عفونتهای ویروسی در بدن تا آخر عمر لانه میکنند/ نقش ویروسهای بهظاهر خوشخیم در بیماری خودایمنی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، عفونت ویروسی زمانی اتفاق میافتد که ویروس و باکتریها وارد بدن فرد شوند و موجب بروز بیماری شوند. عفونتهای ویروسی به ظاهر بیضرر هستند، اما در واقعیت منجر به گسترش بیماریهای جدی در فرد میشود.
محققان از دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس مطالعه جدیدی روی موشها انجام دادند و مکانیسمی را نیز کشف کردند. آنها در این مطالعه نوعی ویروس رایج در دوران کودکی را نیز شناسایی کردند که نشان داد این ویروس میتواند در بیماریهای خودایمنی نقش داشته باشد.
عفونتهای ویروسی در طول زندگی انسانها بسیار رایج هستند و اغلب این عفونتها بدون ایجاد مشکل جدی برطرف میشوند، اما تحقیقات اخیر نشان میدهد که بسیاری از این عفونتهای به ظاهر خوشخیم موجب بیماریهای بسیاری از جمله آلزایمر، «مولتیپل اسکلروزیس» یا اماس و چندین نوع سرطان میشود.
«روزئولوویروس» نوعی ویروس هرپس است که تقریبا تمامی افراد در چند سال اولیه زندگی خود دچار آن میشوند. بیماری اولیه ناشی از این ویروس بهطور معمول خفیف است و شامل بثورات پوستی و تب میشود و در چند روز این بیماری بهبود پیدا میکند، اما خود ویروس تا آخر عمر در بدن انسان زنده میماند. اصطلاحاً میگویند؛ ویروس در حالت خفته باقی میماند.
پس از ابتلا به بیماری اولیه هیچ علائمی از بیماری در فرد دیگر مشاهده نمیشود، اما دانشمندان در مطالعات خود دریافتند که این ویروسهای خفته در بیماریهای خودایمنی نقش دارند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/