کیت تشخیص مواد مخدر بومیسازی شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از چالشبرانگیزترین فرایندهای بازرسی در پایانههای فرودگاهی، مناطق مرزی و گمرکها شناسایی و بررسی پودرها و محمولههای مشکوک است. معمولا امکانات و تجهیزات شناسایی مواد مخدر در این مناطق بسیار ابتدایی است، به همین دلیل کیتهای تشخیصی مختلفی برای شناسایی این مواد ساخته شده و استفاده میشود. حال یک شرکت دانشبنیان ایرانی کیت تشخیص مواد مخدری توسعه داده که نه تنها نوع مواد مخدر بلکه میزان ناخالصی آن را نیز مشخص میکند.
این کیتها با استفاده از نانوذرات فلزی گرانبها مانند طلا، نقره، مس و آپتامرها ساخته شده است. مولکولهای آپتامر از جنس رشتههای DNA است و به صورت سنتزی در آزمایشگاه براساس مورد استفاده تولید میشود. عملکرد آپتامر شبیه به آنتیبادی در کیتهای تشخیص بیماری است و به صورت اختصاصی به نوع خاصی از مواد مخدر متصل میشود. نانوذرات فلزی رنگ اختصاصی خود را دارند که با چشم غیرمسلح قابلمشاهده است. وقتی مولکولهای آپتامری که با نام کانژوگه نیز شناخته میشوند به ماده شیمیایی هدف متصل شود، نانوذره فلزی تغییر رنگ میدهد. مولکول آپتامری عملکرد اختصاصی دارد و براساس نوع کیت میتواند به یکی از انواع مواد مخدر مانند هروئین، تریاک، تفاله تریاک، کوکائین، مورفین یا شیشه متصل شود.
نحوه استفاده از این کیت بسیار آسان است تنها کافی است کمی از پودر مورد نیاز در داخل محلول شناساگر کیت حل شود. تغییر رنگ محلول به سادگی نشان میدهد که پودر مورد بررسی مواد مخدر است یا خیر. با استفاده از این روش میتوان پودرهای مشکوک در پایانههای مرزی، آزمایشگاههای سیار و پاسگاههای نیروی انتظامی را به سرعت، بدون نیاز به دستگاههای سنجشی و به صورت چشمی بررسی کرد. این شرکت در حال توسعه کیتهای تشخیص اعتیاد نواری است.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/