شبکه سازی فعالان رسانهای انقلاب ظرفیت جهاد تبیین را مضاعف میکند
حجتالاسلام ناصر سقای بیریا فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با اشاره به ضرورت جهاد تبیین در شرایط جنگ ترکیبی فعلی اظهار کرد: نکته مهم در جهاد تبیین این است که ما دقیقاً باید مثل یک جنگ رفتار کنیم، حملات و تهاجمات فرهنگی و رسانهای از سوی دشمن در این جنگ به ما وارد می شود که ما باید آن حملات را دفع کنیم، یعنی متناسب با حملات دشمن باید اقدام کنیم و شبههپراکنیهایی که دارند را پاسخ دهیم.
وی با بیان اینکه دشمن نقاط ضعف زیادی دارد، تصریح کرد: اگر به همان سبک دشمن مطالبهگری و نقاط ضعف آنها را شناسایی کنیم، بسیاری از حملات فرهنگی-رسانهای دشمن خنثی میشود، منتهی این کار مطالعه و کسب اطلاعات میخواهد زیرا باید بدانیم دشمنان چه اقدامی میخواهند انجام دهند.
سقای بیریا ادامه داد: به تعبیر مقام معظم رهبری دشمنان از صد راه و مسیر ورود پیدا میکنند، بنابراین اولین سؤالی که باید به آن پاسخ دهیم این است که دشمنان از چه طریقی وارد میشوند؟
فعال سیاسی اصولگرا اظهار کرد: ما باید از همان طریقی که دشمنان میخواهند به ما حمله کنند، پاسخ آنها را بدهیم. بهطور مثال دشمنان علیه انقلاب برنامههای تلویزیونی تولید میکنند که در اینجا صدا و سیما باید برنامههای تلویزیونی ناظر بر آن مسائل که دشمن مطرح میکند، تولید کند.
وی اضافه کرد: غربیها کشور ما را رصد کرده تا نقاط ضعف ما را شناسایی کنند و آن چیزی که به نفعشان است را مورد استفاده قرار دهند.
سقای بیریا با تأکید بر اینکه باید مستندها، برنامههای تلویزیونی و تحلیلهای خبری دشمنان علیه انقلاب را خنثی کنیم، گفت: همیشه نباید موضوعاتی که دشمنان روی آن دست میگذارند را پاسخ دهیم، زیرا این جهاد مانند زمین بازی است که ما هم میتوانیم غیر از دفاع، حملات و یکسری آفندهای فرهنگی-رسانهای داشته باشیم.
این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: باید ما هم به دشمن حمله کنیم و آنها پاسخگو شوند، چون بهترین دفاع، همواره حمله است. در بعضی موارد این راهبرد صدق میکند چرا که در یک موضوع کلیتر که دشمنان آن را دستاویز قرار داده ما در بخش دیگر پاسخ آنها را دادهایم.
این عضو جبهه پایداری ادامه داد: در مسئله روشن کردن اردوی دشمن، خودِ موضوع مطالبهگری نسبت به بررسی اهدافِ اقدامات دشمن نوعی تبیین مناسب است. مردم ما باید بدانند که هدف دشمنان از همه برنامههای فرهنگی-رسانهای و هجمههایی که دارد چیست.
وی افزود: بهطور کلی مردم باید نیت دشمن را بفهمند زیرا آنها نیت صادقانهای ندارند و همه همّ و غمّشان این است که اسلام و جمهوری اسلامی را مورد هجمه قرار دهند. غربیها خبرهای کشورشان و مشکلات داخلی خود را پنهان میکنند.
حجتالاسلام سقای بیریا با اشاره به اینکه اگر بتوانیم ضعفها، مشکلات داخلی و نقشه راه دشمن را تبیین کنیم، اقدام مؤثری برای قربانیان هجمههای فرهنگی دشمن انجام دادهایم، بیان کرد: باید نقاط قوت و توانمندیهای خود را تبیین کنیم و برای برملا شدن نقشه راه دشمن، یکی از اقداماتی که باید انجام دهیم این است که فعالیتهای گذشته آنها را مرور کنیم، لزومی ندارد که به گذشتههای دور رجوع کنیم بلکه با رجوع به گذشته معاصر میتوان خیلی از تکنیکهای دشمن را متوجه شد.
فعال سیاسی اصولگرا با تأکید بر اینکه نقشهها و ترفندهای دشمن معمولاً تغییر پیدا نمیکند و یکسان است، گفت: دشمنان بهطور مثال ۵۰ سال پیش یک تهاجم فرهنگی-رسانهای انجام دادند و اکنون مجدداً آن را بهروزرسانی میکنند.
وی ادامه داد: غرب در حال حاضر تمام ظرفیت خود را به کار میگیرد و در مقایسه با ما هم تکنولوژی پیشرفتهتر و هم میلیاردها دلار سرمایهگذاری بیشتری دارند، اما ما ظرفیت خبری و رسانهای مشابه دشمن را نداریم، بنابراین باید مواجهه درستی با این تهاجم فرهنگی داشته باشیم، نقطه قوت و مزیت ما جمعیت انبوه جوانانمان است.
عضو جبهه پایداری افزود: فعالان رسانهای و جوانان داوطلب ما که حتی جزو رسانه رسمی هم نیستند، اگر بهطور کامل فعال شوند و یک جبهه داوطلبانه را بهوجود بیاورند، میتوانند جلوی هجمههای فرهنگی دشمنان را بگیرند که همه این موارد را مقام معظم رهبری مورد اشاره قرار دادهاند و ما در حال بازگو کردن و تکرار آن هستیم.
حجتالاسلام سقای بیریا در مورد اثرگذاری اقدام مسئولان فرهنگی و فعالان رسانهای در حوزه جهاد تبیین بیان کرد: مسئولان باید راه و مسیر فعالان رسانهای و فرهنگی را باز کنند، مقام معظم رهبری در جلسه با اعضای مجلس خبرگان فرمودند که مسئولان بودجه زیادی را برای سال آینده در موضوع جهاد تبیین قرار دادهاند که بنده با این مسئله مخالف هستم، زیرا این بودجهها بهطور معمول در مسیر خود مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وی تصریح کرد: بهطور کلی هر جا که بودجهای وجود دارد، لازمه اثرگذاری آن، این است که برنامهریزی دقیقی در آن حوزه وجود داشته باشد تا بودجه به درستی مورد استفاده قرار گیرد.
این کارشناس سیاسی اصولگرا تأکید کرد: نکتهای که مدنظر مقام معظم رهبری است، این است که جهاد عمومی مانند فعالیت و اقداماتی که بسیج انجام میدهد در کشور صورت بگیرد، منتهی در حیطه رسانه و مسائل فرهنگی باشد.
سقای بیریا ادامه داد: هر کسی با گوشی تلفن همراه خود و ابزار ناچیزی که در اختیار دارد، میتواند بدون اینکه هزینههای هنگفتی را متحمل شود، به جهاد تبیین بپردازد. البته شبکهسازی نیروهای فعال انقلاب میتواند بحث جهاد تبیین را مضاعف کند.
وی افزود: بنابراین شبکهسازی قطعاً باید مد نظر قرار گیرد زیرا قرآن کریم میفرماید «یکی یکی و دوتا دوتا در گروههای کوچک وارد شوید و جهاد را انجام دهید.»
فعال سیاسی اصولگرا اظهار کرد: جهاد میتواند به صورت جمعی در گروههای کوچک و یا پارتیزانی باشد. معتقدم بیشتر آن چیزی که مدنظر مقام معظم رهبری است، این است که دفع حملات دشمن به صورت پارتیزانی و پراکنده و انبوه صورت گیرد. در این راستا باید گروههای جهادی و فعالان رسانهای انقلابی یکدیگر را پیدا کنند و در مورد نقشه راه دشمن، کار فکری انجام دهند تا به راهکار مناسب برای مقابله با هجمه فرهنگی-رسانهای دشمن برای تحریف مسائل برسند.
این عضو جبهه پایداری با بیان اینکه ما میتوانیم ابتدا از خانواده خود مسئله شبکهسازی و ارتباط با فعالان رسانهای انقلابی را شروع کنیم، خاطرنشان کرد: نکته دیگری که باید مد نظر باشد این است که اگر ۳۰ درصد مردم در کارهای اجتماعی فعال شوند میتوانند از عهده کل جامعه برآیند. این فرمولی است که در سنتهای الهی هم وجود داشته است زیرا اگر تعداد اندکی هم در روایات قرآن کریم از مردم وارد صحنه میشدند، خداوند متعال آنها را بر دشمنان پیروز میکرد.
این فعال سیاسی اصولگرا در پایان خاطرنشان کرد: اگر در موضوع جهاد تبیین هم عدهای قابل اعتنا از جوانان و فعالان رسانهای انقلابی وارد میدان شوند، خداوند متعال به کار آنها برکت میدهد و ما این مسئله را در هشت سال جنگ تحمیلی، انقلاب اسلامی و تمام عرصههای دیگر تجربه کردیم زیرا در این عرصهها همه مردم وارد میدان نشدند و گروه متنابهی پا به عرصه مقابله با تهاجم دشمن گذاشتند.
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/