طول عمر حبابها افزایش مییابد/ حبابهایی با عمر یکساله
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، حبابها در زمینه طول عمر بالا شهرتی ندارند و معمولا پس از چند ثانیه یا چند دقیقه از ظهورشان میترکند. حال تیمی از محققان فرانسوی راه نوینی برای ساخت حبابهایی با طول عمر بالا توسعه دادهاند. این حبابها که «مرمر گازی» نام دارن، بیش از یک سال دوام میآورند و نمیترکند.
اغلب افرادی زمان زیادی را صرف مطالعه و بررسی فیزیک حباب صابون و دلیل ترکیدن آنها نمیکنند. پوست نازک حبابها لایهای از آب است که بین دو لایه مولکول صابون قرار گرفته است و وقتی آب از بین این دو لایه صابونی فرار میکند، حباب میترکد. حبابهای مرمر گازی با محلول مایع و دانههای پلاستیک ساخته میشوند.
وقتی این حبابها باد میشوند، دانهها پوستی صخیم ایجاد میکنند، بدین ترتیب میتوان حباب را در دست گرفت و در اطراف چرخاند. مرمر گازی برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ ساخته شد اما آزمایشی در خصوص طول عمر آن انجام نشد. گروه تحقیقاتی دانشگاه لیل در فرانسه در مطالعه جدید تصمیم گرفتند پاسخی برای این پرسش پیدا کنند.
در این پژوهش با استفاده از یک دوربین طول عمر سه مدل مختلف حباب شامل حباب صابون معمولی، مرمر گازی و مرمر گازی با گلیسرول اضافه ثبت شد. معمولا از گلیسرول برای افزایش ماندگاری حباب استفاده میشود. حباب صابونی حدود یک دقیقه باقی ماند، مرمر گازی مبتنی بر آب عملکرد بهتری داشت و تا یک ساعت دوام آورد. حبابهای حاوی گلیسرول اضافه برای هفتهها و ماهها دست نخورده باقی ماند، حتی یک حباب مرمر گازی با گلیسرول اضافه ۴۶۵ روز دوام آورد.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/