دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 اسفند 1400 - 12:38

کوتوله قهوه‌ای چگونه ایجاد می‌شود؟

محققان اطلاعات جدیدی از نحوه شکل‌گیری کوتوله قهوه‌ای پیدا کرده‌اند.
کد خبر : 642842
ستاره

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اکسپلوریست، گروهی از اخترفیزیکدانان برای نخستین بار ترکیب متان خاصی را در خارج از منظومه شمسی شناسایی کرده‌اند. کوتوله‌های قهوه‌ای که به‌عنوان ستاره‌های ناموفق نیز شناخته می‌شوند، اجرام غنی از هیدروژن هستند که توانایی حفظ واکنش‌های همجوشی هسته‌ای را ندارند. این اجسام با توجه به جرمشان موقعیتی میان ستاره‌ها و سیارات اشغال می‌کنند. نحوه تشکیل کوتوله قهوه‌ای یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات میان دانشمندان است. برخی معتقدند کوتوله‌های قهوه‌ای نسخه کوچک‌شده‌ای از شکل‌گیری ستاره‌های خورشیدمانند هستند.


اخترفیزیکدانان روی جوان‌ترین کوتوله‌های قهوه‌ای که «کوتوله‌های قهوه‌ای اولیه» نام دارند، متمرکز شده‌اند تا دریابند که گاز و غبار موجود در این اجرام آسمانی شبیه به ترکیب ستاره‌های خورشیدمانند اولیه است یا خیر. این کوتوله‌های جوان تنها چند هزار سال سن دارند و در مراحل اولیه شکل‌گیری قرار دارند. متان در بسیاری از سیارت فراخورشیدی پیدا می‌شود، بنابراین دانشمندان روی متان متمرکز شده‌اند. متان نقشی اساسی در شناسایی و مطالعه خواص قدیمی‌ترین کوتوله‌های قهوه‌ای کهکشان راه‌شیری ایفا کرده‌ است. قدیمی‌ترین کوتوله‌های قهوه‌ای از چند صد میلیون تا میلیاردها سال قدمت دارند.


حال گروهی از متخصصان اخترفیزیک از دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ در آلمان موفق به شناسایی متان دوتره در سه کوتوله قهوه‌ای اولیه شده‌اند. این نخستین باری است که متان در خارج از منظومه شمسی کشف شده است. کوتوله‌های قهوه‌ای اولیه اجسام بسیار سرد و متراکمی هستند، بنابراین تجزیه و تحلیل اثرات متان با مادون قرمز در آنها بسیار دشوار است. نظریه‌ها در خصوص تشکیل کوتوله نشان می‌دهد که کوتوله‌های قهوه‌ای اولیه حدود ۱۰ کلوین یا کمتر سردتر و متراکم‌تر از ستاره‌های اولیه هستند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب