دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1400 - 23:35
مدنی:

۸۰ درصد از محصولات کشاورزی مصرفی در کشور تولید می‌شود

دبیر علمی کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی اراک گفت: با توجه به اهمیت سلامت غذایی بر اساس آمار در سبد غذایی یک خانواده‌ ۴ نفره به‌صورت مستقیم یا غیر مستقیم ۴ الی ۶ تن از محصولات کشاورزی استفاده می شود که ۸۰ درصد ازمحصولات کشاورزی مصرفی در کشور تولید می‌شود، در صورتی‌که بسیاری از کشورها از این نعمت محروم هستند.
کد خبر : 641428
1



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اراک، کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی با حضور ابراهیم گیوکی دبیر هیئت امناء و سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی ، محمد باقر توکلی سرپرست دبیرخانه هیئت امنای استان، عبدالله محمدی مدیر کل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاداسلامی، محمدرضا شافعی‌نیا دبیر انجمن علوم وصنایع غذایی ایران و برخی از معاونان و مدیران سازمان‌های استان مرکزی به‌صورت حضوری و مجازی درسالن جلسات حضرت امام خمینی (ره) دانشگاه آزاداسلامی واحد اراک برگزار شد.


حمید مدنی دبیر علمی کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی اراک در این کنفرانس گفت: تعداد ثبت نام شدگان در سایت کنفرانس ۲۲۳ نفر (۱۴۵مرد، ۷۸ زن)، تعداد کل مقالات دریافتی ۱۲۷ ( ۷۶ مرد ، ۵۱ زن)،تعداد مقالات پذیرفته شده۱۱۷،تعداد مقالات رد شده ۱۰ و تعداد ثبت نام شده های نهایی ۱۰۵مقاله است.


وی فصلنامه علوم به زراعی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحدشوشتر(علمی پژوهشی)‌، فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان (علمی) و فصلنامه Rangeland Science دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد(اسکاپوس) را به‌عنوان مجلات پشتیبان جهت چاپ مقالات برتر معرفی کرد.


دبیر علمی کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی اراک بیان کرد: همایش و کنفرانس امنیت غذایی به مرکزیت دانشگاه آزاد اسلامی اراک برگزار شده است و با مساعدت‌های سازمان مرکزی همایش امنیت ملی غذایی سالانه در کشور برگزار خواهد شد.


مدنی گفت: با توجه به اهمیت سلامت غذایی بر اساس آمار در سبد غذایی یک خانواده‌ ۴ نفره به‌صورت مستقیم یا غیر مستقیم ۴ الی ۶ تن از محصولات کشاورزی استفاده می‌شود که ۸۰ درصد ازمحصولات کشاورزی مصرفی در کشور تولید می‌شود، در صورتی‌که بسیاری از کشورها از این نعمت محروم هستند.


وی افزود: استان مرکزی نیز جزو استان‌های خودکفا در زمینه‌ محصولات کشاورزی است و در بعضی از محصولات نیز صادرات خوبی هم داریم، همچنین ۱۱ درصد از اراضی کشاورزی کشور به محصولات باغی اختصاص دارد و در این حوزه هم صادرات داریم و ۸۹ درصد از زمین‌های زراعی به‌صورت دیم و آبی زیر کشت می روند و ۳۸ درصد نیازهای مواد غذایی را در این بخش تولید می‌کنیم.


دبیرعلمی کنفرانس بیان کرد: نسل امروز با توجه به نسل های گذشته دارای ضریب هوشی بالاتری هستند و به عنوان نسل کاری خلاق شناخته می‌شود میزان نیروی انسانی ما به عنوان یک نقطه قوت به شمار می‌رود و اگر جریان رشد و آموزش را جدی نگیریم تحلیل و ضایع شدن نیروی انسانی را در آینده در بر دارد.


مدنی افزود: نقطه‌ قوت نیروی انسانی در سه بخش سیاست‌گذاری، مدیریتی و بخش عملیات و اجرا می باشد به‌طور مثال تصمیماتی که در این کنسرسیوم امنیت غذایی گرفته می‌شود توسط مدیران ما در بخش عملیاتی و فرآیندی توسط کشاورز و کارکنان دیگر به مرحله اجرا می‌رسد و استفاده‌ بهینه‌ آب یکی از نتایج عوامل انسانی است.


وی با بیان اینکه یکی از نقطه ضعف های ما نداشتن یک سیاست درست و کاربردی و عملیاتی است‌، اظهار کرد: عدم آموزش نیروی انسانی در حوزه‌ کشاورزی در سالهای آتی با کمبود افراد متخصص رو به رو هستیم و اگر چاره اندیشی نشود با مشکل جدی مواجه خواهیم بود تا شبکه کشاورزی ما را مدیریت کنند و این فرصتی که در کشور ما در اختیار ما بود اکنون به یک تهدید تبدیل شده است.


وی در ادامه گفت: در زمینه‌ خودباوری ایمان به توانمندی کارشناسان و مدیران ما و عدم یاس آنها یکی از علل پیشرفت ما خواهد بود و یکی از وظایف اجتماعی ما خدمت به جامعه‌ای است که در آن رشد کرده‌ایم و بالنده شده‌ایم و این خود یک نوع سرمایه اجتماعی است.


مدنی‌ گفت: امیدواریم با تلاش‌های پیگیرانه مدیران و مسئولان‌ در بخش‌های مواد غذایی از وضعیت موجود با کمک‌های جهادی خارج شویم و به وضعیت سلامت غذایی کمک کنیم.


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب