دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1400 - 10:17
جشنواره امامت و مهدویت/ حجت‌الاسلام مظاهری سیف مطرح کرد؛

عرفان‌های نوظهور رقیب معنویت هستند؟

بنیانگذار و رئیس مؤسسه علمی و فرهنگی بهداشت معنوی عنوان کرد که عرفان‌های نوظهور دارای معنویت دینی نیستند؛ بنابراین حقایق را کشف و خدایی بودن انسان را شناخته‌اند؛ اما نتوانسته‌اند این کشفیات را به‌درستی با بشر در میان بگذارند.
کد خبر : 644277
عرفان نوظهور

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شیراز، بیست و چهارمین نشست تخصصی مهدویت فارس در راستای چله مهدوی با موضوع «آینده معنوی جهان؛ بررسی و نقد عرفان‌های نوظهور در عصر مهدویت» و سخنرانی حجت‌الاسلام حمیدرضا مظاهری سیف، بنیانگذار و رئیس مؤسسه علمی و فرهنگی بهداشت معنوی و رئیس انجمن فرهنگی معنویت نوین در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


عرفان‌های کاذب تهدیدی برای دانشجویان




بنیانگذار و رئیس مؤسسه علمی و فرهنگی بهداشت معنوی در این نشست با اشاره به جنبش‌های معنویت‌گرای معاصر، اظهار کرد: در دنیای مدرن، بنیاد آموزه‌های نوظهور مشترک است و همه یک حرف دارند، اما آن را به زبان‌های مختلف می‌گویند؛ چراکه عرفان‌های نوظهور خود را رویاروی ادیان قرار نمی‌دهند.


مظاهری توضیح داد: این عرفان‌ها دارای معنویت دینی نیستند و خدا در این ادیان مصداقی از نمادهایی است که به آن اشاره می‌شود؛ بنابراین حقایق را کشف و خدایی بودن انسان را شناخته‌اند؛ اما نتوانسته‌اند این کشفیات را به درستی با بشر در میان بگذارند و در این راستا زبان نمادین را به کار بردند.


وی متذکر شد: برخی از عرفان‌های نوظهور می‌گویند اکنون که انسان تکامل یافته، ادعا می‌کند که خالق جهان هستیم و برای مطرح کردن این تفکر فیلم و سریال می‌سازند که ممکن است اینها را به‌عنوان علم یا شبه علم بپذیرند، اما تلاش می‌کنند این تفکر را برجسته کنند.


بنیانگذار و رئیس مؤسسه علمی و فرهنگی بهداشت معنوی یادآور شد: آنها می‌گویند علم با سحر و جادو تفاوتی ندارند و علم را تبدیل می‌کنند به یک پدیده علمی تخیلی و این همان موضوعی است که البته جامعه دانشگاهی در مقابل آن مقاومت می‌کند.


مظاهری در ادامه با بیان نقش عرفان‌های نوظهور در عرصه مهدویت تأکید کرد: آینده جهان در مهدویت آینده‌ای سرشار از صلح، لذت و شادی است، آینده‌ای که با نیروی خود می‌سازیم و از طریق آگاهی معنوی جهان جدیدی را خلق می‌کنیم.


وی، عرفان‌های نوظهور را رقیب معنویت برشمرد و افزود: این عرفان‌ها دارای چندین مرحله هستند، نخست هم‌افزایی و دست به دست هم دادن برای خلق آینده جدید و این عرفان‌ها عنوان می‌کنند انسان‌ها نمی‌دانستند که این ظرفیت‌ها را دارند؛ اما وقتی دست به دست هم می‌دهند، می‌تواند رؤیای جدید ایجاد کنند.


بنیانگذار و رئیس مؤسسه علمی و فرهنگی بهداشت معنوی تبیین کرد: ازجمله این جریان‌های نوظهور برخی سازمان‌های بین‌المللی هستند که قصد دارند این رویاها را تحقق بخشند.


مظاهری عنوان کرد: این دیدگاه اشاره می‌کند که می‌توانیم جهان را تغییر دهیم و درواقع ما با یک ایده رقیب برای مهدویت مواجه هستیم، ایده‌ای که می‌گویند با همکاری و هم‌افزایی منجی خود هستیم و نباید منتظر مهدی باشیم.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب