دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 دی 1400 - 16:35

گزارش میدانی از کلاهبرداری به بهانه قبولی در آزمون EPT

گزارش میدانی از کلاهبرداری به بهانه قبولی در آزمون EPT
کد خبر : 635203
خاندوزی


هر بار که بازه زمانی ثبت‌نام برای آزمون EPT (ارزیابی مهارت زبان انگلیسی) ویژه دانشجویان دوره دکتری آغاز می‌شود تماس‌هایی از سوی اشخاصی بیرون از دانشگاه با داوطلبان دوره قبل برقرار می‌شود تا در صورت پذیرفته نشدن، راه‌های میان‌بر را برای کسب حدنصاب در آزمون بعدی انتخاب کنند که شیوه جدیدی از کلاهبرداری به بهانه قبولی در EPT است.


گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، لاله قلی پور- دوره دکتری بالاترین سطح در آموزش عالی محسوب می‌شود و گذراندن آن با مقاطع دیگر تحصیلی بسیار متفاوت است و در این دوره توانایی‌های دیگری همچون سطح زبان دانشجویان قبل از فارغ‌التحصیلی محک زده می‌شود. این سنجش در همه دانشگاه‌ها اعم از آزاد اسلامی و دولتی به شکلی انجام می‌شود. در کشور ما برای سنجش سطح زبان انگلیسی چند آزمون نظیر MSRT، تافل، آیلتس IELTS و غیره وجود دارد.


در سال‌های اخیر آزمونی منحصراً برای دانشجویان دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی به نام آزمون EPT در کنار سایر آزمون‌های رسمی کشور برای دانشجویان این دانشگاه برگزار می‌شود. این واژه مخفف English Proficiency Test است. در گذشته داوطلبان آزمون دکتری دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانستند در این آزمون شرکت کنند؛ اما از سال 1398، تنها دانشجویان دکتری امکان شرکت در آزمون را دارند.


دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس ضوابط این دانشگاه می‌توانند به دو صورت در آزمون جامع شرکت کنند یا باید حداقل نمره قبولی را کسب کنند و وارد آزمون جامع شوند یا اینکه نمره مشروط (کمتر از نمره حدنصاب) را به دست آورند و در آزمون جامع شرکت کنند و در فرصتی دیگر نمره قبولی زبان را کسب کنند.


شاید بسیاری از دانشجویان به دلیل پایین بودن سطح متوسط زبان، مجبور به شرکت چندین باره در این آزمون تا قبولی و کسب نمره 50 باشند اما باید گفت کسی که قصد دارد در دوره دکتری ادامه تحصیل دهد و رساله دکتری بنویسد باید با زبان خارجی آشنایی داشته باشد و به راستی چطور می‌توان بدون استفاده از منابع لاتین رساله نوشت؟


یقیناً ارتباط معناداری بین آشنایی دانشجوی دوره دکتری با سطح متوسطی از زبان انگلیسی و خواندن منابع مهم این آزمون طبق اعلام مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد. در این میان اما افرادی از فرصت عدم کسب حدنصاب در آزمون سو استفاده کرده و با روش‌های مختلف و فریبنده داوطلبان را برای انجام تقلب جذب می‌کنند اما اینکه عواقب افتادن در این دام‌ها برای دانشجویان چه خواهد بود شاید از محرومیت شرکت در آزمون‌ها تا اخراج آموزشی را در پی دارد.



تنها راهکار امن برای قبولی در آزمون خواندن و تلاش داوطلبان است


دو ماه از آخرین باری که در آزمون زبان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی، ثبت‌نام کردم و پس از 4 بار شرکت در آزمون با کسب نمره 43 و درحالی‌که تنها باز زدن 7 تست، حدنصاب را کسب می‌کردم، می‌گذرد. به نظرم این بار با توجه به فشار کاری و نبود آمادگی برای آزمون، سخت‌تر از همیشه بود هرچند نمره بهتری کسب کردم.


بعد از جلسه بود از درب ورودی دانشگاه بیرون زدم برای هر آزمون چند موسسه بیرون در انتظار دانشجویان را می‌کشند تا آن‌ها برای حضور در کلاس‌های آزمون زبان ترغیب کنند. همیشه سؤالی آشنا و هماهنگ می‌پرسند «قبول می شین؟ اگر نه که موسسه ما بسته و آموزش‌های خوبی چه برای آموزش حضوری یا مجازی در نظر گرفته»... مثل دفعات قبل، بی توجه و با بی‌میلی پیشنهادها را رد می‌کنم هنوز به ابتدای کوچه نرسیدم که آقای با پلیور قرمز و شلوار با ظاهر موجه و سررسیدی در دست به استقبالم می‌آید، «خانم دکتر آزمون چطور بود؟ نمره حدنصاب میارین؟» و من مردد می‌گویم «سخت بود به نظرم». بدون تأمل لای تقویم را باز می‌کند، لیستی از شماره‌های تلفن همراه را می‌بینم که در یک ردیف از بالا تا انتهای سررسید به‌صف شده‌اند با لحنی قاطع می‌گوید «قبولی شما در آزمون بعدی با ما» و منی که بی‌اراده شماره موبایلم را بلندبلند به او می‌گویم. «کارت و بروشور ندارید» این جمله آخری است که می‌گویم و او فوراً جواب می‌دهد «داشتم تمام کردم به قبلی‌ها دادم» من هم انگار حرفش را قبول کردم، می‌روم و او همچنان برای استقبال از دیگر داوطلبان در جا ایستاده است.


یک هفته گذشت و نتایج آزمون اعلام شد قرار نبود بدون ساعت‌ها خواندن زبان و نداشتن سطح زبان متوسط، معجزه‌ای در نتیجه آزمونم رخ دهد حوالی ظهر سرگرم انجام کارهای محل کار بودم که تلفن همراهم زنگ خورد. آقایی از پشت تلفن سلام کرد و پرسید خانم دکتر... در آزمون زبان قبول شدین؟ سلام و خیری گفتم بدون معطلی مرا به قرار کاری و راه میان‌بر دعوت کرد اغوا نشده بودم اما می‌خواستم از راه‌ها مطلع شوم. گفت پشت تلفن امکان توضیح وجود ندارد گفتم موسسه حضوری خدمت می‌رسم اما گفت چون راه میان‌بر است امکان آدرس‌دهی به شما مقدور نیست. درنهایت نزدیک محل کار قرار گذاشتیم.


خروجی مترو به‌محض دیدنم می‌گوید، «چند بار در آزمون شرکت کردین؟» می‌گویم، «4 بار و بهترین نمره هم 43 بود 7 تا تست باید درست می‌زدم.» با صراحت می‌افزاید، «اصلاً نگران نباشید قبولی شما در آزمون بعد با ما. 4 روش به شما پیشنهاد می‌کنم با توجه به بودجه‌ای که براتون میسر هست، عمل کنید اما روش اول اینکه دستگاهی به شما می‌دهم با دستگاه سر جلسه می‌روید.» در حین توضیح دادن دستگاهی کوچک که ترکیبی از فلز و پلاستیک و شبیه به سمعک است را از جیب کاپشنش بیرون می‌آورد این‌گونه به توضیح ادامه می‌دهد «این دستگاه را در گوش می‌گذارید سؤالات را ما در اختیار داریم از طریق این دستگاه پاسخ تست‌ها را برای شما می‌خوانیم در عرض ده دقیقه 70 سؤال را جواب می‌دهی» می‌پرسم «برای اینکه شکی ایجاد نشود همه 100 پاسخ را نمی‌دهید؟» عنوان می‌کند «دقیقاً بالای 80 امتیاز شک و شبهه ایجاد می‌کند.»


راه‌حل دومی که پیش پای من می‌گذارد این است «گوشی تلفن همراه را با خود به جلسه می‌برید و جواب‌ها به‌صورت رمزی برایتان پیامک می‌شود. نحوه خواندن این رمز نیز پیش از آزمون به شما آموزش داده می‌شود.»


 به او می‌گویم «با توجه به اینکه در ورودی ساختمان آزمون بازرسی انجام می‌شود چگونه می‌توان گوشی را با خود حمل کرد؟» ادامه می‌دهد، «گوشی را در لباس پنهان می‌کنید و فلزی به‌عنوان دکمه لباس روی آن می‌گذارید تا در بازدید بدنی حمل گوشی کشف نشود یا گوشی را سر جلسه می‌برید یا به حفاظت و امانت آزمون تحویل می‌دهید البته اگر گوشی را به جلسه بردی نیز دو حالت دارد یا بدون ترس از لباس خارج می‌کنی یا اصلاً استفاده نمی‌کنی و قبول نمی‌شوید. راه‌حل سوم یکی به‌جای شما آزمون می‌دهد و در راه‌حل چهارم این است، اصلاً سر جلسه حضور پیدا نمی‌کنید و کارنامه می‌آید و قبول می‌شوید که هزینه چهل میلیون تومانی دارد وقتی به او می‌گویم بهترین راه‌حل اگر گوشی را بگیرند به مراقبان می‌گویید حواسم نبود که وارد جلسه شدم.» در ادامه خاطر نشان می‌کند «از راه‌حل اول به‌دفعات استفاده شده و خیلی از داوطلبان استفاده می‌کنند و راه‌حل پر ریسکی محسوب می‌شود.» در جواب اینکه چرا سؤال فروشی نمی‌کنید با صراحت می‌گوید، «خریدوفروش سؤالات پیش از برگزاری آزمون، امنیت تمام جلسه را از بین می‌برد.»


خطاب به او می‌گویم «استرسی هستم» صدای مخاطب در شلوغی خیابان یک‌لحظه گم می‌شود، دوباره صدایش را می‌شنوم که اضافه می‌کند، «جایگزین و نزدیک پیدا می‌کنیم تا به‌جای شما در جلسه حضور پیدا کند.» مهیای خداحافظی می‌شوم ترس و تردید در چشمانم موج می‌زند «هرکدام از روش‌ها که مورد تمایل است در خدمت هستیم ترس و اضطراب در تقلب وجود دارد و البته راه صد در صد امن فقط خواندن و تلاش خودِ داوطلبان است.» این آخرین جمله‌ای است که می‌شنوم و صدا و تن در تاریکی خیابان محو می‌شود.


با خود آرام نجوا می‌کنم «گذرگاه‌های فساد علمی در هر نقطه‌ای باید بسته شود» کلاه‌بردارانی در ظاهر آدم‌های دلسوز شاید بتوانند عده‌ای را با وعده قبولی در آزمون و دریافت مبلغی پول بفریبند درحالی‌که حفاظت آزمون‌ها در دانشگاه آزاد شکننده نیست و بسیار مطمئن است این افراد پاسخ‌هایی به‌صورت رندمی به داوطلبان خواهند داد و این دانشجو است که در صورت تأیید تقلب، عواقب بدی را متوجه ادامه تحصیل خود خواهد کرد به‌یقین شخصی که در مقطع دکتری تحصیل می‌کند علم، منش و اخلاقش باید لایق این واژه و «دانش جویی» باشد.


انتهای پیام/4167/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب