کوچکترین سیاهچاله کشف شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، اطلاعات بسیار زیادی از سیاهچالهها وجود دارد که نمیتوان آنها را بهسادگی تشخیص داد. سیاهچالههای بسیار فوقالعاده و عظیمی وجود دارد که جرم آن بهاندازه صدها هزار توده خورشیدی تا میلیاردها توده خورشیدی است. هر توده خورشیدی برابر با جرم خورشید است. سیاهچالهها از هستههای ستارههای عظیم مرده شکل میگیرند، اما اینکه چگونه رشد میکنند تا بزرگ شوند هنوز بهطور کامل مشخص نیست. کشف جدید به دانشمندان کمک میکند تا پاسخهای زیادی را بهدرستی دریافت کنند.
ستارهشناسان در کهکشانی کوچک، ۱۱۰ میلیون سال نوری، یکی از کوچکترین سیاهچالههای سیاه و سفید را بهخوبی مشاهده کردهاند. سیاهچالههای غولپیکر در کهکشان «MRK ۴۶۲»، که در هنگام گرگومیش پدیدار میشود، تنها ۲۰۰ هزار برابر جرم خورشید است. این یافتهها در دویست و سی و نهمین نشست مجازی انجمن نجوم آمریکا ارائه شد.
پارکر، ستارهشناس معروف از دانشگاه دارتموث، میگوید؛ این سیاهچاله در کهکشان MRK ۴۶۲، یکی از کوچکترین سیاهچالههای غولپیکر است. سیاهچالههایی از این قبیل بهسختی یافت میشود. اغلب سیاهچالههای غولپیکر در هستههای کهکشانها وجود دارد. کشف جدید نشان میدهد که بسیاری از سیاهچالههای پر جرم از دانههایی با جرم ستارهای کمتر از خورشید رشد میکند و شکل آنها بزرگتر نمیشود.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/