حقوق ۲۰۰ میلیون تومانی در سال آینده نداریم/تعیین سقف معافیت مالیاتی
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، حمیدرضا حاجیبابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ در نشست خبری که در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: طبق مصوبه کمیسیون تلفیق، حداکثر حقوق کارکنان در سال آینده، هفت برابر حداقل حقوق پرداختی تصویب شده است.
وی افزود: برای نخستین بار در لایحه بودجه، صندوقی برای حمایت از بیماریهای صعبالعلاج راهاندازی شده است، در این صندوق، ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصدی و ۵ هزار میلیارد تومان کمکهای بلاعوض در نظر گرفته شده است؛ این تسهیلات به افراد بی بضاعتی که از قبل شناسایی شدهاند پرداخت خواهد شد.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ تأکید کرد: طبق مصوبه این کمیسیون، همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال آینده انجام میشود و اعتباراتی نیز برای آن تخصیص یافته است.
حاجیبابایی با بیان اینکه لایحه بودجه سال آینده با رقم ۱۳۷۲ هزار همت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، گفت: دولت نتوانست تاییدیه برداشت ۲۰ درصدی از صندوق توسعه ملی را دریافت کند و بنابراین ۱۳۷ همت منابع دولت در بودجه کاهش پیدا کرد. ما منتظر بودیم دولت با نامهای ۱۳۷ همت مذکور را از طریق معرفی منابعی تامین کند یا این رقم را از مصارف کم کند که این اتفاق نیفتاد.
وی با بیان اینکه درباره کالاهای اساسی و یارانهها تصمیم مهمی در کمیسیون تلفیق بودجه گرفتیم، ادامه داد: حدود ۸۰ همت به مبلغی که دولت در لایحه پیش بینی کرده بود، اضافه کردیم. مجموع دو رقم مذکور یعنی ۱۳۷ همت و ۸۰ همت حدود ۲۲۰ همت میشود که ما باید این عدد را که موجود نبود، تعیین تکلیف میکردیم که اقدام مشکلی بود.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ درباره ارز ترجیحی، اظهار داشت: کمیسیون تلفیق بودجه باید تصمیم بسیار سخت و تعیین کنندهای میگرفت مبنی بر اینکه آیا ارز ترجیحی در سال آینده تخصیص یابد یا خیر. مهمترین موضوع در کشور بحث ارز ترجیحی است، مردم نگرانی بسیاری در این خصوص دارند و موافقان و مخالفان و همه کارشناسان در این حوزه به اظهارنظر پرداختند.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ تصریح کرد: نگرانی شدید ما این بود که اگر ارز ترجیحی حذف شود، چه اتفاقی خواهد افتاد. بنابراین کمیسیون تلفیق در کنار مردم قرار گرفت و ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۱ مصوب کرد. علاوه بر این رقم، حدود ۴ میلیارد دلار نیز به صورت ریالی برای گندم پیش بینی شد. در واقع، برای یارانه کالاهای اساسی، دارو و گندم حدود ۲۵۰ همت منابع پیش بینی شد، در صورتی که دولت تنها ۱۷۲ همت پیش بینی کرده بود و ما به این عدد حدود ۸۰ همت اضافه کردیم.
حاجی بابایی با بیان اینکه قیمت گندم در سال آینده به ۹,۵۰۰ تومان افزایش مییابد، گفت: با توجه به این عدد در سال آینده، به واردات گندم نیازی نداریم، این در حالی است که هر ساله حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار واردات گندم داشتیم. در سال آینده با توجه به قیمت ۹۵۰۰ تومانی گندم، کشاورزان کشت خود را افزایش میدهند و میزان اشتغال در این حوزه بیشتر خواهد شد. با این قیمت گندم، میزان مصرف این کالا از ۱۲ میلیون تن به ۸ میلیون تن میرسد و قاچاق آن از بین خواهد رفت. دولت همچنان در سال ۱۴۰۱ آرد را به نانوایان با نرخ کیلویی ۶۶۰ تومان تحویل خواهد داد.
وی تصریح کرد: کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ معیشت مردم را مدنظر قرار داد. تخصیص ۲۵۰ همت یارانه برای سال آینده به این معناست که مجلس مشکلات مردم را لمس کرده و از آنها آگاه است و تمام تلاش خود را برای بهبود معیشت مردم به کار گرفته است.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ تأکید کرد: جدول شماره ۱۴ در کمیسیون تلفیق حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بسته شد که از این عدد حدود ۲۵۰ همت برای کمک به ارز ترجیحی و نهادههای کشاورزی و گندم اختصاص یافت. در سال آینده حدود ۷۳ همت یارانه نقدی پرداخت میشود. حدود ۲۲ همت از این محل برای مناطق محروم به منظور تامین مسکن، آب، راه، مدرسه و خانههای بهداشت پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: در سال آینده، جدولی پیوست تبصره یک خواهد شد که براساس آن میزان درآمد نفتی، هزینهها و اقداماتی که انجام میشود از جمله یارانه سوخت شفاف و مشخص خواهد بود. با این جدول بودجه نفت هر سال شفافتر خواهد شد.
حاجی بابایی اظهار کرد: حداقل دریافتی بازنشستگان را در کمیسیون تلفیق، به ۵ میلیون تومان و حداقل را نیز برای شاغلان، ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان پیشبینی کردیم.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: کمیسیون تلفیق حداقل حقوقها را ۶۰ درصد افزایش داد؛ پرداخت حقوق تا ۵ میلیون تومان نیز معاف از مالیات است و نیز حقوقهای ۵ تا ۱۵ میلیون تومان نیز شامل ۱۰ درصد مالیات است، این در شرایطی است که دولت مالیات حقوق تا ۱۰ میلیون تومان را ۱۰ درصد در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ تعیین کرده بود.
__
وی اضافه کرد: همچنین مالیات حقوقهای بین ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان، ۱۵ درصد و از ۲۵ تا سقف حداکثری حقوق، ۲۰ درصد تعیین شد. به حقوقهای بیش از این رقم نیز که شامل کارانه پزشکان و برخی موارد خاص است، مالیات ۳۰ درصدی تعلق میگیرد.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخباری درباره کاهش منابع حقوق سربازان منتشر شده است، گفت: هر آنچه در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مصوب شده، بررسی خواهد شد. اجازه نمیدهیم فردی به صورت شخصی به موضوعات ورود کند و همه مصوبات کمیسیون جمعی، شفاف و روشن است. هیچ پشت پردهای در کمیسیون تلفیق وجود ندارد. وجود ندارد. هر یک از نمایندگان میتوانند در جلسات کمیسیون تلفیق حاضر و اظهارنظر کنند.
حاجی بابایی همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص همسان سازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در سال گذشته با آن روبرو بودیم، این بود که دولت مصوبه ما در مجلس را تفسیر کرد و با این تفسیر، حدود ۳۲۰۰ نفر از اساتید دانشگاههای کشور از همسان سازی محروم شدند.
وی تصریح کرد: کمیسیون تلفیق برای سال آینده مصوب کرده که همه افرادی که از همسان سازی حقوق محروم شدند یا با تفسیر دولت کنار گذاشته شدند، مانند اساتید دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه شهید رجایی، دانشگاه شاهد و مراکز پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی مشمول این قانون در سال ۱۴۰۱ شوند.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ در پاسخ به سوالی درباره تامین منابع مورد نیاز برای همسان سازی حقوق بازنشستگان، ادامه داد: یکی از دغدغههای بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی این بود که آیا قانون همسان سازی بازنشستگی در انتهای امسال پایان میپذیرد یا خیر که بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق باید در سال ۱۴۰۱ همسان سازی حقوق بازنشستگان ادامه یابد.
حاجی بابایی با بیان اینکه منابعی پیش بینی شده که دولت بتواند همسان سازی حقوق بازنشستگان را انجام دهد، تصریح کرد: همسان سازی افرادی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، از محل اعتباری حدود ۹۰ همت پیش بینی شده برای این سازمان انجام میپذیرد. همچنین حدود ۱۵ همت برای همسان سازی بازنشستگان لشکری و کشوری پیش بینی شده است. امیدواریم بازنشستگان در سال آینده از فواید همسانسازی حقوق بهره مند شوند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اینکه آیا نظر ستاد کل نیروهای مسلح درباره خرید خدمت سربازی برای مشمولان خارج از کشور و معافیت مشمولان متأهل با ۲ فرزند اخذ شده است، گفت: درخصوص بحث سربازی پیشنهادات متنوعی مطرح شد، در مرحله اول مصوبهای داشتیم که در گام بعدی این مصوبه تعدیل شد. مصوبه دیگر درباره مشمولان خارج از کشور بود، همکاران معتقد بودند در صورت لحاظ کردن اصل ۱۱۰ قانون اساسی و با همکاری دولت، میتوان شرایطی فراهم کرد که ایرانیان مشمول خارج از کشور کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ تصریح کرد: موضوع دیگری نیز بود مبنی بر پیش بینی مبلغی برای خرید سربازی که از آنجا که نظام جمهوری اسلامی نظر مساعدی نسبت به خرید و فروش سربازی ندارد، همکاران مطرح کردند که صدها هزار نفر در کشور هستند که بیش از ۳۰ سال سن داشته و دارای ۲ فرزند نیز هستند و بهتر است شرایطی فراهم شود که این افراد از سربازی معاف شوند. با این اقدام، از یک سو میتوانند وارد بازار کار شوند، از سوی دیگر معیشت خانواده آنها تامین میشود. همچنین انگیزهای برای ازدواج و فرزندآوری ایجاد خواهد شد. البته این مصوبه منوط به رعایت اصل ۱۱۰ قانون اساسی و تصویب در صحن علنی است.
حاجی بابایی درباره اینکه آیا نظر ستاد کل نیروهای مسلح درخصوص موضوع مذکور گرفته شده است، گفت: صحبتهایی شده است، اما نمیتوان به صورت شفاهی آن را پیش برد. اگر موضوع مذکور در صحن علنی مجلس مصوب شد، موضوع در شورای نگهبان پیگیری میشود.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه علیرغم تأکیدات مسئولان عالیرتبه برای رعایت سقف بودجه، شاهد افزایش بودجه هستیم، میزان رشد بودجه چقدر بوده و علت آن چیست؟ گفت: تغییرات ما در بودجه سال آینده بر اساس مصوبات کمیسیون ناچیز و حدود ۵ درصد است. البته ممکن است این عدد در صحن علنی نیز تغییر کند. در پایان بررسی بودجه در صحن علنی میتوان درباره میزان تغییرات بودجه صحبت کرد.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ با بیان اینکه میزان تغییرات بودجه بسیار کم بوده و در حد پایینترین تغییرات در طول سالیان گذشته در بودجه است، ادامه داد: ما در حال تدوین جدولی هستیم که در آن براساس آمار و ارقام دیوان محاسبات و مرکز پژوهشهای مجلس میزان فروش داخلی نفت، میزان فروش خارجی نفت و پتروشیمیها درج خواهد شد که رقم آن به نرخ آزاد خواهد بود، به این معنا که در این جدول مشخص خواهد شد که نرخ نفت آزاد چقدر خواهد شد، سپس تعیین خواهد شد که درآمد آن و هزینهها چقدر خواهد بود. در پایان این جدول درج خواهد شد که هرگونه اقدام خارج از این جدول، جرم محسوب میشود.
وی تأکید کرد: این صحبتها به این معنا نیست که در وزارت نفت فردی به دنبال سوءاستفاده است، منظور این است که حسابها در این حوزه باید شفاف و دقیق شود.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ همچنین در پاسخ به این سوال که آیا اعتبار اختصاص داده شده برای واردات کالاهای اساسی در سال آتی کفایت میکند یا خیر، اظهار داشت: منابع پیشبینی شده در کمیسیون تلفیق برای کالاهای اساسی، گندم و دارو کفایت میکند، مشروط به اینکه دولت منضبط عمل کند.
حاجی بابایی تصریح کرد: ما به این جمعبندی نرسیدیم که سال آینده معیشت مردم با حذف ارز ترجیحی آسیب نبیند. تمام تصمیمات ما در کمیسیون تلفیق در راستای جلوگیری از آسیب و فشار به مردم و معیشت آنها در سال ۱۴۰۱ بود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه بودجه سال آینده برای مردم کف جامعه چه مزیتی خواهد داشت، گفت: تمامی مصوبات کمیسیون تلفیق سمت و سوی مردمی دارد، این امر یا از طریق نظارت و کنترل یا از طریق مصوباتی که برای گشایش امور مردم تصویب شده است، محقق میشود. ما به دنبال کاهش فشار بر مردم هستیم.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ اضافه کرد: حدود ۸ مصوبه در حوزه مسکن داشتیم. سال آینده یکی از پیشران ترین حرکتهای دولت، شروع ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی است که دولت وعده تکمیل یک میلیون واحد از این تعداد را داده است. کمیسیون تلفیق ۴۰ همت از محل تهاتر نفت برای این مهم پیش بینی کرده است. همچنین ۲۰ همت از محل فروش اموال و داراییها برای این حوزه پیش بینی شده است، با این وجود تلاش میشود اعتبارات این حوزه افزایش یابد.
حاجی بابایی با بیان اینکه در تبصره ۱۸ لایحه بودجه، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال و تولید تعیین شده است، گفت: در تبصره ۱۶ نیز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال خرد در اختیار استانها قرار داده میشود و همچنین ۵ و نیم میلیارد یورو یعنی ۱۶۵ همت از طریق تهاتر نفت برای طرحهای پیشران تعیین شد؛ حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان نیز برای مناطق محروم در تبصره ۱۴ لایحه بودجه قرار داده شده است.
وی تصریح کرد: در حوزه فرهنگ اقدامات خوبی صورت گرفت و به هنرمندان و روزنامهنگاران کمک شده، به طوری که دولت مجاز شده دو درصد از بودجه خود را برای کمک به فرهنگ استفاده کند.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ اضافه کرد: همچنین در حوزه جوانان، برای وام ازدواج، ودیعه مسکن و ناباروری منابعی در نظر گرفته شده است، در حوزه گردشگری و صنایع دستی نیز اقدامات خوبی انجام شده است.
حاجی بابایی ادامه داد: درباره بورس نیز دست دولت باز گذاشته شده و کمک کردیم تا دولت بورس را تنظیم، کنترل و اداره کند تا از این طریق، افراد حقیقی در بورس بیمه شوند و مورد هجمه کارگزارن بزرگ و سرمایهگذاران بورس قرار نگیرند و دچار سرخوردگی سرمایهگذاری در بورس نیز نشوند.
وی با تأکید کرد: کمیسیون تلفیق به شکلی کار را پیش برد که تراز درآمدها و هزینهها کسری بودجه نخواهیم داشت و میزان تغییرات محدود خواهد بود؛ طبق مصوبات کمیسیون تلفیق، بودجه دولت افزایش پیدا نکرده و بار سنگینی نیز بر دولت تحمیل نشده است، طبق مصوبات کمیسیون تلفیق، در سال ۱۴۰۱ نباید حقوق ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیونی وجود داشته و باید موضوع پرداخت حقوق نیز شفاف باشد.
انتهای پیام/۴۱۶۴/
انتهای پیام/