دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون مالی اقتصادی شهری شهرداری تهران در پاسخ به آنا؛

پرداخت هزار میلیارد تومان به پیمانکاران از سوی شهرداری/ طلب‌های میلیاردی برخی از پیمانکاران هنوز پرداخت نشده است

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه حدود هزار میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران شهرداری پرداخت شده است، گفت: هفته گذشته دو هزار و 500 نفر از پیمانکاران شهرداری که طلب آنها زیر 300 میلیون تومان بود، موفق به دریافت طلب خود از شهرداری شدند.
کد خبر : 64812

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا،قدرت‌الله گودرزی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره آخرین وضعیت پرداخت دیون پیمانکاران شهرداری اظهار کرد:شهرداری تهران از سال 85 تا 93 بیش از 10 هزار میلیارد تومان هزینه ساخت خطوط مترو و حمل و نقل عمومی کرده است. همچنین از فاینانس‌های خارجی خود به منظور توسعه حمل ونقل عمومی بهره برده است به همین دلیل بخشی از مطالبات پیمانکاران باقی مانده که هنوز پرداخت نشده اما بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران از ابتدای سال تا به امروز پرداخت شده است.


وی با بیان اینکه تا هفته گذشته مطالبات بیش از 2 هزارو 500 نفر از پیمانکاران شهرداری به آنها پرداخت شده است، افزود: این پیمانکاران کسانی بودند که بدهی آنها کمتر از 300 میلیون تومان بوده، شهرداری بیش از 2 هزارو 500 میلیارد تومان از دیون پیمانکاران و املاک را پرداخت کرده است. همچنین شهرداری نزدیک به هزارو 223 میلیارد اقساط بانکی را تا به امروز تسویه کرده است.


معاون مالی اقتصادی شهری شهرداری تهران با بیان اینکه سال گذشته بدهی 12 هزار پیمانکاری که طلب‌شان کمتر از 50 میلیون تومان بوده را تسویه کرده است، اضافه کرد: در این میان طلبکارانی بودند که طلب آنها میلیاردی محسوب می‌شده بنابراین شهرداری تصمیم دارد در یک بازه زمانی 6 ماهه طلب آنها را به صورت نقدی و یا تهاتر پرداخت کند.


27 درصد جایزه خوش‌حسابی پرداخت عوارض ساختمانی


گودرزی با اشاره به تصویب لایحه دو فوریت تخفیف خدمات خوش حسابی که در شورای شهر تهران به تصویب رسیده است، تصریح کرد: این جایزه خوش‌حسابی از 23 درصد به 27 درصد رسیده است و در واقع فرصت خوبی برای کسانی است که قصد دارند پروانه ساختمان‌سازی بگیرند، آنچه که شهرداری به عنوان عوارض دریافت می‌کند برای توسعه زیرساخت‌های شهری به مصرف می‌رساند.


وی با بیان اینکه اولویت شهرداری افتتاح خط 7 مترو در 6 ماهه اول سال 95 و افتتاح خط 6 مترو در 6 ماهه اول سال 96 است، افزود: توسعه حمل ونقل عمومی موجب کاهش ترافیک و کمک به کاهش مخاطرات زیست‌محیطی می‌شود.


رشد 40 درصدی درآمدهای توسعه پایدار شهرداری در سال 94


معاون مالی اقتصادی شهری شهرداری تهران با بیان اینکه در سال 86 استفاده از درآمدهای پایدار از جمله عوارض نوسازی، کسب و پیشه و مالیات بر ارزش افزوده در شهرداری‌ها به تصویب رسید، گفت: ما توانستیم از سال 86 درآمدهای توسعه پایدار خود را از 12 درصد به 40 درصد در سال 94 برسانیم.


گودرزی با اشاره به اینکه عوارض در نظر گرفته شده برای سال 94 قریب به 400 میلیارد تومان است، عنوان کرد: ما همچنان 900 میلیارد تومان از سنوات گذشته طلبکار هستیم و از میزان عوارضی که برای سال گذشته در نظر گرفته شده بود بیشتر از 200 میلیارد تومان توسط مردم پرداخت نشده است.


سرفصل‌های جدید عوارض در دست بررسی


وی با بیان اینکه سرفصل‌های جدیدی به منظور پرداخت عوارض در دست بررسی شهرداری تهران است، اضافه کرد: در این سرفصل‌ها بخشی از خدمات خود را به روز رسانی می‌کنیم و عوارض جدیدی نیز به عوارض‌های موجود اضافه خواهیم کرد اما هنوز به صورت کلی این موضوع مورد بررسی قرار نگرفته است.


همه ملزم به پرداخت عوارض پسماند هستند


معاون مالی اقتصادی شهری شهرداری تهران ادامه داد: خدمات مدیریت پسماند یکی از مواردی است که شهرداری برای آن برنامه دارد و نسبت به آن عوارض دریافت می‌کند و از تمام ساختمان‌های مسکونی، اداری و دولتی عوارض مدیریت پسماند گرفته می‌شود و تفاوتی نمی‌کند که شخصی که از او عوارض می‌گیریم متعلق به چه ارگانی است. همچنین می‌توان گفت 90 درصد از درآمدهای بدون تبصره شهرداری و 78 درصد از درآمدهای با تبصره شهرداری محقق شده است.


در بحث حسابرسی‌ها به توافق می‌رسیم


گودرزی در خصوص اختلافات بین شهرداری و شورای شهر تهران در مورد حسابرسی از شرکت‌های متعلق به شهرداری توضیح داد: تفاهم‌نامه‌ای در خصوص انجام حسابرسی‌ها بین شهرداری تهران و شورای شهر منعقد شده است که اگر این تفاهم نامه اجرایی شود بخش اعظمی از مشکلات در این زمینه مرتفع می‌شود. افرادی که به عنوان حسابرس در شهرداری فعالیت می‌کنند در طول سال از تمام گردش‌ها و اسناد مالی با خبر هستند و کسانی که در شورای شهر به عنوان حسابرس فعالیت می‌کنند مدت زمان کمتری را برای بررسی فرصت دارند و شاید این موضوع علت برخی اختلاف نظرها باشد.


وی تأکید کرد: در این زمینه اظهار نظرها و اختلافاتی وجود دارد که این موضوع طبیعی است اما در نهایت ما باید به سمت شفاف‌سازی حرکت کنیم و مطمئنیم که در حین بررسی حسابرسی‌ها شفاف‌سازی نیز اتفاق می‌افتد.


دریافت عوارض از تونل‌ها موقتاً متوقف شده است


گودرزی در خصوص لایحه‌ای که به منظور دریافت عوارض از تونل‌ها به شورای شهر رفته بود و بدون بررسی از دستور کار خارج شد،توضیح داد: در همه کشورهای دنیا از امکاناتی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد عوارض دریافت می‌کنند زیرا شهرداری‌ها موظف‌اند از این امکانات نگهداری کنند و این درحالی است که دولت بودجه‌ای را در این خصوص در اختیار شهرداری قرار نمی‌دهد در این زمینه نیز اعداد دریافت عوارض از تونل‌ها مشخص شده بود اما در حال حاضر بنا به دلایلی این طرح مسکوت گذاشته شده است.


بدهی 14 هزار میلیاردی دولت به شهرداری تهران


معاون مالی اقتصادی شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه دولت 14 هزار میلیارد تومان برابر قانون و مصوبات به شهرداری بدهی دارد، افزود: مکاتباتی در این زمینه با دولت انجام شد و در نهایت آنها اعلام کردند اگر شهرداری خواهان دریافت مطالبات خود است باید حسابرسی صورت گیرد به همین منظور سه مؤسسه حسابرسی این موضوع را مورد بررسی قرار دادند بر اساس قانون سهم شهرداری‌ها در بودجه هر سال 5 هزارو 600 میلیارد تومان است که از آن در توسعه حمل ونقل عمومی، یارانه بلیت مترو و عوارض بافت‌های فرسوده نیز استفاده می‌شود.


گودرزی خاطر نشان کرد: معاون اول ریاست جمهوری در نامه‌ای به آقایان طیب‌نیا و نوبخت ابلاغ کردند تا مطالبات شهرداری نیز پرداخت شود همچنین شهرداری تهران یک میلیارد و 853 میلیون تومان از دولت در خصوص عوارض طلبکار است که 469 میلیون تومان آن به بحث عوارض نوسازی بافت‌های فرسوده اختصاص پیدا می‌کند.


فروش هزار میلیارد تومان اوراق قرضه توسط شهرداری تهران


وی با بیان اینکه بانک مرکزی برای سال 94 هزار میلیارد تومان اوراق قرضه برای شهرداری تهران مصوب کرده‌ است، عنوان کرد: 460 میلیارد تومان آن روز شنبه در روزنامه‌ها منتشر شد.قرار بود حدود 500 میلیارد تومان از این اوراق برای ساخت هایپر شهری استفاده شود اما دولت مصوب کرد تا تمام این هزار میلیارد تومان برای افتتاح خط 6 مترو استفاده شود.


جریمه پرداخت نکنندگان عوارض


در ادامه این نشست خبری محمد رزمی، مدیرکل منابع درآمدی معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه امسال برای اولین بار به پرداخت کنندگان عوارض خودرو جایزه خوش‌حسابی داده می‌شود، اضافه کرد: کسانی که در پرداخت عوارض خوش‌حساب باشند 10 درصد از مبلغ کل عوارض‌ آنها کاسته می‌شود در غیر این صورت اگر عوارض خود را به موقع پرداخت نکنند شامل جریمه 9 درصدی می‌شوند.


رزمی ادامه داد: در خصوص پرداخت عوارض پسماند اگر عوارض به موقع پرداخت نشود جریمه‌ آنها به صورت روزشمار محسوب می‌شود همچنین در خصوص دیرکرد پرداخت عوارض خودرو به موجب قانون 2 درصد جریمه می‌شوند.


وی با اشاره به نحوه پرداخت عوارض توسط شهروندان توضیح داد: شهروندان تهران به دو روش نقدی و الکترونیکی از طریق سایت Tehran.ir عوارض خود را پرداخت کنند و این افراد شانس این را دارند که در قرعه‌کشی جایزه خوش حسابی شرکت کنند.


رزمی با گلایه از پرداخت نشدن سهم شهرداری تهران از جرائم رانندگی توسط دولت عنوان کرد: سهم شهرداری تهران از کل جرائم رانندگی 170 میلیارد بوده است که تا به امروز حتی یک ریال آن هم به شهرداری داده نشده همچنین دولت از عوارض گمرکی و سوخت هم تا کنون مبلغی را در اختیار شهرداری نگذاشته است که اگر تمام این مطالبات در اختیار شهرداری قرار گیرد مبلغ آن را می‌توان بر 500 میلیارد تومان تخمین زد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب