دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
علوی‌منش در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

داده‌کاوی درستی از محصولات صنعت مخابرات صورت نمی‌گیرد/ تأثیرگذاری شبکه ملی اطلاعات بر اعمال حاکمیت بر داده‌ها

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: شبکه ملی اطلاعات پروژه‌ای بسیار بااهمیت است که می‌تواند بستر تولید اعمال حاکمیت بر داده‌های موجود در کشور را فراهم کند.
کد خبر : 634784
آی سی تی

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان، صنعت مخابرات از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است و کسب‌وکارهای مختلفی در این صنعت مشغول به فعالیت هستند. گستردگی و جامعیت این صنعت باعث شده بسیاری از کارشناسان صنعت مخابرات را بستری برای توسعه سایر صنایع در کشور بدانند.


بررسی‌ گزارش‌های بین‌المللی حاکی از آن است صنعت مخابرات نقش مهمی در توسعه اقتصاد دیجیتال دارد و بخش زیادی از درآمد کشورهای توسعه یافته و فعال در حوزه فناوری اطلاعات از محصولات و سرویس‌های ارائه شده در این صنعت تأمین می‌شود. با توجه به کاربردهای متنوع صنعت مخابرات دولت‌ها در سراسر دنیا می‌کوشند با حمایت از متخصصان داخلی زمینه بومی‌سازی این صنعت را در کشور خود فراهم کنند. قطعاً تولید تجهیزات داخلی در صنعت مخابرات سرعت و کیفیت توسعه فناوری‌های ارتباطی در کشور را افزایش می‌دهد و شرایطی را مهیا می‌سازد که اپراتورها و شرکت‌های ارائه دهنده سرویس‌های آنلاین خدمات با کیفیت‌تری را به مشترکان ارائه دهند.




بیشتر بخوانید:


اعلام آمادگی برای رفع اختلال در شبکه پهن‌باند سیار/ مشکل پوشش اینترنت پرسرعت در روستاها با فناوری ایرانی حل می‌شود


ایمن‌ترین روش برای حفاظت از اطلاعات شخصی در وب چیست؟/ گذواژه‌های بیومتریک جایگزین رمزهای عبور




در حقیقت اکنون بومی‌سازی صنایع و تجهیزات یکی از مهم‌ترین معیارهای استقلال به‌ویژه در حوزه فناوری محسوب می‌شود. اگرچه شرکت‌های ایرانی هنوز برای دستیابی به فناوری‌های لبه دانش راه طولانی را در پیش دارند ولی بررسی‌ها حاکی از آن است که بسیاری از دستاوردهای متخصصان ایرانی از لحاظ کیفیت مطابق با استانداردهای بین‌المللی هستند و توسعه صنایع مختلف با استفاده از همین محصولات امکان‌پذیر است. صنعت مخابرات از جمله صنایعی است که نقش پررنگی در افزایش کیفیت زندگی اقشار مختلف جامعه ایفا می‌کند و ارائه خدمات با کیفیت از سوی فعالان این حوزه مستلزم به‌روزرسانی مستمر تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است.


در همین رابطه با محمدرضا علوی‌منش، مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان باسابقه در صنعت مخابرات گفت‌وگو کردیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:


داده‌کاوی درستی از محصولات صنعت مخابرات صورت نمی‌گیرد/ تأثیرگذاری شبکه ملی اطلاعات بر اعمال حاکمیت بر داده‌ها


فعالیت گسترده در زمینه تولید محتوای دیجیتال


آنا: لطفاً زمینه فعالیت شرکت خود را معرفی و برنامه خود برای نقش‌آفرینی مؤثر در صنعت مخابرات را بیان کنید.


علوی منش: این مجموعه بزرگترین شرکت دانش‌بنیان کشور در حوزه تولید تجهیزات حرفه‌ای پردازش و مدیریت صدا و تصویر است. محصولات و راهکارهای این شرکت بر مبنای فناوری های نوین رسانه و ارتباطات تولید می‌شوند. این شرکت با بیش از ۲۱ سال سابقه حرفه‌ای در صنعت برودکست و رسانه کشور دارای بیش از ۱۰۰ نیروی متخصص و مجرب برای تولید محصولاتی مطابق با استانداردهای جهانی ست.


طی سال‌های اخیر،‌ تولیدکنندگان و ارائه‌دهندگان محتوای صوتی و تصویری به سمت رویکردهایی جدید با عنوان AOD، VOD و OTT روی آورده‌اند که در آن مخاطب می‌تواند محتوای موردنظر خود را به‌راحتی در میان دریایی از فایل‌ها و محتویات متنوع انتخاب نموده و در هر زمان، هر مکان و هر دستگاه متصل به اینترنت، آن محتوا را مشاهده کند. همگام با روند این فناوری نوین و به‌منظور پوشش نیازهای مبرم ارائه‌دهندگان محتوا در کشور، این شرکت یکی از بزرگ‌ترین و کاربردی‌ترین پلتفرم‌های مدیریت محتواهای رسانه‌ای و فرایندهای مربوطه را تولید کرده است.


پلتفرم اختصاصی محتوای دیجیتال این شرکت، اکنون به‌طور کامل آماده بهره‌برداری است و برای عرضه عمومی آن با تعدادی از اپراتورهای محتوا در کشور مذاکره شده است. علاوه بر این، عزم و برنامه‌ای جدی برای توسعه صادرات این پلتفرم داریم.


حضور در تلکام بیست و دوم با دست پر


آنا: با چه برنامه‌ای در بیست و دومین نمایشگاه تلکام حضور پیدا کردید؟


علوی‌منش: نمایشگاه‌ها فرصت بسیار خوبی است تا شرکت‌های فعال در صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات جدیدترین محصولات و سرویس‌های خود را معرفی کنند. این شرکت نیز در نمایشگاه تلکام چند محصول جدید خود را معرفی کرده است. یکی از محصولات جدید این شرکت پلتفرم صوتی است که کاربرد بالایی در حوزه صدا و تصویر دارد و ارتباط با واحدهای مختلف صنعت مخابرات را برقرار می‌کند. همچنین تعدادی سخت‌افزار جدید نیز در حوزه صدا و تصویر معرفی کردیم.


سخت‌افزارهای تولیدشده در این گروه مهندس نیز در تمامی بخش‌های مختلف و استودیوهای شبکه‌های مهم رسانه‌ای کشور مانند شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی رسانه ملی مورد استفاده است. هم‌چنین تعدادی از محصولات این شرکت در کشورهای همسایه نیز عرضه می‌شود و استقبال خوبی از آن‌ها شده است.


کشور از لحاظ زیرساخت‌های فناوری اطلاعات وضعیت خوبی دارد


آنا: رویکرد دولت سیزدهم برای توسعه شبکه‌های ارتباطی بومی و تکمیل شبکه ملی اطلاعات چه تأثیری بر فعالیت شما دارد؟ از نظر شما اجرای چنین پروژه‌هایی زمینه تحول در صنعت مخابرات را فراهم می‌کند؟


علوی‌منش: خوشبختانه رویکرد دولت سیزدهم در مورد صنعت رسانه و ارتباطات بسیار مثبت و سازنده است. البته تمامی برنامه‌ها باید به‌صورت هدفمند اجرا شود. هم‌اکنون کشور از لحاظ زیرساخت‌های ارتباطی و مراکز ذخیره‌سازی داده در وضعیت خوبی قرار دارد. تمامی بانک‌ها، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دانشگاه‌ها و مراکز حساس، دیتاسنترهای متعددی دارند که نشان از توجه مناسب به بخش زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاعاتی دارد.


به نظر بنده در پروژه شبکه ملی اطلاعات دو فعالیت مهم باید انجام شود. نباید بودجه‌ای سنگین برای خرید محصولات خارجی که هم‌اکنون مشابه یا نمونه داخلی آن در کشور وجود دارد اختصاص یابد. البته در برخی قسمت‌ها کمبودهایی وجود دارد که باید رفع شود. نکته چالشی در این پروژه موضوع پردازش داده است. باید به سمتی حرکت کنیم که دیتاسنترهای موجود در سازمان‌های مختلف با نرم‌افزارهای بومی هماهنگ شود.


داده‌های کشور در اختیار شرکت خارجی است


آنا: باتوجه به اینکه شرکت شما نیاز مستقیم به داده دارد به طور کلی چرا حکمرانی سایبری در کشور از اهمیت بالایی برخودار است؟


علوی‌منش: البته امروز کشور مشکلاتی در موضوع حاکمیت داده و به‌کارگیری فناوری‌های بومی برای حکمرانی در شبکه دارد. در نمایشگاه‌های مختلفی که برای معرفی محصولات صنعت مخابرات، ارتباطات یا رسانه برگزار می‌شود شرکت‌های بزرگ و کوچک متعددی حضور پیدا می‌کنند و محصولات مختلفی را معرفی می‌کنند ولی متأسفانه داده‌کاوی درستی روی این محصولات صورت نمی‌گیرد. امروز داده‌ها و ابزارهای مورد استفاده هر قشری از جامعه از دانشجو تا متخصصان در حوزه‌های مختلف وجود دارد و در همه سازمان‌های دولتی و خصوصی حجم عظیمی از داده‌ها به صورت‌های گوناگون در دسترس است. باید این داده‌ها تحلیل شود و مورد استفاده قرار گیرد.




بیشتر بخوانید:


رفع نیازهای مخابرات به همت شرکت‌های ایرانی/ تأمین قطعات، از نان شب فعالان صنعت مخابرات هم واجب‌تر است


تکمیل شبکه ملی اطلاعات فرصت‌های زیادی را برای کشور ایجاد می‌کند/ تکرار مکررات در صنعت فناوری اطلاعات




تقسیم دقیق داده‌های پردازش‌شده در شبکه‌های سراسری کشور به گردش سریع و باکیفیت اطلاعات کمک می‌کند. اگر چنین اتفاقی صورت گیرد صنعت مخابرات و ارتباطات متحول شده و اثر آن به‌مراتب از هر نوع فرایند دیگری بیشتر است. در این حوزه متخصصان توانمندی در کشور وجود داشته و فعالیت در این زمینه نیز ارزش‌افزوده بالایی دارد. مقایسه‌ای ساده بین شرکت گوگل که روی داده‌ها کار می‌کند با شرکت‌های دیگر در حوزه فناوری اطلاعات نشان می‌دهد درآمد گوگل به‌مراتب بیشتر از رقبای خود بوده و تأثیرگذاری آن نیز بالاتر است. یعنی نکته‌ای که اهمیت بالایی دارد بحث داده‌ها و کیفیت تحلیل آن‌هاست.


متأسفانه داده‌های داخل کشور هم‌اکنون در اختیار سرورهای خارجی است. این داده‌ها به حوزه‌ای خاص اختصاص ندارد و شامل جزئیات دقیقی از رفتارهای مردم و ... است. شبکه ملی اطلاعات اقدامی ارزشمند و پروژه‌ای تأثیرگذار است. دولت می‌تواند با این پروژه در موضوع حاکمیت داده ورود کرده و بستر لازم برای پردازش داده‌های بومی در داخل کشور را فراهم کند. با توجه به اینکه وزیر ارتباطات خود دانش‌آموخته حوزه فناوری اطلاعات است امیدواریم پروژه شبکه ملی اطلاعات به‌زودی تکمیل و راه‌اندازی شود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب