رییس ستاد ائتلاف انتخاباتی اصلاحطلبان تهران: الزامی به بستن لیست ٣٠ نفره نداریم
نتایج اولیه بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس چند روز قبل منتشر شد. یکی از راهبردهایی که اصلاح طلبان برای این انتخابات برگزیدهاند استفاده از نیروهای کمتر شناخته شده و خاکستری است. شناسایی هویت اصلاحطلبانه این افراد با چه راهکارهایی ممکن است؟به هر حال اصلاح طلبان همواره بر هویت اصلاحطلبانه لیستشان تاکید داشتهاند.
ما فراخوانی در فضای مجازی دادیم تا افراد رزومه خود را به ما گزارش دهند. خیلیها در همانجا رزومه خود را فرستادند. علاوه بر آن نیروهایی هستند که تایید صلاحیت شدهاند و نیروهای شاخص اصلاح طلب هستند اما ممکن است چهره مشهوری نباشند. از تایید صلاحیت برخی از این افراد اطلاع نداشتیم. وقتی که از تایید آنها مطلع شدیم میتوانیم آنها را به عنوان نیروی اصلاحطلب بپذیریم. ضمن اینکه کسانی که رزومه خود را برای ما فرستادهاند معرفهایی هم برای خودشان در نظر میگیرند و به ما اعلام میکنند. ما از طریق معرفهای آنها نیز میتوانیم اطلاعاتی در باره آنها به دست آوریم.
چه کسانی در جریان اصلاحات به بررسی رزومهها میپردازند؟
ستاد انتخاباتی تهران این کار را انجام میدهد.
تیمی درون ستاد تهران برای این کار تعیین شده است؟
بله. البته هنوز در حال جمعآوری اطلاعات هستیم. بعد از اینکه اطلاعات را بهطور کامل جمعآوری کردیم، آنها را طبقهبندی میکنیم. پس از اینکه رتبهبندی شد، جمعی آنها را بررسی میکنند. در نهایت هیات رییسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان تصمیم خواهد گرفت.
به هر حال نیروهایی که به این طریق شناسایی میشوند کارنامه روشنی در سمتهای مختلف کشور ندارند و امتحان پس داده نیستند. ممکن است مبهم بودن هویت آنان مشکلاتی ایجاد کند. آیا اصلاحطلبان راه چارهای اندیشیدهاند برای اینکه اتفاقی که در شورای شهر تهران افتاد و یکی از اعضا خلاف تصور اصلاحطلبان رای داد دوباره در مجلس دهم تکرار نشود؟ آیا میتوان به طریقی از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد؟
برای اینکه اتفاق شورای شهر تکرار نشود دقتمان را در شناسایی افراد بالا میبریم. همچنین اصراری نداریم که حتما ٣٠ نفر برای لیست تعیین کنیم. هر تعدادی که مورد وثوق بودند، همان تعداد را معرفی خواهیم کرد.
این اتفاق در شهرستانها و حوزههای انتخابیه نیز به همین صورت است؟ یعنی ممکن است در حوزههایی کاندیدایی معرفی نشود؟
در جاهایی که لیست باید ارایه کنیم همین راهبرد را انجام میدهیم. یعنی ممکن است کمتر از تعداد مورد نظر لیست نامزد معرفی شود. در جایی که لیست وجود ندارد اگر چهره نزدیک به اصلاح طلبی وجود داشت او را حمایت میکنیم. حتی در حوزههای انتخابیه مختلف ممکن است از اصولگرایانی حمایت کنیم که در مقابل یک کاندیدای تندرو قرار گرفتهاند.
مسالهای که الان جریان اصلاحات باید برای آن چارهای بیندیشد این است که بتواند مردم و در واقع پایگاه اجتماعی خود را پای صندوق رای بکشاند. اگر تصمیم جریان اصلاحات به شرکت در انتخابات باشد باید همراهی مردم را داشته باشد و به نوعی حل این مشکل بسیار اهمیت خواهد داشت. چه کارویژهای باید اصلاحطلبان انجام دهند تا پایگاه رای خود را مجاب کنند که در انتخابات شرکت کنند و به لیست کمتر شناخته شده اصلاح طلبان رای دهند؟
مردم با دو انگیزه همواره پای صندوق رای آمدهاند. نخستین انگیزه مردم امید است و دومین انگیزه احساس خطر است. آنها در هر شرایط با یکی از این دو انگیزه در انتخابات شرکت میکنند. در انتخابات ریاستجمهوری سال ٩٢ مردم با رد صلاحیت آقای هاشمی و ایجاد مانع برای حضور رییس دولت اصلاحات امیدشان را از دست داده بودند اما بهشدت از اینکه اوضاع به دست تندروها بیفتد و اتفاقات دولت احمدینژاد در کشور تکرار شود، احساس خطر کرده بودند. آنها از اینکه کاندیدایی از جریان احمدینژاد یا جبهه پایداری بر سر کار بیاید، احساس خطر کردند و به همین خاطر پای صندوق رای حاضر شدند و پیروزی بزرگی را در سال ٩٢ رقم زدند. اکنون هم با این ردصلاحیتهای گسترده امید مردم کم شده است اما احساس خطرشان همچنان پابرجا است. مردم بهشدت احساس خطر میکنند.
در مجموع راهبردهای اصلاحطلبان را از پس از اعلام هیات نظارت دستهبندی کنید، چه راهبردی را در مجموع برگزیدهاند؟
اولا منتظر هستیم که به شکایتها رسیدگی شود و نظر هیات نظارت بهطور کامل اعلام شود. طبعا باید تا هفدهم بهمن صبر کنیم. بعد از اینکه مشخص شد چه تعدادی برگشتهاند و چه تعدادی قبلا باقی مانده بودند را ارزیابی میکنیم و با آنها لیستهایمان را تا آنجا که مقدور است میبندیم. ممکن است برخی بعدا به لیست اضافه شوند و این کار مانعی در کار ما ایجاد نخواهد کرد. ما تا ١٧ بهمن لیست خود را میبندیم. در صورت اضافه شدن افراد نیز مشکلی پیش نمیآید. در هر صورت اصلاح طلبان فعالانه حضور خواهند داشت و سعی خواهند کرد که ترکیب مجلس آینده به سمت اعتدال گرایش داشته باشد و بتوانند به کمک دولت اوضاع نا به سامان کشور را سامان دهند.
انتهای پیام/