دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 دی 1400 - 12:24
در بررسی طرح جهش تولید دانش‌بنیان صورت گرفت؛

ایجاد شبکه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف تولید اقلام راهبردی

نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز در روند بررسی طرح دانش بنیان با اصلاح ماده ۱۷ طرح جهش تولید دانش بنیان که پیش از این به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع شده بود موافقت کردند.
کد خبر : 634379
شبکه

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز چهارشنبه (۲۲ دی‌ماه) مجلس شورای اسلامی در روند بررسی طرح دانش‌بنیان با اصلاح ماده ۱۷ طرح جهش تولید دانش‌بنیان که پیش از این به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع شده بود موافقت کردند.


بنابراین این ماده و بندهای اصلاح‌شده آن که به تصویب نمایندگان رسید به شرح زیر است:


ماده ۱۷- با هدف شکل‌گیری نشانه‌های ملی صادرات محور و ایجاد شبکه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های مختلف اقتصاد با اولویت تولید اقلام راهبردی موضوع ماده یک این قانون؛


الف- صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های پژوهش و فناوری غیردولتی موضوع ماده ۴۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقاء نظام مالیاتی کشور مجازند به‌عنوان رکن ضامن برای تأمین مالی در بازار سرمایه فعالیت نمایند. سازمان بورس و اوراق بهادار نیز مکلف است ضمن تصحیح انتشار انواع صکوک در طرح‌های فناورانه و امکان تخصیص بخشی از منابع صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس را در صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه، خصوصی، پروژه و طرح‌های جمع سپاری را فراهم کند. آیین‌نامه اجرایی این بند توسط سازمان بورس و اوراق بهادار با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور، صندوق نوآوری و شکوفایی ظرف ۳ ماه پس از ابلاغ این قانون تهیه و به تصویب هیئت‌وزیران می‌رسد.


ب- صندوق توسعه ملی مجاز است نسبت به ارائه تسهیلات ارزی به خریداران خارجی و تسهیل صدور ضمانت‌نامه‌های ارزی با اولویت نشانه‌های ملی صادرات محور اقدام نماید.


پ- دستگاه‌های متولی ارائه کمک‌های فنی و اعتباری خارجی موظف هستند این کمک‌ها را با هدف توسعه بازار نشانه‌های ملی صادرات محور اختصاص دهند. آیین‌نامه اجرایی این بند ظرف ۳ ماه پس از ابلاغ قانون به پیشنهاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت امور خارجه تهیه می‌شود و به تصویب هیئت‌وزیران می‌رسد.


ت- بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی موظفند امکان دریافت الکترونیکی و برخط داده‌های موردنیاز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی را فراهم نمایند.


ث- سازمان‌های توسعه‌ای مجازند در طرح‌های فناورانه مصوب شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان به‌صورت مستقیم یا از طریق بازار سرمایه و یا به‌صورت غیرمستقیم از طریق عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی، سرمایه‌گذاری نماید.


ج- به‌منظور تشخیص ارزش و ارتقاء سهم دارایی‌های نامشهود شرکت‌ها در نظام مالی و اعتباری کشور؛ ۱- وزارت اقتصاد با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ظرف ۳ ماه از ابلاغ این قانون موظف است نسبت به تدوین دستورالعمل اجرایی نحوه تائید صلاحیت و فعالیت و نظارت بر شرکت‌های ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود و دستورالعمل اجرایی ارزش‌گذاری دانش فنی محصولات دانش‌بنیان و استانداردهای حسابداری مربوطه و نحوه محاسبه استهلاک آن اقدام کند. گزارش کارشناسی شرکت‌ها می‌تواند برای دستگاه‌های اجرایی و مراجع قضایی ملاک عمل قرار گیرد. ۲- شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان مجازند معادل ارزش دانش فنی محصولات دانش‌بنیان خود را بر اساس گزارش شرکت‌های فوق‌الذکر به‌عنوان دارایی نامشهود در دفاتر خود شناسایی نموده و معادل آن را به ‌حساب افزایش سرمایه منظور کنند. سازمان بورس و اوراق بهادار مجاز است صورت‌های مالی حسابرسی شده این شرکت‌ها را ملاک عمل قرار دهد.


تبصره- معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی ظرف ۳ ماه پس از ابلاغ این قانون آیین‌نامه اجرایی نحوه شمول ارزش دانش فنی محصولات دانش‌بنیان تعیین‌شده توسط شرکت‌های فوق‌الذکر در الگوهای رتبه‌بندی و اعتبارسنجی در بازار پول و سرمایه را تهیه و به تصویب هیئت‌وزیران می‌رساند.


انتهای پیام/۴۰۱۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب