تأمین پهنای باند در ایام نوروز با ۱۲ ایستگاه موقت تلفن همراه
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، جواد غلامپور، مدیرکل استان قم، با اشاره به اینکه این استان در مسیر تردد ۱۷ استان به تهران قرار دارد و حضور گسترده زائران، گفت: در تعطیلات نوروزی پنج ایستگاه موقت تلفن همراه در اطراف حرم مطهر، هفت ایستگاه موقت تلفن همراه در اطراف مسجد مقدس جمکران و یک ایستگاه موقت در پایانه راهآهن قم مستقرشده است.
وی افزود: سرویسهای مخابراتی و ارتباطی باید بدون هیچگونه مشکل و اختلالی به مردم ارائه شود که در این راستا کمیته ارتباطات با حضور اداره کل ارتباطات استان و نمایندگان سازمانها و شرکتهای زیرمجموعه وزارت و اپراتورها تشکیلشده است.
غلامپور ادامه داد: پیرو تشکیل این کمیته تمهیدات و هماهنگیهای لازم از قبیل افزایش ظرفیتهای ارتباطی، راهاندازی ایستگاههای موقت و مراکز ارائه خدمات و سرویس در مناطق پرتردد، ایجاد کشیک تیمهای فنی و عملیاتی برای رفع هرگونه اختلال مخابراتی احتمالی در روزهای تعطیل تدارک دیدهشده است و نمودار ترافیک مصرفکنندگان در ایام عید بهطور مستمر پایش میشود.
وی با اشاره به اینکه در زمان وقوع شرایط بحرانی، زیرساختهای ارتباطی پایدار نقش اساسی را ایفا میکنند، افزود: با توجه به پیشبینی بارش به همه اپراتورها در خصوص تأمین دیزل ژنراتور سایتها، بهسازی راههای دسترسی به سایتها و نیز کشیکهای ۲۴ ساعته نوروزی دستورات لازم دادهشده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گفت: همه گروههای رفع نقص فیبر و نگهداری زیرساختی شرکت زیرساخت، شرکت مخابرات و اپراتورهای تلفن همراه در این استان درحالی آمادهباش کامل هستند.
وی با بیان اینکه طبق آخرین بررسیهای صورت گرفته، هماکنون وضعیت ارتباطات استان پایدار است، افزود: تمام واحدهای زیرمجموعه وزارت ارتباطات در استان قم وضعیت ارتباطی استان را بهصورت شبانهروزی تا پایان ایام تعطیلات نوروز، رصد میکنند.
غلامپور تاکید کرد: استان قم با داشتن محتوای اسلامی و وجود حوزههای علمیه، مرکز متعدد فرهنگی، مذهبی، مرکز داده امین و نیز شتابدهندههای فعال در حوزه علوم اسلامی و انسانی ظرفیت تولید محتوای دیجیتال و غنیسازی محتوای اسلامی را دارد که هماهنگی بیشتر با متولیان دولتی و غیردولتی در سال ۱۴۰۱ ازجمله انجام طرح پژوهشی تحلیل زیستبوم فاوا استان در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره راهاندازی شبکه ملی اطلاعات، افزود: با توجه به اینکه اتصال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت در استان قم انجامشده است، در حال حاضر افزایش توانمندی روستاییان در استفاده از فضای مجازی و نیاز به پهنای باند بیشتر در روستاها در اولویت برنامهها قرار دارد و بر همین اساس در سال آینده ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری از محل طرح خدمات عمومی اجباری روستایی اجرا میشود و ۳۷ ایستگاه و مرکز ارتباطی به فیبر نوری متصل میشوند.
غلامپور با اشاره به افتتاح پروژه فیبر نوری برای نقاط شهری، بهعنوان پروژه بسیار مهم برای بهبود ارتباطات ثابت، تصریح کرد: با توجه به نیازسنجیهای صورت گرفته و نیاز استان به پهن باند ثابت، برنامه داریم برای سال جاری، ۴۱۰ هزار خانوار شهری زیرپوشش فیبر نوری قرار گیرند.
وی به راهاندازی نخستین سایت نسل پنجم تلفن همراه در نزدیکی حرم مطهر در یک سال گذشته اشاره کرد و افزود: با این اقدام گام نخست برای توسعه خدمات مبتنیبر هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیا در استان قم برداشته شد.
دبیر کارگروه توسعه دولت الکترونیکی استان همچنین به استقرار پنجره واحد سامانه زمین بهعنوان یکی از پروژههای اولویتدار درسال جدید اشاره کرد و گفت: برای استقرار این سامانه در سطح استان، همکاری همه دستگاههای متولی حوزه زمین در راستای امکانسنجی نحوه اجرای طرح و شناسایی ظرفیتها و چالشهای موجود و همچنین فراهم کردن الزامات و مقدمات استقرار سامانه در سطح استان ضرورت دارد.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه گزارشی از شاخصهای ارتباطی استان قم ارائه کرد و افزود: با توجه به افزایش شیوع امیکرون و اوج مصرف اینترنت در این ایام، پهنای باند ورودی استان از ۳۸۰ گیگابایت بر ثانیه به ۴۸۰ گیگابایت بر ثانیه افزایش یافته است و بر اساس آخرین آمار سازمان تنظیم مقررات؛ ضریب نفوذ پهنباند استان به ۱۳۱ درصد و تعداد مشترکین پهنباند استان به یکمیلیون و ۸۳۳ هزار و ۶۴۳ مشترک رسیده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قم افزود: از دیگر اقدامات این اداره کل برای هموار کردن مسیر توسعه و رشد اکوسیستم نوآفرینی و حمایت از کسبوکارهای نوپای استان، ارائه تسهیلات از محل تبصره الف وب قانون بودجه ۱۴۰۰ است که تاکنون ۴ مورد از محل تبصره الف و ۴ مورد از محل تبصره ب تصویبشده است.
غلام پور در خصوص اقدامات موثر درسال ۱۴۰۰با اشاره به اولویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص توسعه خدمات حوزه فناوری اطلاعات به نقاط روستایی و دور از مرکز، گفت: با توجه به پیگیریهای بهعملآمده و در راستای قطع وابستگی اهالی ساکن در روستاها، از مراجعه به شهرها، در سال جاری پروانه هشت دفتر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات روستایی صادر شد.
وی افزود: علاوهبر هشت دفتر روستایی، ۱۱ دفتر پیشخوان دولتشهری نیز پروانه فعالیت خود را دریافت و درمجموع ۷۸ دفتر پیشخوان شهری در حال ارائه خدمات به مردم استان قم هستند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/