تلاش هوش مصنوعی برای افزایش کیفیت مراقبتهای بهداشتی/ بیماران چگونه از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی سود میبرند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، صنعت مراقبتهای بهداشتی درحال توسعه و پیشرفت است. همچنین مراقبتهای بهداشتی برای تغییرات اساسی در حال آمادهسازی است. امروزه دانشمندان تلاش فراوانی مبنی بر ترویج استفاده از فناوری در مراقبتهای پزشکی میکنند. از بیماریهای مزمن و سرطان گرفته تا رادیولوژی و ارزیابی خطر، فرصتهای تقریبا بیپایانی برای استفاده از فناوری در مراقبت از بیمار وجود دارد. استفاده از فناوری برای بهکارگیری مداخلات دقیقتر، کارآمدتر و تأثیرگذارتر در مراقبت از بیمار است. هوش مصنوعی مانند یک موتور عمل میکند که باعث پیشرفت در سراسر مراقبت میشود.
هوش مصنوعی نسبت به روشهای تصمیمگیری بالینی و روشهای تحلیل سنتی مزایای زیادی دارد. الگوریتمهای یادگیری در صورت تعامل با دادههای آموزشی میتواند دقیق و دقیقتر شود و به انسان این امکان را نیز میدهد تا بینش بیسابقهای درباره تشخیص، فرآیندهای مراقبت، تنوع درمان و نتایج حال عمومی بیمار بهدست آورد. هوش مصنوعی انقلابی در ارائه و علم مراقبتهای بهداشتی ایجاد میکند. محققان برجسته و اعضای هیئت علمی بالینی چندین فناوری و حوزه صنعت مراقبتهای بهداشتی را نیز بهنمایش گذاشتند که به احتمال زیاد در آینده شاهد تأثیرات عمده هوش مصنوعی خواهیم بود و در خصوص این موضوع گزارشی تهیه کردیم.
یکپارچه سازی ذهن و ماشین از طریق رابط های مغز و کامپیوتر
استفاده از رایانه برای برقراری ارتباط به هیچ عنوان ایده جدید محسوب نمیشود، اما ایجاد رابطهای مستقیم بین فناوری و ذهن انسان بدون نیاز به صفحه کلید، ماوس و مانیتور حوزه تحقیقاتی پیشرفتهای است که برای بعضی از بیماران کاربردهای قابلتوجهی دارد. بیماریهای عصبی و آسیبهای وارد شده به سیستم عصبی میتواند در توانایی بعضی از بیماران برای تکلم، حرکت و تعامل اختلال ایجاد کند. رابطهای مغز و کامپیوتر که توسط هوش مصنوعی پشتیبانی میشود، میتواند تجربیات اساسی افراد را به کسانی که ترس از دست دادن آن را نیز دارند، بازگردانده و ترمیم کند.
بیشتر بخوانید:
اثر هوش مصنوعی باید در تولید ناخالص داخلی مشاهده شود/ جایگاه نامطلوب کشور در حوزه هوش مصنوعی
دانشمندان پزشکی با استفاده از هوش مصنوعی و رابطهای مغز و کامپیوتر، میتوانند فعالهای عصبی مرتبط با حرکت دست را نیز رمزگشایی کنند و به بهبود حرکت و برقرای ارتباط نیز به افراد کمک کنند. رابطهای مغز و کامپیوتر میتواند کیفیت زندگی بیماران مبتلا به «اسکلروز جانبی آمیوتروفیک» (ALS)، سکته مغزی یا سندرم و آسیبهای نخاعی، را بهشدت بهبود بخشند. تخمین زده میشود که حدود ۵۰۰ هزار نفر، سالیانه دچار آسیبهای نخاعی میشوند. بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، بیماری نورونهای حرکتی است که موجب تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم در مغز و نخاع و دستگاه عصبی محیطی میشود.
توسعه نسل بعدی ابزارهای رادیولوژی
تصاویر رادیولوژیکی بهدست آمده از دستگاههای امآرآی، سیتیاسکنها و اشعه ایکس نوعی تصویربرداری غیرتهاجمی است که از عملکرد درونی بدن انسان ارائه میدهد، اما بسیاری از فرآیندهای تشخیصی هنوز به نمونههای بافت فیزیکی بهدست آمده از بیوپسی وابسته هستند که خطراتی از جمله احتمال عفونت را بههمراه دارد. کارشناسان پیشبینی میکنند که هوش مصنوعی نسل بعدی ابزارهای رادیولوژی را نیز قادر میسازد تا به اندازه کافی دقیق شود و در بعضی از موارد جایگزین نیاز به نمونههای بافت شوند. ارائهدهندگان همچنین امکان دارد روشهای تهاجمی سرطان را نیز بهتر تعریف کنند و درمانهای مناسبتری برای آن ارائه دهند. هوش مصنوعی نیز به فعالسازی بیوپسیهای مجازی و پیشرفت نوآورانه رادیومیک کمک میکند. به عبارت دیگر در بیوپسی مجازی آنها میتوانند بافت را به صورت سهبعدی و باکیفیت مشاهده کنند. همچنین ویژگیهای رادیومیک که از تصاویر پزشکی استخراج میشود، علاوهبر قابلیتی که در بحث تشخیص بیماری دارند، میتوانند در مدیریت پروسه درمان نیز نقش داشته باشد. این روش بر استفاده از الگوریتمهای مبتنی بر تصویر برای توصیف فنوتیپها و ویژگیهای ژنتیکی تمرکز دارد. فنوتیپها در زیستشناسی شامل ویژگیها و صفات قابل مشاهده در ظاهر ارگانیسمهای مختلف است.
گسترش دسترسی به مراقبت در مناطق محروم یا در حال توسعه
کمبود ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی آموزش دیده، از جمله تکنسینهای اولتراسوند و رادیولوژیستها میتوانند دسترسی به مراقبتهای نجاتدهنده را در کشورهای درحال توسعه در سراسر جهان بهطور قابلتوجهی محدود کند. در این جلسات اشاره شد که تعداد رادیولوژیستهایی که در نزدیکی خیابان معروف «لانگوود» در بوستون قرار دارد، بیشتر از تمام غرب آفریقاست.
بیشتر بخوانید:
هوش مصنوعی در جایجای علوم انسانی نقش پررنگی دارد
قابلیت جدید دستهای روباتیک/ آدمآهنیها موچین در دست میگیرند
هوش مصنوعی میتواند با برعهده گرفتن بعضی از وظایف تشخیصی که معمولا به انسان اختصاص داده میشود، به کاهش اثرات این کمبود شدید کارکنان بالینی واجد شرایط کمک کند. به عنوان مثال، ابزارهای تصویربرداری هوش مصنوعی میتواند اشعه ایکس قفسه سینه را برای نشانههای سل غربال کند، که اغلب در این امر، به سطحی از دقت قابل مقایسه با انسان دست مییابد. این قابلیت را میتوان از طریق برنامه دردسترس ارائهدهندگان در مناطق کممنابع مستقر کرد و نیاز به رادیولوژیست را در محل کاهش داد. دستیاران علوم اعصاب در بیانیهای اعلام کردند؛ پتانسیل این فناوری برای افزایش دسترسی به مراقبتهای بهداشتی فوقالعاده است.
دستگاه هوشمند به کمک پزشکان میشتابد
دستگاههای هوشمند، محیط مصرفکننده را تحت سلطه خود درآورده است. در محیط پزشکی، دستگاههای هوشمند برای نظارت بر بیماران در آیسییو و جاهای دیگر حیاتی هستند. همچنین پزشکان از هوش مصنوعی استفاده کرده تا وخامت بیماری بیمار تشخیص داده شود. قرار دادن الگوریتمهای هوشمند در این دستگاهها میتواند بار شناختی را برای پزشکان کاهش دهد و در عین حال اطمینان حاصل شود که بیماران مراقبتها را تا حد امکان به موقع دریافت میکنند.
انتهای پیام/ ۳۰۰۴
انتهای پیام/