دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1400 - 10:00
در مصوبه امروز مجلس؛

تعیین راهبرد مجلس برای افزایش عدالت سلامت در جامعه مشخص شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور رعایت عدالت در سلامت جامعه مصوب کردند که روستاییان، عشایر و ساکنین شهرهای زیر بیست ‌هزار نفر جمعیت مشمول نظام ارجاع و پزشک خانواده شوند.
کد خبر : 646467
سلامت



به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح امروز در ادامه بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با بندهای (الف)، (ب)، (ج)، و الحاق به بند (ب) تبصره ۱۷ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.


در بند (الف) تبصره ۱۷ ماده واحده این لایحه آمده است: به منظور رعایت عدالت در سلامت، گسترش نظام ارجاع و کاهش سهم پرداخت بیمه‌شدگان، با در نظر گرفتن پزشک خانواده و نظام ارجاع و نسخه الکترونیک و استانداردهای ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان‌های بیمه‌گر پایه سلامت می‌توانند درچارچوب مصوبات شورای عالی بیمه سلامت در قالب افزایش سهم خود، بدون کاهش تعهدات(سطح و شمول خدمات) قبلی و همچنین بدون تأخیر در پرداخت به موقع مطالبات مراکز طرف قرارداد (موضوع قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، نسبت به پرداخت بخشی از مابه‌التفاوت تعرفه دولتی و غیردولتی در سقف اعتبارات مصوب اقدام کنند.


روستاییان، عشایر و ساکنین شهرهای زیر بیست ‌هزار (۲۰.۰۰۰) نفر جمعیت مشمول نظام ارجاع و پزشک خانواده هستند. سایر جمعیت کشور نیز درصورت موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (شورای عالی بیمه سلامت) مطابق ضوابط مربوطه در آن وزارتخانه تحت پوشش نظام ارجاع قرار خواهند گرفت.


بند (ب) این تبصره به شرح زیر است:


به منظور اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اعتبار ردیف شماره ۶۰-۵۵۰۰۰۰ جدول شماره (۹) این قانون براساس مصوبات ستاد ملی جمعیت و توسط سازمان برنامه و بودجه به دستگاه‌های اجرائی ذی‌ربط ابلاغ می‌شود. دستورالعمل اجرائی این بند مشتمل بر موارد مصرف، نحوه توزیع و هزینه‌کرد بین دستگاه‌های اجرائی ذی‌ربط و چگونگی پایش و ارزیابی عملکرد منابع مذکور ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون توسط سازمان برنامه و بودجه تهیه و به تصویب ستاد مذکور می‌رسد.


گفتنی است، نمایندگان مجلس با پیشنهاد زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس مبنی بر الحاق بند به بند (ب) تبصره ۱۷ برای پیشگیری، غربالگری، تشخیص زودرس و درمان سرطان پستان موافقت کردند.


شیخی درباره این پیشنهاد توضیح داد و گفت: نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند و سلامت آن‌ها هم در جامعه و هم در بنیان خانواده حائز اهمیت است. سرطان سینه به دلایل مختلفی رو به افزایش است و درمان سخت و پرهزینه‌ای دارد. لذا باید با پیشگیری و در اولویت قرار دادن تشخیص به هنگام در کشور، از تبعات این بیماری در سلامت جامعه جلوگیری کنیم.


الحاق به بند (ب) نیز بر این اساس است:


به منظور تأمین هزینه تأسیس ۱۱ مرکز استانی پیشگیری، غربالگری، تشخیص زودرس و درمان سرطان پستان و تشکیل شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان پستان شامل استان‌های اصفهان، گیلان، خراسان شمالی، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، گلستان مبلغ ۸۰۰ میلیارد ریال از محل ردیف شماره ۶۰-۵۵۰۰۰۰ جدول شماره (۹) ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کسر و به ردیف شماره ۱۱۳۶۷۴ با عنوان جهاد دانشگاهی – پژوهشکده سرطان برست مندرج در پیوست اطلاعات تکمیلی لایحه بودجه اضافه شود.


همچنین بند (ج) تبصره ۱۷ لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ از قرار زیر است:


درسال ۱۴۰۱ شرکت توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و تجهیزات پزشکی کشور (مادرتخصصی) مشمول مفاد ماده(۵۵) قانون برنامه ششم توسعه می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۱۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب