دستگاه «زبان بیوالکترونیک» میزان شیرینی را ارزیابی میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، غذایی که امکان دارد برای بعضی از افراد کمی شیرین باشد، برای بعضی دیگر امکان دارد بسیار شیرین باشد؛ بنابراین شرکتهای غذا و نوشیدنی چطور تعیین میکنند که یک غذا چه میزان شیرین است. محققان دستگاه جدیدی ساختند که از لحاظ ظاهری هیچ شباهتی به زبان انسان ندارد. این دستگاه جدید بهنام، زبان الکترونیکزیستی، نوعی آزمایش جدید برای انجام این کار است.
در حال حاضر، پنلهای تستکننده طعم برای ارزیابی شیرینی و سایر کیفیتهای محصولات غذایی و نوشیدنی استفاده میشود. درحالیکه امکان دارد چنین گروههایی درباره اینکه غذایی خیلی شیرین است یا بهاندازه کافی شیرین نیست بهسختی نظر مشترک داشته باشند و این ارزیابی هنوز تا حد زیادی بهصورت ذهنی انجام میشود. در این صورت برای سهولت انجام کار و نظر مشترک بیشتر دستگاه زبان بیوالکترونیک ساخته شد.
بیشتر قندها و ترکیبات شیرین در زبان واقعی انسان عمدتا با یک بخش از دو ناحیه حساس به شیرینی ارتباط دارند. این بخش بهعنوان دامنه «ونوس مگسخوار» شناخته میشود، زیرا ساختار مولکولی آن شبیه برگهای تاشو گیاه گوشتخوار ونوس مگسخوار است.
دانشمندان از دانشگاه ملی سئول کره به رهبری تای هیون پارک و سونهون هونگ با استفاده از باکتریها برای تولید کپیهای از ونوس مگسخوار شروع به انجام کار کردند. این کپیها در لایهای نازک روی چندین الکترود طلا که از طریق نانولولههای کربنی به یکدیگر متصل شدند، قرار گرفتند. دستگاه حاصل از این آزمایشها به عنوان ترانزیستور اثر میدانی شناخته میشود.
زمانیکه محلولهای حاوی قند ساکارز یا شیرینکننده مصنوعی، ساخارین روی دستگاه اعمال میشود، جریان الکتریکی که از آن عبور میکند، کاهش مییابد. هرچه غلظت ساکارز یا ساخارین بیشتر باشد، افت جریان نیز بیشتر میشود.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/