راهاندازی ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری؛ نسخه شفابخش مشکل اینترنت کشور
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، عیسی زارعپور در برنامه تهران ۲۰ رسانه ملی، اظهار کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فقط در حوزه ارتباطات خلاصه نمیشود بلکه طیف مأموریتهای این وزارتخانه از کف دریا که فیبرنوری شرکت ارتباطات زیرساخت قرار دارد تا ۳۶ هزار کیلومتری مدار زمین که انشاءالله ماهوارههای ایرانی در آنجا قرار میگیرند را شامل میشود.
وی افزود: در وزارت ارتباطات به دنبال این هستیم که با استفاده حداکثری از ظرفیتهای فناوری زندگی مردم را راحتتر سازیم و طعم شیرین استفاده از فناوری را به مردم بچشانیم. در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامهریزی کردیم که شبکهای پرسرعت و باکیفیت را در اقصی نقاط کشور راهاندازی کنیم. در واقع میخواهیم شبکه ارتباطی کشور را به نحوی توسعه دهیم که مردم به اینترنت با سرعت چند صد مگابایت متصل شوند. از سوی دیگر به دنبال آن هستیم که با استفاده از فناوری اطلاعات خدماتی را که مبتنی بر فناوری است را به طور کامل راهاندازی و در اختیار مردم قرار دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: تا اردیبهشت ماه سال آینده فاز اول پنجره واحد دولت الکترونیک راهاندازی میشود. در این پنجره مردم تنها با یکبار احراز هویت میتوانند به خدمات دستگاههای مختلف دسترسی پیدا کنند. وزارت ارتباطات قصد دارد علاوه بر خدمات دولتی سرویسهای بخش خصوصی را هم از طریق پنجره واحد دولت الکترونیک ارائه دهد. این خدمت هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا راهاندازی شده و مردم از آن استفاده میکنند.
زارعپور عنوان کرد: سرعت شبکه ارتباطات سیار در ایران با میانگین جهانی فاصله زیادی ندارد ولی به دلیل غفلتی که از توسعه پهنباند ثابت کشور شده است در ساعات اوج مصرف شاهد بروز اختلال از شبکه موبایل کشور هستیم. نسخه شفابخش رفع کننده مشکل سرعت اینترنت در کشور توسعه شبکه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری است. این پروژه از هفته گذشته آغاز شده است و میخواهیم ظرف سه سال و نیم آینده بیست میلیون پورت فیبرنوری در کشور فراهم کنیم. راهاندازی شبکه اینترنت نسل پنجم(5G) بدون وجود فیبرنوری ممکن نیست.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون وضعیت و رتبه کشور در حوزه ارتباطات ثابت به هیچ عنوان خوب نیست و در درتبه ۱۴۰ جهان قرار داریم. اجرای پروژه بزرگ فیبرنوری نیازمند همکاری همه دستگاهها است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در ایران سکوهای ارائه دهنده خدماتی وجود دارد که حتی در اروپا نیز وجود ندارند. یعنی حتی در اروپا نیز از پلتفرمهای آمریکایی استفاده میشود. هم اکنون در ایران در حوزههای خرید و فروش و جابهجایی مسافر سکوهایی وجود دارد که سرویسهای باکیفیتی را به مردم ارائه میدهند. یعنی این پلتفرمهای ایرانی علاوه بر اینکه از لحاظ فنی کیفیت خوبی دارند نیازهای کاربران را در حوزههای متنوعی برطرف میکنند. برای حمایت از شبکههای اجتماعی بومی کارگروه ویژهای در وزارت ارتباطات تشکیل شده است. تا زمانی که شبکه اجتماعی با کیفیت در کشور وجود نداشته باشد مردم از نسخههای خارجی استفاده میکنند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/