلام کرده است که معادل مبلغ ده ملیون تومان از برگزیدگان این دوره کتاب خریداری میکند. علاوه براینها قرار است یک موسسه عام المنفعه به خرید کتابهای برگزیدگان بپردازد».
مصطفی رحماندوست نیز در این مراسم با ابراز خرسندی نسبت به تداوم جایزه شهید غنی پور گفت: « برگزاری جایزه شهید غنی پور در مسجد موجب تمایز این جایزه از دیگر جوایز ادبی شده است. ضمن این که خریداری کتاب برگزیدگان این جایزه از سوی برخی نهادهای دولتی اتفاقی خوشایند تلقی میشود که امیدوارم در تمام دورهها شاهد این مسئله باشیم».
همچنین، برگزیدگان چهاردهمین جشنواره کتاب سال غنیپور معرفی شدند و تندیس،لوح تقدیر و لوح زرین جایزه شهیدغنی پور را دریافت کردند که اسامی آنها به این شرح است:
بخش رمان آزاد:
کتاب سال: «این وصلهها به من میچسبد» نوشته احمد غلامی
در این بخش، هیات داوران هیچ اثری را حائز رتبه تقدیر ندانست.
بخش انقلاب و دفاع مقدس:
کتاب سال ویژه: «گرگسالی» نوشته زنده یاد امیر حسین فردی
کتاب سال: «آبنبات هلدار» نوشته مهرداد صدقی
کتاب تقدیری: «کلاه جادویی» و «مجسمه مسی» نوشته محمد حنیف
بخش نوجوان:
کتاب سال: «این وبلاگ واگذار میشود» نوشته فرهاد حسن زاده
کتاب تقدیری: «بچههای کارون» نوشته احمد دهقان
بخش کودک:
کتاب سال: «قصههای سر و ته» نوشته محمدرضا شمس
در این مراسم، احمد غلامی جایزه دو میلیون تومانی خود را به مسجد جواد الائمه (ع) اهدا کرد.
انتهای پیام/