دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 دی 1400 - 00:02
الخنادق:

طالبان به حمایت جهانی برای تداوم قدرت نیاز دارد/ هدف دعوت از احمد مسعود برای بازگشت به کابل

وب‌سایت الخنادق در گزارشی با بیان اینکه طالبان می‌خواهد تصویری متفاوت از گذشته خود ارائه کند، نوشت: این گروه برای آغاز مرحله‌ جدید سیاسی خود به اعتماد جامعه جهانی و به رسمیت شناخته شدن از سوی کشورها نیاز دارد.
کد خبر : 634656
چین طالبان

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پس از سفر طالبان به ایران، دیدار این هیئت با احمد مسعود فرمانده جبهه مقاومت پنجشیر رسانه‌ای شد. وزارت امور خارجه طالبان اعلام کرد، امیر خان متقی با اسماعیل‌خان و احمد مسعود در تهران دیدار کرده است. معاون سخنگوی طالبان نیز گفت که در این دیدار به اسماعیل‌خان و احمد مسعود اطمینان داده شده می‌توانند بدون هیچ نگرانی به کشورشان بازگردند.


سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز گفت: ایران میزبان گروه‌های مختلف افغانستانی است و گفت‌وگوهای خوبی میان این رهبران انجام شده. ما در نقطه شناسایی طالبان قرار نداریم. مؤلفه‌ها و مشخصه‌هایی که می‌تواند به شناسایی دولت جدیدی در افغانستان بینجامد در این ملاقات گفته شد.


عبدالقیوم سلیمانی سرپرست سفارت افغانستان در ایران در نشستی خبری درباره سفر امیر خان متقی، وزیر امور خارجه طالبان به تهران و مذاکره وی با محمد اسماعیل خان، از رهبران جهادی و احمد مسعود، فرمانده جبهه مقاومت پنجشیر، علاوه بر رد هرگونه اختلاف میان دو طرف گفت: فضا کاملاً صمیمانه بود، صحبت‌های امیر خان متقی در این مذاکره خوب بود و در برابر صحبت‌های طرف مقابل موضع‌گیری منفی نداشت.



طالبان می‌خواهند همه احزاب کشور را کنترل کنند و تصویری متفاوت از آنچه در اذهان مردم داخل و خارج افغانستان ریشه دوانده است، ارائه کنند



این عضو ناظر در مذاکره می‌گوید: دو طرف مذاکره به این نتیجه دست یافتند که با تیم‌ها، طیف‌های مختلف و مردم افغانستان صحبت کنند و بعد از بررسی، بار دیگر و با میانجی‌گری جمهوری اسلامی ایران مذاکرات بیناافغانی را آغاز کنند.


ایران طرف‌های افغان را پای میز مذاکرات صلح آورد


وب‌سایت تحلیلی الخنادق در گزارشی به این ملاقات‌ها پرداخت و نوشت: پس از تسلط طالبان بر مناطق وسیعی از خاک افغانستان در اواسط سال ۲۰۲۱، ایران توانست بنا به تعبیر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه سابق ایران طرف‌های درگیر و بازیگران در این کشور را برای برگزاری مذاکرات صلح، بر سر یک میز جمع کند.


ظریف این اقدام را بهترین گزینه برای رهبران و جریان‌های سیاسی افغان دانست و از مردم و رهبران سیاسی افغانستان خواست تا درباره آینده کشورشان تصمیمات مناسب بگیرند. تهران در دولت سیزدهم و در ادامه تلاش‌ها برای نزدیک‌تر کردن دیدگاه‌ها با هدف دستیابی به راه‌حل جامع که هیچ یک از بازیگران موافق یا مخالف طالبان مستثنی نباشد، روز سه‌شنبه میزبان نشست متفاوتی بود. مقام‌های طالبان با اعضای «جبهه مقاومت پنجشیر» به رهبری احمد مسعود در تهران دیدار کردند؛ دیداری که در نوع خود نخستین ملاقات میان دو طرف پس از تحولات اخیر بود.




بیشتر بخوانید:


احمد مسعود: به دنبال جنگ نیستیم


دیدار وزیر خارجه طالبان با احمد مسعود در تهران تأیید شد




محافل رسانه‌ای افغانستان درباره جزئیات این دیدار فاش کردند، هیئت جبهه مقاومت در حضور هیئت طالبان طرحی برای تشکیل دولت انتقالی ارائه و طالبان نیز پیشنهاد بازگشت رهبران جبهه به افغانستان را مطرح کردند. این گزارش می‌افزاید: امیرخان متکی، وزیر امور خارجه طالبان در اقدامی قابل توجه اعلام کرد، هر کسی می‌تواند به افغانستان بیاید و بدون نگرانی زندگی کند.


وی افزود: من در ایران با اسماعیل خان و احمد مسعود ملاقات کردم و به آن‌ها اطمینان دادم افغانستان کشور آن‌هاست، می‌توانند به آنجا برگردند، آزاد هستند و خانه‌هایشان سالم است.


الخنادق نوشت: اظهارات طالبان در حالی است که آن‌ها می‌خواهند همه احزاب کشور را کنترل کنند و تصویری متفاوت از آنچه در اذهان مردم داخل و خارج افغانستان ریشه دوانده است، ارائه کنند و از تصویر یک گروه تروریستی فاصله بگیرند. آن‌ها می‌خواهند مرحله‌ جدید سیاسی خود را با هدف دستیابی به قدرت آغاز کنند و به ایجاد اعتماد در جامعه جهانی و به رسمیت شناخته شدن از سوی کشورها در عرصه بین‌الملل نیاز دارند.



حفظ ثبات و امنیت داخلی به‌ویژه در مرزهای مشترک با کشورهای همسایه مسئولیت دولت موقت در کابل است



این همان چیزی است که در گفت‌وگوهای تهران مورد بررسی قرار گرفت و توافق شد تا بررسی مشکلات و چالش‌های پیش روی کابل در سطوح داخلی و خارجی برای مقابله با خطر ظهور شاخه‌ای از تشکیلات تروریستی مورد حمایت وهابی‌های سعودی در افغانستان ادامه یابد. عربستان ممکن است از بحران افغانستان برای احیای فعالیت نخاله‌های گروه‌های تروریستی سوءاستفاده کند و همچنین در زمینه رقابت با روسیه، ایران و چین، برای ایجاد نزاع فرقه‌ای که ممکن است به نفع طرف‌های خارجی به‌ویژه آمریکا باشد، تلاش کند. این موارد را باید به منحصر به فرد بودن طالبان در ناتوانی در اداره افغانستان و دربرگرفتن همه احزاب و احترام به همه جریان‌ها، حتی اقلیت‌ها افزود.


حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران پیش‌تر این موضوع را تأیید کرده و با تأکید بر اینکه تهران حمایت از تشکیل دولت فراگیر افغانستان شامل همه طرفها را قبول دارد، گفت: حفظ ثبات و امنیت داخلی به‌ویژه در مرزهای مشترک با کشورهای همسایه مسئولیت دولت موقت در کابل است. شرکت‌کنندگان در نشست تهران همچنین با حضور نماینده طالبان در نشست‌های آتی موافقت کردند و قرار شد نمایندگان تمام گروه‌های افغان در فرایند سیاسی شرکت کنند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب