دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

استفاده از ظرفیت‌ صنعت مخابرات برای ارتقای سلامت جامعه/ ضدعفونی بدن با دستگاه ایرانی هوشمند می‌شود

فعالان صنعت مخابرات در دوره کرونا با ورود به حوزه بهداشت عمومی دستگاه‌هایی کاربردی برای حفظ سلامت مردم را تولید کردند.
کد خبر : 638373
صنعت مخابرات

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در دو سال گذشته و دقیقاً همزمان با آغاز همه‌گیری بیماری کرونا در کشور فعالان صنایع مختلف کوشش کردند به هر نحو ممکن به ارتقای سلامت جامعه کمک کرده و فشار وارد بر کادر درمان را کاهش دهند. در این شرایط دانش‌بنیان‌ها همچون گذشته برای برطرف‌سازی نیازهای جامعه برنامه‌ریزی و محصولات متنوعی را در حوزه بهداشت شخصی و عمومی تولید کردند.


بسیاری از شرکت‌هایی که در دوره کرونا اقدام به تولید محصولاتی بهداشتی کردند پیش از شیوع این بیماری زمینه فعالیت متفاوتی داشتند و به دلیل برطرف‌سازی نیازهای جامعه تولید خود را تغییر دادند. این تغییر بزرگ در محصولات تولیدی و شیوه فعالیت منحصر به شرکت یا صنعتی خاص نبوده و بررسی‌ها نشان داد که در زمان بحران و نیاز به اقلام خاص در جامعه دانش‌بنیان‌ها به سرعت در کنار مردم قرار گرفته و از تمامی ظرفیت‌های خود برای رفع احتیاج‌های عمومی استفاده می‌کنند.


تلاش دانش‌بنیان‌ها برای رفع نیازهای جامعه


صنایع فناوری اطلاعات و مخابرات ایران نیز همچون دیگر صنایع کشور در شرایط سخت کرونایی به حوزه تولید محصولات بهداشتی و دستگاه‌های ضدعفونی کننده ورود کردند تا از آسیب گسترده اقشار مختلف جامعه جلوگیری شود. با وجود تولید انواع مختلفی از واکسن کرونا در سراسر دنیا و واکسیناسیون گسترده بسیاری از مردم هنوز این بیماری قربانیان زیادی می‌گیرد و میلیون‌ها نفر در کشورهای مختلف همچنان با ویروس کووید-۱۹ درگیر هستند. از همین رو پزشکان به عموم مردم و حتی تمامی افرادی که دُز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند توصیه می‌کنند شیوه‌نامه‌های بهداشتی را به‌دقت رعایت کرده و همواره از ماسک و مایع ضدعفونی کننده استفاده کنند.




بیشتر بخوانید:


تلکام و گلایه‌هایی که پایان ندارد/ نارضایتی فعالان صنعت مخابرات از تعرفه‌گذاری اینترنت


رونمایی از قدرت جدید ماسک نانویی/ هوای پاک را با فناوری ایرانی تنفس کنید




در دوره کرونا اهمیت به‌کارگیری فناوری‌های هوشمند در زندگی مردم بیش از گذشته نمایان شد و تعداد زیادی از شرکت‌های سازنده دستگاه‌های دیجیتال به حوزه سلامت ورود کردند. در همین رابطه یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی دستگاه ضدعفونی تولید کرده است علاوه بر اسپری مایع ضدعفونی کننده سرویس‌های متنوعی را برای ارزیابی وضعیت سلامتی کاربران ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فعالیت‌های این مجموعه و خدمات دستگاه هوشمند ضدعفونی با مهدی قمری، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت‌وگو کردیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:


استفاده از ظرفیت‌ صنعت مخابرات برای ارتقای سلامت جامعه/ ضدعفونی بدن با دستگاه ایرانی هوشمند می‌شود


قمری می‌گوید «این شرکت در زمینه مخابرات، الکترونیک و هوافضا فعالیت و محصولاتی را در حوزه سلامت تولید می‌کند. تجهیزات الکترونیک این شرکت اغلب در زمینه دستگاه‌های آر.اف. مخابراتی و محصولات سلامت این مجموعه در حوزه پزشکی عمومی و پیراپزشکی کاربرد دارد. یکی از دستگاه‌های مورد توجه این شرکت دستگاه ضدعفونی هوشمند است. المان‌های مختلفی روی این دستگاه تعبیه شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به تب‌سنج و حسگر اندازه‌گیری اکسیژن خون و ضربان قلب اشاره کرد. در وسط این دستگاه محفظه‌ای طراحی شده است که مایع ضدعفونی کننده را اسپری ‌می‌کند.»


دستگاهی ایرانی برای ضدعفونی تمام بدن


به گفته مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان «مخزن این دستگاه را می‌توان با الکل یا هر نوع مایع ضدعفونی کننده دیگر پر کرد. این دستگاه در ادارات و شرکت‌ها کاربرد فراوانی دارد و کارمندان و مراجعه‌کنندگان به این امکان به راحتی می‌توانند برای ضد عفونی از این دستگاه استفاده کنند. این دستگاه با اسپری کردن بخار ضدعفونی کننده تمام بدن را ضدعفونی می‌کند.»


قمری بیان می‌کند «در قسمتی از این دستگاه از فناوری اولتراسونیک استفاده شده است. با استفاده از این فناوری به محض اینکه دست در محفظه ضدعفونی قرار می‌گیرد بخار سرد دست و تمام قسمت‌های دیگر فردی که در مقابل دستگاه ایستاده است را ضدعفونی می‌کند. در واقع تمامی بخش‌هایی که در مقابل بخار خارج شده از دستگاه قرار بگیرد میکروب‌زدایی می‌شود.»


ساخت دستگاه ضدعفونی کننده با بهره‌گیری از امکانات داخلی


به اذعان این فعال صنعت فناوری اطلاعات و سلامت «بخار سرد از سه محل تعبیه شده در دستگاه خارج می‌شود از این طریق پاها و سر نیز با بخار سرد ضدعفونی می‌شود. برای طراحی این دستگاه به طور کامل از تجهیزات داخلی و تجربه مهندسان ایرانی استفاده شده است. درحقیقت این دستگاه یک نمونه کامل بومی‌سازی شده و انحصاری این شرکت است. بنده این اطمینان را به همه خریداران می‌دهم که این دستگاه نمونه مشابهی با چنین امکاناتی ندارد. تقریباً یک سال است که این محصول معرفی شده است و تاکنون در چند نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است.»


قمری تصریح می‌کند «حوزه فعالیت تخصصی و اولیه این شرکت تولید تجهیزات مخابراتی است ولی پس از ورود کرونا به کشور مهندسان این شرکت تصمیم گرفتند با معرفی محصولی کاربردی در حوزه سلامت فشار روحی وارد بر مردم و کادر درمان را کاهش دهند. در حقیقت خواستیم دستگاهی طراحی کنیم که به عنوان پیشگیری کننده از ابتلا به بیماری کرونا در کاهش همه‌گیری این ویروس تأثیرگذار باشد.»




بیشتر بخوانید:


آسیب جدی کرونا به اکوسیستم کارآفرینی کشور/ رشد اقتصادی معیار انتخاب کسب‌وکارهای موفق


آینده حوزه سلامت در گروی پزشکی بازساختی/ سلول‌های بنیادی درمان دردهای بشر می‌شود




مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان می‌گوید «تاکنون چند دستگاه از این اختراع ایرانی به فروش رسیده است ولی متأسفانه بسیاری از مردم با فناوری‌ها و ویژگی‌های این دستگاه آشنایی ندارند و تصور می‌کنند چراغ‌ها و ال‌ای‌دی‌های موجود روی دستگاه صرفاً برای زیبایی هستند در صورتی که هر کدام از آن‌ها وظیفه‌ای خاص دارند. بسیاری از امکانات این دستگاه کمک می‌کند که افراد مبتلا وارد محیط‌های مختلف نشده و ویروس را به سایر مردم انتقال ندهند. این دستگاه هیچ محدودیتی ندارد و قابل استفاده در خانه‌ها و ادارات است و به نظر بنده بهترین مورد استفاده آن در شرکت‌های دارویی و تولید محصولات غذایی است.»


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب