رسوخ فناوری به فضای خانه/ خانه هوشمند امنیت کاربران را حفظ میکند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، خانه هوشمند خانهای است که از دستگاههای متصل به اینترنت استفاده میکند تا نظارت و مدیریت از راه دور وسایل و سیستمها مانند روشنایی و گرمایش را نیز امکانپذیر میکند. فناوری خانه هوشمند به عنوان اتوماسیون خانگی نیز شناخته میشود. این فناوری امنیت، راحتی و بهرهوری انرژی را برای صاحبان خانه فراهم میکند. صاحبان خانه با استفاده از این نصب برنامه روی گوشیهای هوشمند یا تبلت میتوانند دستگاههای هوشمند را از راه دور کنترل کنند. همچنین صاحبخانه میتواند کارهای ضروری خود را انتخاب و خودکار کند. گزارشی در خصوص خانه هوشمند تهیه کردیم تا با این فناوری نوین آشنا شویم.
تشخیص صدا با تلویزیون هوشمند ممکن شد
فناوری وارد فضای خانگی شده است. فناوری زمانیکه وارد فضای خانه میشود بهطور مستقیم تمام جنبههای زندگی دستخوش تغییرات میشود. تجهیزات زندگی این افراد نیز به سمت هوشمندشدن پیش میرود. در خانه هوشمند تلویزیونهای هوشمند به اینترنت متصل میشود و افراد میتوانند از طریق برنامههایی مانند ویدیو و موسیقی درخواستی به محتوای دلخواه دسترسی پیدا کنند. بعضی از تلویزیونهای هوشمند همچنین دارای تشخیص صدا هستند.
سیستمهای روشنایی هوشمند با استفاده از اینترنت روشن و خاموش میشود. علاوهبر این افراد میتوانند از راه دور خانه را بهخوبی کنترل کنند. آنها میتوانند تشخیص دهند که چه زمانی افراد در خانه هستند و نور را در صورت نیاز میتوانند کم یا زیاد کنند. لامپهای هوشمند همچنین با توجه به میزان نور طبیعی در خانه به صورت اتوماتیک نور خود را نیز تنظیم میکند.
ترموستاتهای هوشمند به کاربران اجازه میدهد تا دمای خانه را تنظیم، نظارت و از راه دور کنترل کنند. این دستگاههای هوشمند به مروز زمان رفتارهای صاحبخانه را بهخوبی یاد میگیرند و بهطور خودکار تنظیمات خود را نیز تغییر میدهند. این دستگاههای هوشمند حداکثر راحتی و کارآیی را برای ساکنان خود فراهم میکند. ترموستاتهای هوشمند همچنین میتوانند مصرف انرژی خانه را به کاربران گزارش دهد و همچنین یادآوری کند که فیلترها را بهموقع عوض کنند.
بیشتر بخوانید:
۵ روشی که هوش مصنوعی معماری را تغییر میدهد/ درخشش فناوری در ساخت و ساز نوین
ارتقای کیفیت خدمات پستی با فناوریهای هوشمند
قفل هوشمند در را برای صاحبخانه باز میکند
کاربران با استفاده از قفلهای هوشمند و بازکنندههای درب گاراژ میتوانند اجازه ورود و خروج به مهمانان خود بدهند. همچنین قفلهای هوشمند میتوانند زمان نزدیکی ساکنین را بهدرستی تشخیص دهند و درها را برای صاحبخانه باز کنند. با استفاده از دوربینهای امنیتی هوشمند، ساکنان خونه میتوانند خانههای خود را زمانیکه در تعطیلات بهسر میبرند از راه دور نظارت و کنترل کنند. حسگرهای حرکتی هوشمند این خانهها بهراحتی تفاوت میان ساکنان، مهمانان، حیوانات خانگی و سارقان را نیز تشخیص میدهد. این حسگرها در صورت مشاهده هر گونه رفتار مشکوک به صاحبخانه هشدار میدهد و او را از خطر بهوجود آمده مطلع میکند.
گیاهان آپارتمانی و چمنها را میتوان از طریق تایمرهای متصل آبیاری کرد. انواع لوازم آشپزخانه از جمله قهوهسازهای هوشمند میتوانند یک فنجان قهوه در ساعت مقرر بهطور خودکار دم کند. یخچالهای هوشمند تاریخ انقضای محصولات را نیز پیگیری میکند. لیست خرید را بر اساس مواد موجود در یخچال تهیه میکند. مانیتورهای سیستم خانگی امکان دارد موج برق را نیز حس کنند و وسایل برقی بهصورت خودکار خاموش شود. همچنین خرابی یا یخزدگی لولهها را به کاربران هشدار میدهد.
مزایا و معایب خانه هوشمند
خانه هوشمند مزایای بسیار زیادی دارد. یکی از این مزایا فراهم کردن آرامش برای صاحبخانه است. به آنها اجازه میدهد تا خانههای خود را از دور کنترل کنند و با خطرات بهوجود آمده از جمله خاموش کردن گاز، قهوهجوش و باز ماندن درب ورودی مقابله کند. خانه هوشمند برای سالمندان و افراد مبتلا به آلزایمر نیز بسیار مفید است، زیرا آنها توانایی نظارت کردن بر خانه را ندارند و این فناوری به آنها کمک بزرگی میکند.
بیشتر بخوانید:
آشپزخانه هوشمند آشپزی را آسانتر میکند
این فناوری کاربردهای فراوانی دارد و بسیار کارایی دارد، اما نقطهضعف خانههای هوشمند پیچیدگی آن است. بعضی از افراد با این فناوری مشکل دارند و نمیتوانند با آن بهراحتی کار کنند؛ بنابراین سازندگان خانههای هوشمند روی کاهش پیچیدگی آن کار میکنند. آنها قصد دارند تا این فناوری را در هر نوع و سطوح فنی لذتبخش و سودمند کنند.
مسئله مهم دیگر امنیت خانه هوشمند است. بر اساس گزارشی در سال ۲۰۱۶ نشان داده شد که ۸۰ درصد از مصرفکنندگان ایالات متحده نگران امنیت دادههای خانه خود هستند. اگر هکرها بتوانند به یک دستگاه هوشمند نفوذ کنند بهراحتی میتوانند چراغها و آلارمها را نیز خاموش کرده و قفل درها را بهراحتی باز کنند. همچنین هکرها میتوانند به شبکه صاحبخانه دسترسی داشته باشند که منجر به شرایط بدتر میشود.
کاربران خانه هوشمند علاوهبر امنیت خانه نگران حریم خصوصی دادههای خود هستند. بر اساس گزارشات نشان داده شده است که ۷۳ درصد از مصرفکنندگان این فناوری نگران این موضوع هستند، زیرا تولیدکنندگان دستگاهها و پلتفرمهای خانه هوشمند امکان دارد دادههای کاربران را برای ساخت محصولات بهتر جمعآوری کنند؛ بنابراین اعتماد به تولیدکنندگان این فناوری امری ضروری است. فناوری خانه هوشمند مزایا و معایب زیادی دارد، اما فواید استفاده از آن بسیار بیشتر است. کاربران با استفاده از این فناوری میتوانند به آسایش و رفاه دست یابند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/