سناریوی سوریه در اوکراین با دخالت شرکتهای امنیتی تکرار میشود/ حرکت شتابان اوکراین بهسوی میدان نبرد نیابتی
گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ به فاصله کمتر از ۷۲ ساعت از ورود نیروهای نظامی روسیه به خاک اوکراین مقامات ارشد سیاسی این کشور از تمایل داوطلبان خارجی برای حضور در نبرد علیه سربازان روسیه خبر دادند.
ماجرا ازاینجا شروع شد که سران مسکو و کییف پس از تحولات سیاسی سال ۲۰۱۴ و روی کار آمدن دولتی غربگرا در اوکراین نتوانستند اختلافات خود را بهصورت دیپلماتیک حل کنند و درنهایت در پنجم اسفندماه سال جاری بود که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دستور انجام عملیات نظامی در خاک اوکراین را صادر کرد. وی اهداف عملیات را تأمین امنیت روس تباران شرق اوکراین، تخریب ماشین نظامی اوکراین، از میان برداشتن گروههای نئونازی در اوکراین و نیز منصرف کردن کییف از پیوستن به سازمان پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد.
یک سری موضوعات از سال ۱۹۹۱ یعنی دوره فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و بعدازآن انحلال پیمان نظامی کشورهای عضو بلوک شرق موسوم به پیمان ورشو عقبه تحولات جاری هستند. در سال ۱۹۹۸ بود که آمریکا لایحه گسترش ناتو را در سنا مصوب کرد. تعداد اعضای ناتو که در سال ۱۹۹۱ فقط ۱۶ کشور بودند به ۳۰ کشور رسید و این تحولات بود که مسکو را بهشدت عصبانی کرده بود. اوکراین یکی از کشورهایی بود که روسیه بهشدت با پیوستنش به ناتو مخالف بود. در پی تحولات سال ۲۰۱۴ در اوکراین این روسیه بود که بارها به کییف هشدار داد اما مقامات ناپخته این کشور که مملو از احساسات ضد روس بودند موضوع تأمین منافع درازمدت ملت خود را نادیده گرفتند و بر پیوستن کشورشان به اتحادیه اروپا و ناتو تأکید کردند.
رد پای پیمانکاران امنیتی غربی در جذب و انتقال جنگجویان خارجی به اوکراین
در پی تحولات سال ۲۰۱۴ در شرق اوکراین دو جمهوری خوانده روس تبار به نامهای دونتسک و لوگانسک تشکیل شد و شبهجزیره کریمه هم در رفراندوم به پیوستن به روسیه رأی داد تا ارتش روسیه که از قبل هم در شهر بندری سواستوپل پایگاه داشت حضورش در کریمه همیشگی شود. قراردادی در مینسک به میانجیگری آلمان و فرانسه منعقد شد که اوکراین بر اساس آن باید در مناطق شرقیاش رفراندوم برگزار میکرد و نظر روس تباران را در خصوص جدایی از اوکراین جویا میشد اما این امر محقق نشد.
در سال ۲۰۱۷ وقتی زلنسکی بعد از پترو پروشنکو در کییف رئیسجمهور شد تقاضای الحاق به ناتو را در پارلمان اوکراین به تصویب رساند. از همان زمان برای بسیاری از تحلیلگران مشخص شده بود که این منطقه به بحران کشیده خواهد شد. تکلیف روسیه که مشخص بود. مسکو از قبل گفته بود که رسیدن ناتو به مرزهایش خط قرمزش است. اما در اوکراین اوضاع به گونه دیگری بود. این کشور بدل شده بود به محل استقرار بسیاری از سازمانهای جاسوسی غربی و نیز شرکتهای امنیتی که منافعشان در ایجاد بحران است.
حدود دو هفته که از جنگ در اوکراین گذشت مقامات کییف اعلام کردند به افرادی که داوطلب جنگیدن برای این کشور علیه روسیه باشند، تابعیت اوکراینی اعطا میکند
بگذریم؛ به پنجم اسفندماه رسیدیم و ورود حدود ۲۰۰ هزار سرباز روس به اوکراین. استعدادهای نظامی اوکراین و روسیه که روی کاغذ مشخص بود و بهسادگی میشد فهمید که باهم متناسب نیستند. از جائیکه اوکراین عضو ناتو نبود، حمله به آنهم برای این پیمان نظامی غربی مهم نبود. خب، پس اینهمه سرویسهای جاسوسی غربی و برخی از شرکتهای امنیتی در این کشور چه میخواستند؟
برای پاسخ بهتر است نگاهی به بحران سوریه در غرب آسیا در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا حدود ۲۰۱۶ یا ۲۰۱۷ بیندازیم. سوریه در پس یک سری اعتراضات مردمی به بحران کشیده شد. ارتش این کشور به دونیمه حامی و ضد دولت تبدیل شد اما قبل از آن گروههای تروریستی مرتبط با القاعده که در شرق و شمال لبنان مستقر بودند اسلحه و مهمات به استان حمص و سپس به استان حما انتقال دادند. ببینید از قبل استان حما انتخاب شده بود. در دهه هفتاد درگیری شدیدی بین نیروهای دولتی سوریه با شبهنظامیان اخوان المسلمین که از قبایل استان حما تشکیل شده بودند رخ داد که به کشته شدن تعداد زیادی از شبهنظامیان انجامید. یعنی این منطقه استعداد درگیری را داشت. یعنی از مدتها قبل از اعتراضات مدنی در سوریه برای حما نقشه و طرح ریخته شده بود. پس از درگیر شدن افراد مسلح در حما با ارتش سوریه بود که نیروهای مسلح این کشور دو دسته شدند و ارتش آزاد سوریه به وجود آمد و درنهایت پای جنگجویان خارجی مثل آب خوردن برای حضور در نبرد علیه دولت دمشق باز شد. از احساسات عربی گرفته تا مذهبی تا ضد محور مقاومت به رهبری ایران استفاده شد تا سوریه صحنه جنگ نیابتی شود.
بیشتر بخوانید:
اوکراین به مزدوران خارجی تابعیت میدهد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین: ۳۰ آزمایشگاه بیولوژیک آمریکا در اوکراین تخریب شدهاند
لاوروف: خاک اوکراین نباید منبع تهدید روسیه باشد
سخنگوی کرملین: ارتش روسیه قادر به حفظ امنیت مردم اوکراین است
به ماجرای اوکراین بازمیگردیم. هنوز چند روزی از وقوع جنگ در اوکراین نگذشته بود که دیمیترو کالبا وزیر خارجه اوکراین اخبار عجیبوغریب از حضور داوطلبان خارجی برای جنگ با روسیه اعلام کرد.
فاکس نیوز، رسانه جنگطلبان آمریکایی، در این خصوص نوشت: دمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین گفته است که از ۲۷ فوریه (۸ اسفندماه) تاکنون بیش از ۲۰ هزار دوا طلب از ۵۲ کشور جهان بهمنظور جنگیدن در اوکراین علیه روسیه ثبتنام کردهاند.
این رسانه آمریکایی نوشت: این جنگجویان داوطلب از کشورهای اروپایی همچون لهستان، دانمارک و لتونی هستند که دولتهایشان تسهیلاتی برای ملحق شدن اتباعشان جهت ورود به این جنگ ایجاد کردهاند.
فاکس نیوز افزود: «مته فردریکسن» نخستوزیر دانمارک در جریان یک کنفرانس خبری در ۲۷ فوریه شهروندان کشورش را برای جنگیدن در اوکراین علیه روسیه ترغیب کرد.
اگر کسی باور کند که توطئه حضور جنگجویان خارجی در سوریه پس از مسلح شدن شورشیان در حما شکل گرفت حق دارد باور کند که کشوری درگیر جنگ با ابرقدرت دوم نظامی جهان در دو سه روز اول نبرد توانسته اقدام به بسیج نیروهای داوطلب خارج از کشور بپردازد. بهواقع اوکراین در بسیج مردم خودش هم منفعل مانده بود.
امکان ندارد بسیج و هدایت جنگجویان خارجی آنهم از ۵۲ کشور کار دولت اوکراین باشد. از آن مهمتر هم این بود که مرکز هماهنگی و آموزش جنگجویان خارجی هم بهسرعت در غرب اوکراین سر از زمین بیرون آورد.
در تاریخ ثبت خواهد شد که این حاکمان اوکراین بودند که زمینه را برای محقق شدن توطئه سازمانهای جاسوسی و شرکتهای امنیتی غربی را آماده کردند تا اوکراین به آوردگاه جدید نبرد نیابتی بین رقبای منطقهای و جهانی بدل شود
حدود ۱۴ روز که از جنگ در اوکراین گذشت مقامات کییف اعلام کردند به افرادی که داوطلب جنگیدن برای این کشور علیه روسیه باشند، تابعیت اوکراینی اعطا میکند.
در این میان فاکس نیوز هم اخبار دستاول را پخش میکرد. فاکس نیوز با انتشار خبر اعطای تابعیت اوکراینی به داوطلبان خارجی نوشت: ولادیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین خواستار ملحق شدن داوطلبان دیگر کشورها در قالب یک یگان بینالمللی برای نبرد علیه روسیه شده است.
مقامات بیتجربه اوکراین بازهم فریب خوردند. آنها از سال ۲۰۱۴ به بعد که خیال میکردند در درگیری احتمالی با روسیه حتماً ناتو از آنها حمایت خواهد کرد اما دیدند که حتی ناتو حاضر نشد منطقه پروازممنوع بر فراز اوکراین ایجاد کند. سناریو بهگونهای تدوین شده بود که دولتمردان کییف به زبان خود مجوز حضور جنگجویان خارجی را صادر کنند. در حال حاضر این جنگجویان با هماهنگیهایی که از قبل توسط سرویسهای جاسوسی مستقر در اوکراین صورت گرفته بود وارد این کشور شدهاند. آنها مسلح و خطرناک هستند و در این آشوب و بینظمی میتوانند دست به کارهای بسیار خطرناکی ازجمله منفجر کردن نیروگاههای هستهای اوکراین بزنند.
در این میان نشریه تایمز دست به افشای اقدامات شرکتهای پیمانکاری امنیتی غرب زد تا تمامی ادعاهای فوق در زمینه به جنگ نیابتی کشاندن اوکراین اثبات شوند.
در هفتههای آتی اوکراین میزبان حدود نیم میلیون سرباز روسی، اوکراینی و جنگجوی خارجی خواهد بود
تایمز در گزارشی به موضوع حقوق دو هزار دلاری برای جنگجویان خارجی اشارهکرد. داوطلبان متقاضی جنگ با روسیه در اوکراین باید دستکم پنج سال تجربه نظامی در شرق اروپا را داشته باشند و در حوزه شناسایی مهارت داشت، قادر به انجام عملیات نجات بدون کمک دیگران بوده و با تسلیحات ساخت شوروی آشنایی داشته باشند.
روز دوازدهم اسفندماه زلنسکی به ۱۶ هزار جنگجوی خارجی که به اوکراین آمده بودند خوشآمد گفت.
اواخر هفته گذشته بود که سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه طی سخنانی در جلسه شورای امنیت ملی این کشور اعلام کرد که ۱۶ هزار داوطلب، عمدتاً از خاورمیانه برای جنگ علیه اوکراین درخواست دادهاند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز در آن جلسه دستور داد جنگجویان داوطلب که از خاورمیانه برای پیوستن به صفوف ارتش روسیه به اوکراین خواهند آمد، در مناطق درگیری مستقر شوند.
یعنی اینکه علاوه بر ۲۰۰ هزار سرباز روس و حدود همین تعداد سرباز و شبهنظامی اوکراینی این منطقه شاهد حضور دستکم ۳۲ هزار جنگجوی خارجی خواهد بود.
این درست همان بلایی است که در مورد وقوع آن هشدار داده شده بود. بدون شک در تاریخ ثبت خواهد شد که این حاکمان اوکراین بودند که زمینه را برای محقق شدن توطئه سازمانهای جاسوسی و شرکتهای امنیتی غربی را آماده کردند تا اوکراین به آوردگاه جدید نبرد نیابتی بین رقبای منطقهای و جهانی بدل شود.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/