دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان اورژانس کشور مطرح کرد؛

منتقل کردن ۳۰۰ مادر باردار با اورژانس هوایی/ لزوم توجه ویژه مجلس و دولت برای افزایش اعتبارات اورژانس

جعفر میعادفر گفت: ۳۰۰ نفر از مادران باردار از مناطق عشایری و صعب العبور طی یک سال گذشته از طریق اورژانس هوایی منتقل شدند
کد خبر : 640433
اورژانس

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور در نشست خبری خود اظهار کرد: اورژانس کشور از سال ۱۳۵۴ در کشور تاسیس شده و ما در اوایل انقلاب تنها ۲۰ پایگاه داشتیم.


وی با بیان اینکه بالغ بر ۳ هزار پایگاه اورژانس، ۵۰ پایگاه اورژانس هوایی راه اندازی شده است، افزود: تغییرات اساسی در پاسخگویی ۱۱۵ انجام شده است و پزشک و پرستار در مراکز حضور دارند و پاسخگوی نیاز مردم هستند.


میعادفر ادامه داد: در سال‌های گذشته مراکز تخصصی برای بیماران قلبی و تنفسی ایجاد شده است و علاوه بر سایر پزشکان؛ پزشک قلب نیز در پایگاه های ما وجود دارد تا با تشخیص پزشک قلب بیمار به مراکز پیش بینی شده ارجاع داده می شوند.


رئیس اورژانس کشور با اشاره به اینکه سالانه ۴ و نیم ماموریت را انجام می دهیم، افزود: هزار و ۷۰۰ پایگاه جاده‌ای داریم که خدمات بدون وقفه به مردم ارائه می شود.


میعادفر تصریح کرد: اورژانس موتوری بیشترین ماموریت را در تهران و شهر های بزرگ دارد و در حال حاضر مراحل تامین و خرید ۲۰۰ دستگاه موتورلانس در حال انجام است.


وی با اشاره به اینکه در ابتدای سال ۱۴۰۱ این دستگاه موتورلانس‌ها فعال می شود، گفت: ۲۰۰ اورژانس موتوری در تهران داریم که ۱۵۰ عدد آن همیشه فعال است و ۵۰ مورد دیگر را جایگزین دیگر دستگاه‌ها در زمان خرابی می‌کنیم.


رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه اورژانس هوایی بیشتر برای حوادث ترافیکی و مناطق صصعب العبور بود راه‌اندازی شد اما در طی ۵_۶ سال گذشته توسعه آن موثر است، گفت: در برف، سیل و... بسیار به ما اورژانس هوایی کمک کرد همچنین در حوزه مادران باردار موثر بوده است.


میعادفر گفت: ۳۰۰ نفر از مادران باردار از مناطق عشایری و صعب العبور طی یک سال گذشته از طریق اورژانس هوایی منتقل شدند، چراکه دسترسی به این مناطق بسیار سخت است.


وی با اشاره به اینکه پیش بینی کردیم ۷۰ پایگاه هوایی را توسعه دهیم چرا که هزینه های بالایی دارد و زیرساخت‌ها و وجود بالگرد در این زمینه مهم است، گفت: به دستور رهبری نیروهای مسلح در اورژانس هوایی به ما کمک می‌کنند و پرنده و نیروهای خود را در اختیار ما قرار می‌دهد.


رئیس اورژانس کشور گفت: شعاع عملیاتی هوایی ما ۳۵۰ کیلومتری است و در دنیا نیز به همین شکل است و تلاش می‌کنیم استانداردها رعایت شود. همچنین از دولت و مجلس درخواست داریم اعتبار اورژانس هوایی و زمینی را در نظر بگیرند.


میعادفر افزود: امسال برای ۵۰ پایگاه هوایی ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه کردیم که امسال این امر بیشتر می‌شود و از نمایندگان درخواست داریم در این حوزه نمایندگان بودجه لازم را به ما تخصیص دهند.


وی با اشاره به اینکه انتقال عضو پیوند با اورژانس هوایی انجام می‌شود و ما ۵۰ ماموریت را در این راستا داشتیم، تصریح کرد: در انتقال عضو باید در دو بیمارستان تیم تخصصی وجود داشته باشد و در مجموع سه پرواز انجام شود تا عضو به درستی منتقل شود که هزینه بالایی دارد اما جان یک هموطن نجات پیدا می کند.


رئیس اورژانس کشور گفت: بیش از ۳ هزار ماموریت را در ۹ ماه اول سال انجام دادیم وبخشی از حوادث ترافیکی و ... بوده است.


وی با اشاره به اینکه سه چالش عمده در بحث اورژانس داریم که یکی از موارد نیروی انسانی است، ادامه داد: قرار شده است امسال دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، ایران و اصفهان دانشجو رشته فوریت های پزشکی پذیرش کنند و نیرو ها به صورت بومی جذب شوند.


میعادفر گفت: حدود ۴ سال است که آمبولانس جدید به ما اضافه نشده است و بسیاری از آن به مرحله ی فوق فرسودگی رسیدند همچنین در کشور های پیشرفته آمبولانس ها ۵ ساله استفاده می شود و ما که کشوری در حال توسعه هستیم از آمبولانس ها ۱۰ ساله استفاده می‌شود.


وی با اشاره به اینکه ۳ هزار دستگاه آمبولانس ۱۴ سال عمر دارند و ما از دولت و مجلس درخواست کردیم اعتباراتی را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم این دستگاه‌ها را خریداری کنیم، ادامه داد: در کلان شهرها برای راه‌اندازی پایگاه‌ها با مشکل جدی مواجه هستیم بخشی از اعتبارات را مجلس و دولت می‌تواند تخصیص دهد اما بخش مهمی از آن را خیرین باید به ما کمک کنند.


میعادفر افزود: ۷۸ درصد از ماموریت‌ها در شهرها و ۲۲ درصد از ماموریت‌ها در جاده‌ها اتفاق می‌افتد.


وی با بیان اینکه بعد از دولت جدید یک عقب ماندگی تزریق واکسن در کشور داشتیم و جهاد همه جانبه‌ای در این زمینه با محوریت وزارت بهداشت به میدان آمدند، گفت: اورژانس هم به میدان واکسیناسیون وارد شد و با استقرار پایگاه‌های تجمیعی تزریق واکسن را انجام داد.


میعادفر گفت: دو میلیون دز واکسن از سوی نیروهای اورژانس تزریق شد و بعد از جمع شدن پایگاه‌های اورژانس نیروهای ما برای واکسیناسیون در مکان‌هایی که اعلام نیاز می‌شد حضور داشتند.


وی با اشاره به اینکه هر برنامه‌ای که ستاد کرونا برای ۲۲ بهمن دستور دهد ما آمادگی لازم را داریم، گفت: در سطح تهران و سطح استان‌ها برای برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن هماهنگی‌هایی صورت گرفته است.


انتهای پیام/۴۱۷۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب