گندزدایی از آب با محصول ایرانی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، استفاده از کلر یکی از رایجترین روشهای گندزدایی به شمار میرود؛ با این حال خطرات بسیاری به همراه دارد و به همین دلیل بسیاری از کشورهای پیشرفته در سالهای اخیر استفاده از کلر برای گندزدایی از آب شهری را محدود کردهاند. با توجه به خطرات ناشی از انتشار گاز کلر در محیط صنعتی معمولا از کپسول کلر برای گندزدایی آبهای صنعتی استفاده نمیشود. استفاده از عامل گندزدا پیش از استفاده از آب امری ضروری است؛ چراکه از رشد باکتریهای مضر جلوگیری میکند و از سوی دیگر مانع از انسداد لولههای انتقال آب بر اثر رشد جلبکها میشود.
در حال حاضر از فناوری نوینی به نام الکتروکلریناسیون بهعنوان روشی موثر برای گندزدایی آب استفاده میشود که جایگزین مناسبی برای کپسولهای حاوی گاز کلر به شمار میرود. الکترولایزرها با استفاده از جریان الکتریسیته عملیات الکتروکلریناسیون را انجام میدهند. حاصل این عملیات نوعی گندزداست که از تجزیه نمک موجود در آب به وجود میآید. این گندزدا را میتوان به صورت مستقیم وارد لولههای آب ورودی به تأسیسات شیرینسازی و صنعتی تزریق کرد.
حال یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به ساخت و تجازیسازی این فناوری در کشور شده است. این فناوری مانع از رشد میکروارگانیسمها، جلبکها، ماهیها، آبزیان و جانداران دریایی میشود. تأسیسات شیرینسازی که در نزدیکی دریا قرار دارند میتوانند از نمک موجود در آب دریا برای عملیات الکترولیزاسیون استفاده کنند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/