دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 اسفند 1400 - 20:03

تبدیل کربن‌ دی‌اکسید به مواد شیمیایی با باکتری

محققان نوعی باکتری را تغییر داده تا توانایی تبدیل کربن دی‌اکسید به مواد شیمیایی صنعتی را پیدا کند.
کد خبر : 643336
باکتری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اینترستینگ اینجنرینگ، وقتی صحبت از راه‌های مبارزه با آلودگی می‌شود، کمتر کسی به باکتری‌ها فکر می‌کند. حال گروه تحقیقاتی دانشگاه نورث‌وسترن نوعی باکتری کشف کرده‌اند که می‌تواند ضایعات کربن‌ دی‌اکسید تجزیه کرده و به مواد شیمیایی ارزشمند تبدیل کند. این اکتشاف می‌تواند نحوه دست و پنجه نرم کردن انسان با کربن دی‌اکسید و تغییرات اقلیمی را متحول کند. رشد سریع جمعیت از یک سو و تغییرات آب و هوایی از سوی دیگر فوری‌ترین چالش‌ها را پیش پای بشر گذاشته است. ریشه اکثر این چالش‌ها در انتشار و انباشت کربن دی‌اکسید در بیوسفر است.


گروه تحقیقاتی یک سویه باکتریایی را مهندسی کردند تا توانایی تبدیل کربن دی‌اکسید به استون و ایزوپروپانول را پیدا کند. این دو ماده معمولا با استفاده از روش‌های قدیمی و مصرف سوخت فسیلی تولید می‌شود. فرایند جدید تخمیر گاز قادر به حذف گازهای گلخانه‌ای از جو است. دانشمندان با تجزیه و تحلیل چرخه زندگی این باکتری متوجه شدند در صورتی که این روش به صورت گسترده استفاده شود می‌تواند انتشار گازهای گلخانه‌ای را ۱۶۰ درصد در مقایسه با فرایندهای معمولی کاهش دهد.


اکتشاف جدید می‌تواند مانع از وقوع فاجعه آب و هوایی شود. در حال حاضر اکثر مواد شیمیایی از منابع فسیلی مانند نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ مشتق می‌شوند. صنعت استون و ایزوپروپانول در بازار جهانی ۱۰ میلیارد دلار ارزش دارد. روش جدید تولید این مواد شیمیایی نه تنها می‌تواند مسیر تولید مواد شیمیایی صنعتی دیگر را توسعه دهد بلکه باعث بسته شدن چرخه کربن در صنایع مختلف می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب