جزئیات دستورالعمل آمادگی درمان اُمیکرون در بیمارستانها
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: با توجه به شروع خیز ششم اپیدمی در کشور «دستورالعمل آمادگی درمان سویه اومیکرون در پاندمی کووید ۹۱» به مراکز درمانی تابعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.
وی افزود: هیئت رئیسه دانشگاه یا دانشکده در اسرع وقت باید از ظرفیتهای موجود درمانی کلیه بیمارستانهای تحت پوشش بازدید و برای تکمیل ظرفیت درمانی منطقه اقدام کنند. بیمارستانهای معین (ریفرال) منطقهای تفکیک و تعیین شده و مسیر ارجاع و مراجعه بیماران سرپایی و بستری مشخص شود. بر اساس تجربیات موجهای قبلی و بار مراجعه برای تکمیل ظرفیت موردنیاز، توالی بیمارستانهای معین برای پذیرش بیماران با تاکید بر گروههای سنی زیر ۱۴ سال تعیین شود.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: دانشگاههای علوم پزشکی باید در صورت نیاز از طریق ایجاد بخش، راه اندازی کلینیکهای تنفسی یا تجمیع بخشهای بیمارستانی موجود و تعیین مسیر حرکت بیمار، ارائه خدمات درمانی را در سریعترین زمان ممکن فراهم کنند.
کریمی بیان کرد: در صورت افزایش نیاز به ارائه خدمات سرپایی با هماهنگی شبکه بهداشت و درمان علاوه بر کلینیکهای تنفسی، از فضاهای مراکز جامع سلامت به صورت شبانه روزی استفاده شود.
استقرار بیمارستان صحرایی
وی با تاکید بر اینکه در صورت نیاز به استقرار بیمارستان سیار و صحرایی، موضوع باید به صورت آنی و بدون فوت وقت در هیئت رئیسه دانشگاه و ستاد کرونا استان مطرح و در صورت تصویب، مراتب با معاونت درمان ستاد وزارت بهداشت مکاتبه شود، گفت: با توجه به محدودیتهای ارائه خدمات در بیمارستانهای سیار و صحرایی، قبل از هرگونه تصمیم گیری در این خصوص، باید ظرفیتهای موجود محلی و امکان اعزام و انتقال بیمار به استانهای همجوار و معین بررسی شود.
کریمی ادامه داد: تشکیل جلسات دانشگاهی و مناطق آمایشی حداقل دو بار در هفته برای بررسی موارد فوق ضروری است. همچنین باید تیم نظارتی ستاد معاونت درمان در دانشگاهها تشکیل و نظارت تمامی بیمارستانها بر اساس چک لیست پیوست به صورت روزانه بررسی و نکات قابل بهبود را پیگیری کنند.
معاون درمان تصریح کرد: بیمارستانها باید بر اساس اطلاعات ثبت شده سامانه آواب (آمار و اطلاعات بیمارستانی) در بازههای زمانی مشخص، اطلاعات بیمارپذیری و شرایط اپیدمیولوژی بیماری و تعداد پذیرش در دورههای بروز بیماری، فضا، تجهیزات و نیروی انسانی موردنیاز را برآورد و در کمیته مدیریت بحران بیمارستان مطرح و ثبت کرده و به معاونت درمان دانشگاهها ارسال کنند.
کریمی افزود: باید فضاهای پیش بینی شده برای افزایش ظرفیت پذیرش بیمارستان در شرایط اضطرار مشخص و آمادگی تجهیز اضطراری آنها برای پذیرش بیماران سرپایی و بستری وجود داشته باشد. کلینیکهای تنفسی و واحدهای بستری اولیه وابسته به بیمارستان میبایست سازماندهی شوند. نشانی و فهرست بیمارستانهای ریفرال و مکانهای جایگزین باید با هماهنگی معاونت درمان دانشگاه در اختیار تیم مدیریتی بیمارستان قرار داده شده و در دفتر ریاست و مترون موجود باشد. در صورت افزایش بار مراجعه، تیم مدیریت بیمارستان تحت نظارت رئیس بیمارستان به صورت روزانه تشکیل جلسه داده و بر اساس گزارش روزانه دریافتی، نظارت کافی برای پذیرش بیماران سرپایی و بررسی اندیکاسیون های بستری و ترخیص به عمل آید.
وی تصریح کرد: در صورت افزایش ضریب اشغال بیش از ۵۰ درصد تختهای بستری عادی و بیش از ۶۰ درصد تختهای ویژه توسط بیماران کووید ۱۹ با هماهنگی و تأیید معاونت درمان دانشگاهها و طرح و تصویب در هیئت رئیسه دانشگاه پذیرش بیماران الکتیو لغو میشود.
استفاده از اماکن ورزشی
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در صورت افزایش ضریب اشغال بیش از ۸۰ درصد تختهای بستری ویژه و عادی توسط بیماران کووید ۱۹ میتوان از سالنها و اماکن ورزشی در جوار بیمارستان جهت درمان و بستری بیماران با مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه، استفاده کرد. برای تعیین روند افزایش ضریب اشغال، نظارت و تأیید تیم مدیریت تخت بیمارستان، ضروری است.
کریمی افزود: تریاژ بیماران دارای علائم حاد تنفسی ترجیحاً در کلینیکهای تنفسی انجام شود و در صورت عدم تفکیک فضای کلینیک تنفسی از فضای اورژانس بیمارستان، فضای تریاژ و یا چادر (سازه غیر ثابت) برای ارزیابی بیماران مشکوک و محتمل به همراه ترسیم خط سیر بیماران از واحد تریاژ تا فضای انتظار و اتاق ارزیابی ویژه این بیماران در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه فرآیند تریاژ باید مکتوب و مستند باشد و پرستار تریاژ تسلط کافی به الگو و جزئیات تریاژ داشته باشد، گفت: نوبت دهی ویزیت بیماران سرپایی و پذیرش بستری (به تفکیک بیماران کووید ۱۹ و سایر بیماران) از طرق مختلف مانند سامانه تلفنی یا پیامکی پیش بینی و در صورت امکان اجرایی شود. مستندات اقدامات باید موجود باشد. مستندات کاغذی و یا الکترونیک فرآیند تریاژ مجدد در فضاهای انتظار و درمان بیماران اورژانس و کلینیکهای غیر عفونی جهت تمامی پرسنل درمانی وجود داشته باشد. سیستم گزارش دهی و اطلاع رسانی آنی به کارشناس کنترل عفونت بیمارستان و کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان وجود داشته باشد و توسط تیم مدیریتی بیمارستان از طریق مشاهده و بررسی سامانهها و روشهای موجود مورد ارزیابی قرار گیرد.
کریمی اظهار داشت: در سطح بیمارستان باید فرد یا افرادی مسلط به امور آمار در تمامی ایام هفته (شامل روزهای تعطیل) برای ورود اطلاعات و آمارهای موردنیاز وزارت تعیین شده باشند و روزانه آمار مراجعین (سرپایی و بستری و به تفکیک سنی) شاخص مدت زمان اقامت بیماران در بخشهای عادی و ویژه، بیماران ترخیصی، پیگیری بیماران پس از ترخیص، آمار کارکنان مبتلا (شاخص ابتلای پرسنل)، آمار فوت، میزان عفونتها، نیازهای دارویی، تاسیساتی، اکسیژن و سایر اطلاعات موردنیاز را با هماهنگی ستاد دانشگاهها در سامانههای مربوطه با مسئولیت، نظارت و تأیید رئیس بیمارستان انجام دهند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: لازم است بر نحوه اکسیژن درمانی بر اساس پروتکل مربوطه باید نظارت شود. به منظور اطمینان از تأمین اکسیژن بیمارستانی تیمی متشکل از کارشناس تجهیزات پزشکی، کارشناس دفتر فنی و کارشناس نظارت و ارزشیابی از حوزههای ستادی دانشگاه با حکم ویژه رئیس دانشگاه به صورت مستمر به کلیه بیمارستانهای تابعه مراجعه نموده و از نحوه اکسیژن رسانی بیمارستان بازدید و فرم اطلاعاتی سیستم اکسیژن درمانی بیمارستان را تکمیل میکنند.
وی افزود: تیمهای نظارتی، تیم تنفسی و تیم مدیریت تخت باید سازماندهی شود و هماهنگیهای لازم را برای نظارت بر پذیرش و ترخیص بیماران را انجام دهند. در صورت افزایش موارد مراجعه سرپایی، بستری گزارش تیم مدیریت تخت به صورت روزانه به تیم مدیریتی بیمارستان ارائه شود.
کریمی اظهار کرد: همچنین باید از واکسیناسیون کلیه پرسنل مطابق بخشنامههای ابلاغی اطمینان حاصل شود. وسایل حفاظت فردی بر اساس میزان ریسک انتقال بیماری متناسب با وظایف بالینی کارکنان با توجه به نوع ارائه خدمات مستقیم و غیر مستقیم و شدت و مدت تماس، توزیع و نحوه استفاده از آنها توسط واحد کنترل عفونت نظارت شوند. و با توجه به اهمیت استفاده از ماسک در کاهش ابتلاﺀ به تمامی سویه های کووید ۱۹ در این مورد نیز بر استفاده از ماسک تاکید میشود.
انتهای پیام/۴۱۷۴/
انتهای پیام/