دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1400 - 12:56
برای اولین بار؛

کارگروه مالکیت فکری در وزارت علوم ایجاد شد

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم گفت: برای اولین‌بار در وزارت علوم به‌طور رسمی کارگروه مالکیت فکری را ایجاد کردیم که این مهم نشان از اهمیت این حوزه در برنامه‌های معاونت فناوری است.
کد خبر : 646529
دکتر خیرالدین



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، علی خیرالدین در جلسه‌ای که به‌صورت مجازی و در راستای پرداختن به دغدغه‌ها و مسائل مالکیت فکری در پارک‌های علم و فناوری برگزار شد، گفت: در چند سال گذشته رشد قابل توجهی در ثبت اختراعات به‌ویژه در خارج از کشور داشتیم، به‌صورتی‌که در سه سال اخیر این آمار تقریباً سه‌برابر شده است، اما هنوز با کشورها و حتی شرکت‌های فعال در عرصه بین‌المللی بسیار فاصله داریم.


وی افزود: برای اولین‌بار به‌طور رسمی کارگروه مالکیت فکری را ایجاد کردیم که این مهم نشان از اهمیت این حوزه در برنامه‌های معاونت فناوری و نوآوری دارد. همچنین به‌منظور بهبود فرآیند تجاری‌سازی دارایی فکری طرح‌هایی نظیر گرنت مالکیت فکری را در دستور کار قرار دادیم که با همکاری وزارت دادگستری و مجموعه‌های آموزشی و پژوهشی وزارت علوم اجرا می‌شوند.


تهیه نقشه جامع مالکیت فکری در وزارت دادگستری


حکمت‌نیا، معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری نیز در این نشست پس از ارائه شرحی جامع از انواع مالکیت فکری و جایگاه و مراتب حفاظت و حمایت از آن‌ها؛ از پیش رفتن روند تصویب قانون جدید طرح‌های صنعتی خبر داد. وی همچنین از تهیه نقشه جامع مالکیت فکری در وزارت دادگستری خبر داد که در این نقشه جایگاه و ابزارهای سیاستی و حاکمیتی مرتبط با هر دستگاه به صورت کامل بیان شده است.


در ادامه این جلسه تعدادی از معاونین و کارشناسان پارک‌های علم و فناوری مسیری که در راستای انسجام بخشیدن به مدیریت مالکیت فکری طی کرده‌اند را تشریح و چالش‌های پیش روی پارک‌ها را مطرح کردند که اهم این چالش‌ها به شرح زیر ذکر شد:


توانمندی ضعیف حقوقی پارک‌ها در حمایت از شرکت‌ها در مدیریت دارایی‌های فکری


وسواس در افشای اطلاعات به دلیل عدم آگاهی کافی از حقوق مالکیت فکری


عدم ایجاد دفتر مالکیت فکری و پست سازمانی مرتبط در پارک‌ها


نبود شیوه نامه‌ها و فرآیندهای مرتبط با مالکیت فکری در پارک‌های علم و فناوری


لزوم برقراری دیپلماسی و تعاملات بین‌المللی و انتخاب و آموزش داوران زبده به منظور ارزیابی اختراعات


در ادامه جلسه امید رضایی‌فر، سرپرست دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم به برنامه‌های آتی در راستای توسعه نظام مالکیت فکری اشاره کرد و گفت: اجرای طرح گرنت مالکیت فکری و برگزاری دوره‌های مالکیت فکری برای دانشگاهیان از جمله این برنامه‌ها است.


گفتنی است، در پایان جلسه نمایندگان پارک‌های علم و فناوری بر لزوم ورود وزارت علوم به مقوله ارزش‌گذاری و تجاری‌سازی اختراعات و حضور فعال در تدوین آیین‌نامه‌ها تأکید کردند.


انتهای پیام/۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب