ورود شرکتهای دانشبنیان و خلاق به حوزه کشاورزی و امنیت غذایی
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شهرک استارتآپی کشاورزی و امنیت غذایی و صنایع وابسته با حضور سورنا ستاری افتتاح شد. این شهرک ظرفیتی را برای استقرار شرکتهای دانشبنیان، خلاق و استارتآپهای حوزه کشاورزی، زیستفناوری، تامین غذای دام و طیور فراهم میکند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، امنیت غذایی را موضوعی دارای اولویت و اهمیت بالا دانست و گفت: شایسته ایران نیست با این ظرفیت بالا در کشاورزی، تولیدات دانشی، فناورانه و مهمتر از همه، حجم انبوه نیروی انسانی خلاق و دانش آموخته، در حوزه غذا هرگونه وابستگی داشته باشد و نیازهای فعلی و کشور ما با توانمندی و ظرفیتی که در شرکتهای دانشبنیان و خلاق وجود قابل تامین است.
ستاری، بخش کشاورزی را نیازمند ایجاد فضای مناسب و تسهیل ورود شرکتهای دانشبنیان و خلاق دانست و گفت: کشاورزی، یکی از بخشهایی است که کمتر مورد توجه فناورانه قرار گرفته و لازم است شرکتهای دانشبنیان و خلاق به این حوزه ورود پیدا کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: در بسیاری از حوزههای کشاورزی و تامین غذای انسانی، دام، طیور و آبزیان، فرصت رسوخ ایدههای نوآورانه و فناورانه، فراهم است؛ بر همین اساس، معاونت علمی و فناوری برنامه جامع و گستردهای را در حوزه امنیت غذایی آغاز کرده و توسعه داده است.
ستاری از ظرفیتهای گسترده و ناب در عرصه کشاورزی گفت و افزود: دامنه و بازه وسیعی از فناوریها، ایدهها و شرکتها میتوانند به این حوزه ورود پیدا کنند. از حوزه زیست فناوری، کشت بافت، کنترل کیفیت تا کشتهای متراکم، کشت دریایی و واکسن دام، طیور و آبزیان، تنها بخش کوچکی از ظرفیتهای بالقوهای است که در این عرصه میتواند ارزش آفرین باشد.
وی با بیان اینکه تحقق امنیت غذایی برنامهای جامع را میطلبد و باید فرهنگ جدیدی در کشاورزی حاکم شود ادامه داد: باید سرمایهگذاران بخش خصوصی از ظرفیتهای این حوزه آگاه شوند. این حوزه به قدری سودآور و اشتغالآفرین است که فعالان سنتی این بخش نسبت به نفوذ نوآوری و فناوری و تغییر شرایط مقاومت نشان میدهند. تحول آفرینی در شرایط حاکم، با تلاش و عزم جدی فعالان شرکتهای دانشبنیان و خلاق در کنار حمایتهای دولت امکانپذیر است.
ستاری از فضای بسیار خوب برای خلق ارزش افزوده بالا در حوزه کشاورزی دانست و گفت: این ظرفیتهای بیشمار برای فعالیت و تجاریسازی ایدههای بسیاری که وجود دارد، با تغییر در روشهای سنتی، کم بازده و آسیبرسان و رسوخ نوآوری به تغییر و خلق ارزش افزوده بالا در کنار تامین غذای سالم منجر میشود.
وی با بیان این که سرمایهگذاری بخش خصوصی است که میتواند کشاورزی فناورانه را سودآور کند، ادامه داد: تجاریسازی حاصل سرمایهگذاری بخش خصوصی در پژوهش است و سرمایهگذاری دولت، باید در ایجاد بستر و ظرفیتهای لازم صرف شود، توسعه فناوری توسط بخش خصوصی صورت میگیرد؛ به هر میزان که به بخش خصوصی این اطمینان را بدهیم که سرمایهگذاری در نوآوری و فناوری سودآور است، شاهد توسعه فناوری و تحول خواهیم بود.
ستاری ابراز امیدواری کرد در آیندهای نزدیک بخش خصوصی به این باور برسد که سرمایهگذاری در بخش خصوصی سودآور است چراکه شرکتهای خلاق و استارتآپهایی داریم که به طور هفتگی، رشد چند برابری دارند و میتوانند تحولی اساسی در حوزه کشاورزی رقم بزنند.
ستاری در بخش دیگری از سفر یکروزه به استان البرز، از مرکز تربیت مربی و پژوهشهای فنی و حرفهای سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور بازدید کرد. این مرکز، با رویکرد ارائه خدمات به کشور آغاز به کرده است و به مربیان دوره های بدو خدمت و حین خدمت ارائه میکند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/