دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سیل‌های عظیم باستانی جهت پوسته زمین را کج کردند

یخچال‌های طبیعی باستانی به دلیل بزرگ و سنگین بودن، پوسته زمین را کج کرده‌اند.
کد خبر : 642630
سیل

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، سیل یکی از پدیده‌های طبیعی است که تأثیرات بسیار زیادی بر محیط زیست و انسان دارد.


سیل‌های عظیم باستانی جهت پوسته زمین را نیز کج کرده‌اند. آخرین عصر یخبندان بزرگ زمین، مقادیر عظیمی از آب را در یخچال‌های طبیعی بزرگ محبوس کرد. یخچال‌های طبیعی به توده‌ای بزرگ از یخ در حال حرکت می‌گویند. برای تشکیل یخچال‌های طبیعی علاوه‌ بر سرما، بارش برف نیز ضروری است.


بقایای یکی از بزرگ‌ترین سیل‌های باستانی هنوز در شرق واشنگتن، در منطقه‌ای که اکنون به نام کانال اسکابلند شناخته می‌شود، قابل مشاهده است. برای مدت طولانی، زمین‌شناسان برای درک ویژگی‌های دینامیکی یا پویا این سیل‌ها تلاش می‌کردند تا این‌که نتایج اخیر به دست آمد.


این یخچال‌های طبیعی باستانی آنقدر بزرگ و سنگین بودند که در واقع پوسته زمین را در زیر خود کج کردند. وقتی وزن زیادی به دلیل ذوب‌شدن آزاد شد، زمین نیز حرکت می‌کرد و مسیر سیل عظیم را به‌شدت تغییر می‌داد. عواملی مانند فرسایش و رسوب بر بازسازی‌های مسیریابی سیل‌های عظیم تأثیر می‌گذارد.


نویسندگان این مطالعه می‌نویسند: ما از آزمایش‌های عددی نسبتاً ساده و در عین حال قابل‌قبول برای آزمایش اینکه آیا «تنظیم ایزواستاتیک یخبندان» (GIA) می‌توانست تأثیر قابل‌توجهی بر مسیریابی سیل و فرسایش برای دو بخش بزرگ پوسته‌ به نام‌های «Cheney-Palouse» و «Telford-Crab Creek» داشته باشد یا خیر، استفاده کردیم. تنظیم ایزواستاتیک یخبندان حرکت مداوم زمین است که تحت فشار یخچال‌های طبیعی قرار گرفته است. زمین‌شناسان با تجزیه‌وتحلیل پوسته زمین دریافتند که تاثیرات ذوب یخچال‌های طبیعی بر جهت پوسته زمین و مسیریابی سیلاب‌های بزرگ نقش دارد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب