دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 اسفند 1400 - 19:11
در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۱؛

تسهیلات ۱۲۰ هزار میلیاردی برای حمایت از اشتغال تصویب شد

نمایندگان مجلس با اختصاص تسهیلات ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی برای حمایت از اشتغال موافقت کردند.
کد خبر : 646381
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی _ 5 دی



به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی نوبت عصر امروز در ادامه بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با پیشنهاد سید محسن دهنوی نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مبنی بر اصلاح بند الحاقی (۲) تبصره (۱۶) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.


دهنوی درباره این پیشنهاد توضیح داد و گفت: نمایندگان در حوزه انتخابیه خود با فعالیت‌های اشتغال‌زایی کمیته امداد آشنا هستند. اصل این پیشنهاد به حوزه کمیته امداد امام خمینی (ره) برمی‌گردد. بالاترین میزان عملکرد و بالاترین میزان اصابت به اهداف را کمیته امداد امام (ره) داشته است و همچنین کم‌حاشیه‌ترین مجموعه‌ای است که در بین محرومان اشتغال‌زایی می‌کند.


وی تصریح کرد: تسهیلات کمیته امداد از ۲۰ هزار میلیارد تومان به ۲۵ هزار میلیارد تومان تغییر کند و به همین جهت سقف تسهیلات از ۹۷ هزار به ۱۰۲ هزار میلیارد افزایش یابد. برای کاهش تعداد افراد زیر خط فقر و کمک به کاهش آسیب‌های اجتماعی، باید رقم تسهیلات کمیته امداد امام خمینی (ره) تقویت شود. گزارشات نشان می‌دهد که کمیته امداد در این زمینه عملکرد بسیار خوبی داشته است.


بند الحاقی ۲ اصلاحی تبصره ۱۶ بودجه ۱۴۰۱ کل کشور از این قرار است:


بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است برای حمایت از اشتغال از طریق بانک‌های عامل مبلغ یک میلیون و بیست هزار میلیارد (۱.۰۲۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تسهیلات قرض‌الحسنه را به اجزاء این بند اختصاص دهد. اشتغال ایجاد شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پایش می‌شود و باید در سامانه ناظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت شود. مراجع مزبور موظفند گزارش عملکرد خود را به صورت سه ماه یک بار در شورای عالی اشتغال ارائه داده و به صورت مکتوب به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه دهند.


۱- مبلغ دویست و پنجاه هزار میلیارد (۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به کمیته امداد امام خمینی (ره) و صد هزار میلیارد (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به سازمان بهزیستی کشور اختصاص می‌یابد. به منظور تسهیل دسترسی به اعتبار و پوشش خطر (ریسک) تسهیلات خرد پرداختی با هدف اشتغال‌زایی، به دستگاه‌های موضوع این جزء اجازه داده می‌شود نسبت به ایجاد صندوق تضمین اقدام کنند.


همچنین در راستای اشتغال دانش‌بنیان و صنایع خلاق در سراسر کشور و تمامی استان‌ها با اولویت مناطق محروم، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از طریق بانک‌های عامل مبلغ پنجاه هزار میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از محل منابع سپرده‌های پس‌انداز و جاری قرض‌الحسنه نظام بانکی را با معرفی صندوق نوآوری و شکوفائی به شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق اختصاص دهد. شرایط و سقف تسهیلات پرداختی در این بند توسط صندوق و وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین می‌شود.


۲- مبلغ ششصد و بیست هزار میلیارد (۶۲۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از منابع این بند بین استان‌ها و شهرستان‌ها براساس شاخص‌های جمعیت، نرخ بیکاری برمبنای جدول پیوست تخصیص می‌یابد. مسئول ایجاد اشتغال هر استان، استاندار است.


در هر استان متناسب با توانمندی نهادهای ذی‌ربط (ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) (بنیاد برکت)، بنیاد مستضعفان، سازمان بسیج سازندگی، سپاه، ارتش، آستان قدس رضوی و سایر سازمان‌ها) سهمیه‌ای براساس مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان تخصیص داده می‌شود.


تخصیص اعتبارات در هر استان با اولویت مناطق محروم و حاشیه نشین، فعالیت‌های خلاق و دانش بنیان و تعاونی‌ها است.


همچنین نمایندگان مجلس با جز (۱) بند الحاقی (۳) موافق کردند که متن آن به شرح زیر است:


مبلغ هفتاد هزار میلیارد (۷۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تسهیلات قرض‌الحسنه بلند مدت حداقل ده ساله برای پرداخت یک میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال ودیعه مسکن و سیصد میلیون (۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال وام ضروری و جهیزیه برای هر یک از کارکنان و بازنشستگان فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با هماهنگی هریک از سازمان‌های مذکور از طریق بانک‌های عامل



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب