اثرات خفیف کووید-۱۹ بر مغز چیست؟ / «مه مغزی» از علائم نگرانکننده کرونا
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، کرونا در سراسر جهان تغییرات بسیار گستردهای بهوجود آورده است. علاوهبر این تغییرات گسترده در عادات، سبک و زندگی مردم پس از پایان این بیماری تغییرات دیگری نیز در پیش داریم.
در مطالعات قبلی نشان داده شد که افراد چند سال پس از ابتلا به این بیماری دچار مشکلات قلبی و عروقی میشوند. در بررسیهای جدید مشخص شد علاوهبر بیماری قلبی، مغز افراد نیز تحتتأثیر قرار میگیرد. کارشناسان بر این باورند برای درک بیشتر تأثیرات مغزی شناساییشده در افراد پس از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و اینکه آیا این اثرات طولانیمدت هستند به بررسیهای بیشتری نیاز دارند.
محققان با تصویربرداری از مغز و بررسی اسکن مغز تقریبا ۱۰۰ نفر قبل و بعد از ابتلا به عفونت ویروسی به بینش جدید و منحصر بهفرد از اثرات خفیف کووید-۱۹ بر مغز رسیدهاند. دانشمندان طی انجام بررسیهای خود دریافتند که این بیماری همهگیر تأثیر بسیار بدی بر مغز انسان میگذارد. از اثرات منفی کووید-۱۹ بر مغز میتوان به «مه مغزی»، خستگی و اختلال در طعم و بو اشاره کرد. بعضی از افراد بهطور مداوم احساس خستگی و حواسپرتی میکنند که امکان دارد به مه مغزی مبتلا شده باشند.
دانشمندان در مطالعات خود تأثیرات منفی در سیستم قشر لیمبیک و بویایی مشاهده کردند. آلن کارسون، محققی از دانشگاه ادینبورگ یافتههای جدید خود را در مجله نیچر منتشر کرده و نگران این است که مردم این مطالب را به اشتباه تفسیر کنند.
بر اساس گفتههای کارسون اغلب تغییرات مغزی ذکر شده در مطالعات جدید با نواحی بویایی در مغز مرتبط است. به احتمال زیاد این تغییرات یک پاسخ عصبی مستقیم به از دست دادن بویایی ناشی از عفونت ویروسی است. همچنین شکلپذیری مغز امکان دارد به تأثیر ویروس بر سلولهای بینی پاسخ دهد. این بیماری خطرناک حتی پس از پایان برای مردم در سراسر جهان مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/