راهکارهایی برای رفع مشکلات فنی لپتاپها/ رایانه همراه خود را ایمن نگه دارید
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، لپتاپها از پرکاربردترین وسایل الکترونیکی در سراسر جهان هستند و در واقع این دستگاهها انجام بسیاری از فعالیتهای رایانهای را برای عموم کاربران ساده کرده است. باتوجه به حساسیت بالای سختافزارهای موجود در انواع لپتاپ در برابر آسیب و قیمت بالای این قطعات لازم است صاحبان این دستگاهها نکاتی مهم را رعایت کرده و ایمنی لپتاپ مورد استفاده خود را تضمین کنند. در ادامه این گزارش نکاتی کاربردی در مورد سالن نگه داشتن لپتاپها را بیان میکنیم:
روش رفع خطای بلو اسکرین
یکی از مشکلاتی که تعداد زیادی از کاربران رایانه با آن درگیر هستند و نمایش خطای بلو اسکرین(blue screen) است. هنگام بروز این مشکل عملکرد عادی رایانه دچار اختلال میشود. این نقص فنی در سیستمهای رایانهای تنها محدود به رایانههای رومیزی نیست و در لپتاپ نیز رخ میدهد. کاربران زیادی در سراسر دنیا به مفهوم بلو اسکرین آشنایی ندارند و نمیدانند چطور آن را برطرف کنند به ویژه برای افرادی که روزانه ساعتهای زیادی را از رایانه استفاده میکنند نمایش خطای بلو اسکرین میتواند بسیار آزار دهنده باشد.
اگر یکی از فایلهای مورد نیاز سیستم عامل به درستی استفاده نشود یا قطعهای از سختافزارهای رایانه به درستی وظیفه خود را انجام ندهند خطای بلو اسکرین روی صفحه ظاهر میشود. برخی از عوامل بروز چنین خطایی عبارتند از مشکل در هارد دیسک، خراب شدن رم، وجود ویروس در سیستم، گرم شدن بیش از حد سیستم، وجود مشکل در منبع تغذیه و وجود مشکل در بایوس( BIOS ) یا تغییر تنظیمات آن. کارشناسان رایانه توصیه میکنند در صورت مشاهده این خطا فوراً دستگاه را ریاستارت و حتی در صورت نیاز ریاستارت خودکار را فعالیت کنید. البته از جمله روشهای رفع خطای بلو اسکرین میتوان به نصب شدن آخرین نسخه درایورهای سیستم، اسکن و بررسی ویروسهای سیستم، استفاده از System Restore و بوت کردن کامپیوتر از Safe Mode اشاره کرد. البته پس از انجام هرکدام از روشها باید در آخر نیز ویندوز را دوباره نصب کنید.
کلید Fn چیست و چه کاربردی دارد؟
تقریباً در صفحه کلید تمامی لپتاپهای سیستم عامل ویندوز و مک دکمه فانکشن(Function) وجود دارد. این دکمه با نماد Fn در صفحه کلید وجود دارد و فشار دادن آن به همراه کلیدهای دیگر موجب انجام فرایندهای خاصی در رایانه میشود. زمانی که کاربران این کلید را همراه هرکدام از دکمههای F۱ تا F۱۲ صفحه کلید فشار دهند فرایند مشخصی رخ میدهد که از جمله آنها میتوان به زیاد یا کم شدن نور نمایشگر، افزایش یا کاهش حجم صدای بلندگوها و قفل شدن سیستم عامل اشاره کرد.
این دکمه در سیستم عامل ویندوز و مک تقریباً کاربردی یکسان دارد و با استفاده از Fn در هر دو سیستم عامل میتواند صدا و نور را کنترل کرد. از دیگر کاربردهای کلید فانکشن(Function) میتوان از کنترل نحوه پخش محتوای تصویری، بیصدا کردن سیستم عامل و سوئیچ کردن بین کاربران مختلف ویندوز نام برد.
بدون نیاز به کابل اطلاعات گوشی را به رایانه منتقل کنید
کاربران انواع گوشیهای هوشمند میتوانند به صورت بیسیم تصاویر، اسناد، ویدئوها و سایر اطلاعاتی را که در دستگاه مورد استفاده خود دارند به رایانه انتقال دهند. برای انتقال بیسیم یکی از روشهای کاربردی اتصال از طریق بلوتوث است. تقریباً تمامی تلفنهای همراه دارای ابزار بلوتوث هستند و در انواع لپتاپ نیز چنین ویژگی وجود دارد. اگر ابزار مربوط به بلوتوث در دستگاه مورد استفاده شما وجود نداشته باشد نیز میتوان سختافزاری کوچک که با نام بلوتوث در بازار شناخته میشود را به درگاه یواسبی رایانه وصل کرد تا هم گوشی و هم رایانه یا لپتاپ امکان برقراری ارتباط بلوتوثی را داشته باشند. برای برقراری این ارتباط کافی است گزینه مربوط به بلوتوث را در هر دو دستگاه فعال کنید و سپس در رایانه به نوار ابزار پایین صفحه رفته و از بین گزینههای پیدا شده از بلوتوثهای پیرامون رایانه نام مورد نظر خود را انتخاب کرده و به آن متصل شوید.
به غیر از روش بالا راههای دیگری نظیر انتقال اطلاعات از طریق شبکههای اجتماعی و نصب برنامههای مخصوص جابهجایی اسناد وجود دارد. در مورد انتقال داده با برنامههای مخصوص اتصال از طریق وایفای برقرار شده و اطلاعات با سرعت بیشتری نسبت به روش ارتباط بلوتوثی منتقل میشود.
خاموش کردن متوالی لپتاپ به آن آسیب میزند؟
هر کدام از حالتهای خاموش کردن یا توقف فعالیت لپتاپ تأثیر مشخصی روی سیستم دارد. در حالت اسلیپ برق تمامی اجرای غیرضروری سیستم مثل برق نمایشگر، کارت صدا و اتصال به شبکه اینترنت قطع میشود. مزیت این حالت این است که به سرعت میتوان فعالیتهای ناتمام را ادامه داد و نیازی به انجام دادن مجدد کارها نیست ولی باید به این نکته توجه کرد که اگر در حالت اسلیپ اتصال برق لپتاپ قطع شده و یا انرژی باتری دستگاه تمام شود تمامی اطلاعات ذخیره شده در لپتاپ پاک میشود و زمانی که دستگاه را روشن میکنید باید تمامی فرایندهای ناتمام را دوباره انجام دهید.
یکی دیگر از حالتهای متوقف کردن فعالیت لپتاپ یا رایانه حالت هایبرنیت(hibernate) است. اگر لپتاپ یا رایانه خود را در این حالت قرار دهید اطلاعات موجود در رم به هارد منتقل شده و اگر برق دستگاه نیز قطع شود تمامی عملیاتهای رایانهای ذخیره میگردد. در حقیقت تفاوت بزرگ حالت هایبرنیت با اسلیپ ذخیرهسازی اطلاعات در هارد به جای رم است. پس در این حالت هیچ نگرانی بابت از دست دادن اطلاعات برنامههای در حالت اجرا وجود ندارد. البته ذخیره اطلاعات در هارد خالی از عیب نیست زیرا سرعت اجرا برنامههایی که در هارد قرار گرفتهاند بسیار بیشتر از شروع همان برنامه از رم است.
از سلامت باتری لپتاپ مطمئن شوید
باتری لپتاپ مانند منبع انرژی هر دستگاه دیگری ظرفیت مشخص داشته و معمولاً با گذشت زمان ظرفیت ذخیرهسازی انرژی در باتری کاهش مییابد. برای مشاهده وضعیت باتری لپتاپ و ظرفیت باقی مانده آن ابتدا در قسمت جستوجوی منوی استارت واژه cmd را نوشته و پس از آن وارد command prompt شوید. در صفحهای که مقابل خود مشاهده میکنید بنویسید powercfg/batteryreport و پس از آن کلید enter را فشار دهید. روش گفته شده برای ویندوز ۸ و ۱۰ کارایی دارد و برای مشاهده وضعیت باتری در ویندوز ۷ باید واژه powercfg-enrgy در همان صفحه command prompt وارد شود.
پس از وارد کردن واژههای گفته شده در قسمت مشخص آدرسی به کاربران نمایش داده میشود که محل دقیق مشاهده اطلاعات باتری است. این آدرس را با میانبر ctrl + c کپی کرده و در محل جستوجوی پوشه رایانه(my computer) الصاق کنید. در این آدرس صفحهای وارد دارد که اطلاعات مختلف باتری از قبیل ظرفیت ذخیرهسازی برق را نشان میدهد.
ویژگیهای نسل چهارم تراشه هوش مصنوعی
طبق اطلاعات منتشر شده از سوی گوگل تراشه هوش مصنوعی نسل ۴ در مقایسه با نسل سوم، دادههای دریافتی را با سرعتی ۲ برابر بیشتر پردازش میکند و میتوان در هر پاد از ۴ هزار و ۹۶ واحد پردازشی تنسور استفاده کرد. سرعت پدازش اطلاعات هر پاد بیش از ۱ اگزافلاپ است. گوگل مدعی است فناوری ساخت سریعترین پردازنده جهان را به صورت انحصاری در اختیار خود دارد و در مراکز داده این شرکت از آن استفاده میکند.
هم اکنون برای پردازش داده از ابررایانههای قدرتمند استفاده میشود و کشورهای محدودی به فناوری ساخت این سوپرکامپیوترها دست پیدا کردند. واحد پردازش تنسور امکان پردازش حجم بسیار زیادی از دادهها را در مدت زمانی کوتاه فراهم کرده و مهندسان را از ساخت ابررایانه بینیاز میکند. در حقیقت این تراشهها جایگزین قدرتمند برای پردازندههای قدیمیتر هستند. اگر ۱۰ میلیون لپتاپ به طور همزمان کار کنند قدرت آنها برابر با ۱ اگزافلاپ است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/