مروری بر فعالیتهای پارک فناوری پردیس/ از افزایش ۳۸ درصدی فروش شرکتهای دانشبنیان تا انعقاد قراردادهای ۱۰ میلیون دلاری
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پارک فناوری پردیس سال گذشته ۲۰ ساله شد. ۴۰۷ عضو اصلی در این پارک فعالیت میکنند که شامل شرکتهای تملیکی، نوپا، مراکز رشد، اعضای شعب و کارگزاران میشود. در کنار این اعضا ۱۷۰ استارتآپ در شعب پارک فناوری پردیس، ۸۷ شتابدهنده و مرکز شتابدهی و ۱۸ فضای کار اشتراکی نیز در این پارک فعالیت میکنند و همچنین ۳ هزار و ۴۰۰ عضو حقوقی در شبکه نوآوری و فناوری ایران وجود دارند که بستری مجازی برای خدمات و تسهیل تجاریسازی شرکتهاست. خانواده پارک فناوری پردیس به طور کلی ۴ هزار و ۸۰۰ عضو دارد.
بیشتر بخوانید:
لزوم جاری کردن فرهنگ نوآوری و کارآفرینی در جامعه دانشآموزی
به گفته محسن پیلاننژاد مدیرکل دفتر برنامهریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس «در حوزه عملکرد شرکتها بیش از ۷ هزار و ۶۰۰ فناور نخبه در شرکتهای پارک مشغول به کار هستند. منابع انسانی نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد رشد داشته است. فروش داخلی شرکتها از سال ۹۹ تا ۱۴۰۰ بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بوده که ۳۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. در حوزه صادرات ۵۰ محصول به ۲۲ کشور جهان صادر شده و درآمد صادراتی شرکتها ۸.۳ میلیون یورو بوده است. طی ۲۰ سال گذشته پارک فناوری پردیس ۳۰۰ میلیون یورو صادرات داشته است.»
اهمیت توسعه و تحقیق در پارک فناوری پردیس
وی میگوید « تولیدات شرکتها در حوزه الکترونیک، دارو و مخابرات مانع از خروج ارز از کشور شده است. سال ۹۹ بیش از ۲۳۵ میلیون یورو صرفهجویی ارزی داشتیم و برآورد میشود که آمار سال ۱۴۰۰ بیش از این مقدار باشد. میزان سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساختمانها و تجهیزات پارک ۷.۷ میلیارد تومان بوده است. سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه ۶۲۰ میلیارد تومان طی سال گذشته بوده است. این نوع سرمایهگذاری یکی از فاکتورهای ارزیابی پارک فناوری پردیس از شرکتهاست و همواره سعی شده تا ۳.۵ تا چهار درصد از فروش هر شرکت به این حوزه اختصاص داده شود.»
مدیرکل دفتر برنامهریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس بیان میکند «در حال حاضر ۱۰۰ هکتار فضا در فاز عملیاتی قرار دارد و برای ۴۰۰ هکتار دیگر نیز برنامهریزی کردهایم. ۲۶۱ هزار متر مربع در حال بهرهبرداری و ۲۰۰ هزار متر مربع نیز در حال طراحی ساخت است. یکی دیگر از فاکتورهای مهم پارک همافزایی شرکتها با دانشگاههاست که طی سال گذشته شرکتها ۲۰۰ عنوان همکاری با دانشگاههای کشور داشتهاند. شرکتها موفق به بومیسازی دانش فنی ۵۳ عنوان محصول جدید و ارتقا یافته در سال ۱۴۰۰ شدند. همچنین دو تولید مشترک با شرکتهای خارجی داشتند و ۴۹ پروژه مشترک نیز میان شرکتها انجام شده است.»
به گفته پیلاننژاد «۴۵ درصد از سرمایهگذاری بخش خصوصی، ۱۸ درصد از کل فروش محصولات و چهار درصد از صادرات در حوزه سلامت بوده است. همچنین ۲۷ درصد از کل نیروی انسانی و ۱۵ درصد از شرکتها نیز در این حوزه فعالیت میکنند. بیش از هزار و ۷۰۰ محصول در پارک فناوری پردیس تولید و صادر شده که ۳۵ درصد از کل این آمار متعلق به حوزه سلامت، زیستفناوری و تجهیزات پزشکی است.»
فعالیت در سطح بینالملل
وی بیان ادامه میدهد «ابتدای سال ۱۴۰۰ دهمین دوره نمایشگاه بینالمللی اینوتکس برگزار شد که ۳۸ هزار نفر به صورت مجازی و حضوری از آن بازدید کردند. طی این رویداد ۸ قرارداد به ارزش ۲۲ میلیارد تومام منعقد شد. چهارمین دوره جایزه مصطفی (ص) نیز سال گذشته برگزار شد. از ۳ هزار و ۲۰۰ دانشمند برتر جهان و ۸۵۰ مرکز علمی اثر جمعآوری شد و درنهایت از ۵ دانشمند منتخب تقدیر شد. برنامههای متعددی در کنار جایزه مصطفی(ص) برگزار میشود مانند مسابقه دانشآموزی نور که بیش از ۱۵ هزار دانشآموز در قالب ۴۰۰ تیم از هشت کشور جهان در آن شرکت کردند.»
مدیرکل دفتر برنامهریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس میگوید «مسابقات کنز یکی دیگر از زیرشاخههای جایزه مصطفی(ص) است که تاکنون دو دوره از آن برگزار شده است. در رویداد سال گذشته ۲ هزار و ۲۰۰ طرح از ۲۵ کشور جمعآوری شد. استپ یکی دیگر از این رویدادهاست که فضایی برای تبادل تجربه و انتقال فناوری ایجاد میکند، تاکنون هشت دوره از این نشستها برگزار شده است. جایزه مصطفی (ص) موفق به ایجاد شبکهای ۶ هزار و ۵۰۰ نفری از ۵۰ کشور دنیا شده و تعامل با ۹۵۰ مرکز علمی بینالمللی را میسر کرده است.»
ایجاد همکاری میان صنعت و استارتآپها
پیلاننژاد بیان میکند « پارک فناوری پردیس طی هفته جهانی کارآفرینی برنامههای متعددی برگزار کرد که بازدید از محدودههای صنعتی و نشستهای انتقال تجربه با صاحبان کسبوکارهای مطرح کشور نمونههایی از آن است. دهمین دوره از رویداد پیشکسوتان نیز طی سال گذشته برگزار و از پیشکسوتان پارک تقدیر شد. پردیس سامیت یکی از رویدادهای پارک است که هدف آن ایجاد فضایی برای همکاری بیشتر میان صنعت و اکوسیستم استارتآپی است و تنها رویداد تخصصی در این حوزه در کشور به شمار میرود و تاکنون دو دوره از آن برگزار شده است. همچنین قراردادی با پتروشیمی ماهشهر داشتیم تا از تولیدات پارک در این صنعت استفاده شود. طی این همکاری ۴۵۰ نیاز فناوری در این حوزه شناسایی شد که ۵۰ برنامه جریانساز آن در مرحله اجرایی قرار دارد.»
بیشتر بخوانید:
تأمین نیاز داخلی به همت دانشبنیانها/ تجهیزات اتاق عمل بومیسازی شد
وی ادامه میدهد «رویداد تیم ۲۰۲۲ در قالب برنامههای چهارمین نشست سرمایهگذاری فناوری با حضور ۱۰ سرمایهگذار خارجی و ۲۸ سرمایهگذار ایرانی برگزار شد. ۱۶۷ استارتآپ در این رویداد حضور داشتند و در کنار اعضای گروه « دی هشت» مصر، نیجریه، ایران، ترکیه، پاکستان، مالزی، اندونزی و بنگلادش، روسیه، بلغارستان، چین، ارمنستان، افغانستان و سوریه نیز در این رویداد شرکت کردند. این رویداد که پلتفرمی برای تجاریسازی ایدهها و نوآوریهای کشورهای عضو دی ۸ است منجر به انعقاد ۱۱ قرارداد همکاری به ارزش ۱۰ میلیون دلار شد. یکی از اهداف پارک فناوری پردیس ایجاد پایگاههای صادراتی در کشورهای دیگر است که سال گذشته پایگاهی در کنیا راهاندازی شد. ۴۰ محصول از ۱۲ شرکت پارک در این پایگاه رونمایی شد. این پایگاهها میتوانند محلی برای ورود شرکتها به کشورهای خارجی باشند. سعی داریم در ترکیه، عراق، هند و افغانستان نیز پایگاههای صادراتی راهاندازی کنیم.»
در فن بازار ملی ایران چه میگذرد؟
به گفته مدیرکل دفتر برنامهریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس «طی سال گذشته پنج دفتر فن بازار به عنوان مراکز استانی و منطقهای فعال شدند. با فعال شدن سه دفتر دیگر، تقریبا تمام کشور تحت پوشش قرار میگیرند. هدف این شبکه تامین مواد اولیه مورد نیاز شرکتهاست و در حال حاضر ۹۸ عنوان مواد اولیه از طریق این شبکه تامین میشود. طی سال گذشته گردش مالی شبکه فن بازار ملی ایران ۵۰۰ میلیارد تومان بود که در نوع خود رکورد به شمار میرود. این شبکه ۲۷ هزار کاربر دارد و ۴ هزار و ۵۰۰ شرکت در این شبکه محصولات خود را عرضه میکنند. در حال حاضر ۱۴ هزار محصول در این پلتفرم بارگزاری شده است.»
یکی از ماموریت پارک فناوری پردیس ایجاد زمینه فعالیت نخبگان مقیم خارج از کشور در این پارک است و در حال حاضر ۳۰ نفر از نخبگانی که مهاجرت معکوس داشتهاند، در این پارک مستقر شده و شرکت خود را تاسیس کردهاند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/