بازی رسانههای معاند با واژهها برای گمراه کردن افکار عمومی/ ایران به غرب مشاوره حقوقی هم داده است
گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ این پاراگراف عین اظهارات مقام معظم رهبری در روز یکشنبه برگرفته از وبسایت khamenei.ir است: «عدم تسلیم در برابر دشمن مستکبر؛ این جزو اصول انقلاب است. تسلیم نباید شد؛ زورگویی دشمن را نباید تحمل کرد؛ اینکه ما با دشمن منباب مثال یکوقتی مذاکره کنیم، صحبت کنیم، تعامل کنیم، این یک حرف دیگر است. انقلاب به ما میگوید که در مقابل زورگویی و حرف زور دشمن، نباید تسلیم شد؛ تا حالا هم به توفیق الهی تسلیم نشدهایم، بعدازاین هم همین خواهد بود؛ این جزو اصول است.» (۱۹ دی ۱۴۰۰)
این پاراگراف هم بخش لید گزارش بی.بی.سی در همان روز است: «آیتالله خامنهای، رهبر ایران، در سخنانی گفته است: «اینکه در مقطعی با دشمن مذاکره، صحبت و تعامل شود به معنای تسلیم شدن در مقابل آن نیست، همچنان که تاکنون تسلیم نشده و ازاینپس نیز نخواهیم شد». بی.بی.سی در ادامه مینویسد که این سخنان همزمان است با خبرهای جدید از مذاکرات وین در خصوص برجام که حاکی از پیشرفت در مذاکرات و امکان رسیدن به «توافق» است.
ضرورت همکاری بیشازپیش دستگاه دیپلماسی و رسانهها برای خنثی کردن پروپاگاندای غربیها
این غول رسانهای انگلیسی واژههای «مذاکره، صحبت و تعامل» را بهگونهای حرفهای در خط آخر لید گزارش خود به «توافق» ختم میکند. این اقدام بی.بی.سی را که در کنار خبر روز شنبه پایگاه خبری روزنامه «رأیالیوم» که دفتر مرکزی آن نیز در لندن است بگذاریم همان توافقی که بی.بی.سی در ذهن افکار عمومی القا کرده بود «توافقی موقت» محسوب میشود که ازنظر ایران قابلقبول نیست.
ایران در روند منتهی به انعقاد برجام در تابستان ۱۳۹۴ نه راستی آزمایی خواست و نه تضمین اما دیدیم که بدون این دو اهرم فشار، دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا در بهار سال ۱۳۹۷ کشورش را از توافق ژنو خارج کرد
رأیالیوم مدعی شده بود که «این دور از مذاکره به توافقی موقت و دوساله ختم شده تا مرحله آزمایش و اعتمادسازی باشد و بهموجب آن، آمریکا تمامی تحریمهای وضعشده در دوره «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق را لغو کند. ضمانتهایی که بر سر آن در وین توافق شده، این است که ایران ذخیره اورانیوم غنیشده و سانتریفیوژها و معدن اورانیوم خود را حفظ کند. بر اساس توافق مذکور، این ذخایر اورانیوم به روسیه منتقل خواهند شد و در لحظه خروج (احتمالی) دولت آمریکا از توافق (موقت احتمالی)، به ایران بازگردانده خواهند شد. همچنین در صورت خروج آمریکا از توافق (موقت احتمالی)، ایران از همانجایی که برنامه هستهای خود را متوقف کرده دوباره شروع خواهد کرد».
خب، در حال حاضر آن بخش از افکار عمومی در ایران که تحولات مذاکرات وین بین تهران و کشورهای گروه ۱+۴ را دنبال میکند با بررسی میدانی که گروه جهان آنا انجام داده این جمله را بر زبان میآورند که از نظر ایران، توافق با تسلیم فرق میکند. این روزها صحبت از چه توافقی است که غربیها میخواهند و ایران نمیخواهد؟ پاسخ، توافق موقت است.
این همان همکاری و همپوشانی بین دستگاه دیپلماسی و رسانهای غربیهاست که ورد زبانهاست. بی.بی.سی آنقدر منتظر ماند تا فرصت مناسبی برای حمایت از دستگاه دیپلماسی غرب بیابد و روی سخنان مقام معظم رهبری کار کرد. حال در این میان نقش رأیالیوم خیلی مهم نبود. انتشار ادعای توافق موقت دوساله را به این روزنامه هدیه دادند. دنیای رسانه بهویژه در غرب پر از این بده بستانهاست. مهم این بود که بخشی از افکار عمومی ایران را تحت تأثیر قرار دادند؛ بر این اساس که درنهایت هیئت مذاکرهکننده ایرانی که ادعا میکرد توافق موقت را قبول ندارد کوتاه آمده است و در ضمن بالاترین مقام سیاسی ایران هم مذاکره (که بی.بی.سی به توافق ربط داده بود) را تسلیم ندانسته!
بیشتر بخوانید:
مردم آمریکا از رفع تحریمها علیه ایران حمایت کردند
باقری: شمارش معکوس تا دستیابی به توافق نهایی آغاز شده است
البته گزارش رأیالیوم را یک منبع نزدیک به تیم مذاکرهکننده ایران تکذیب کرد و سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه هم پذیرش هرگونه توافق موقت از سوی ایران را مردود دانست. با عبور از حواشی که سفارش بزرگان رسانه و دیپلماسی ایران نیز هست باید گفت که مذاکرات وین بهصورت فشرده در جریان است. دیدارهای دوجانبه و چندجانبه بین هیئتهای حاضر در هتل کوبورگ برگزار میشوند. علی باقری رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی بسیار فعال است. دیدارهای وی با انریکه مورا هماهنگکننده امور برجام اتحادیه اروپا و نیز دیدارهایش با نمایندگان انگلیس، فرانسه و آلمان موسوم به تروئیکای اروپایی برای چکشکاری مسائل مورد اختلاف ادامه دارد.
توافق خوب و ماندگار باید دربردارنده مجازات برای ناقضان توافق باشد وگرنه توافقی متزلزل خواهد بود و نخواهد توانست منافع ایران را از بابت اقتصادی و سیاسی تضمین کند
منابع نزدیک به مذاکرات گفتهاند که روند مذاکرات ازاینجهت به نفع ایران در جریان است که تمرکز بر یافتن بهترین راهکار برای راستی آزمایی رفع تحریمهاست. موضوعی که بیش از همه توجه طرفهای غربی مذاکرات را به خود جلب کرده تلاش عالمانه هیئت ایرانی برای ارائه راهکارهای ابتکاری قابلاجرا در جهت حلوفصل اختلافات باقی مانده است. بهعنوانمثال راهکارهای ایران برای ارائه تضمین پایبندی آمریکا به توافق (برجام) هم عملیاتی هستند و هم آمریکا را با مانع قانونی مواجه نمیکنند.
ایران برای کوتاه کردن زمان رسیدن به توافق خوب به غرب مشاوره حقوقی هم داده است!
ارائه راهکار برای ارائه تضمین درواقع وظیفه تیم ایرانی نیست اما اشراف حقوقی و نیز اراده سیاسی تیم ایرانی باعث شده که این کار را هم بر عهده بگیرد تا شاید طرف اصلی که آمریکا است بهانهای برای طولانی کردن روند مذاکرات نداشته باشد. متأسفانه عزم جدی در طرف مقابل برای ارائه تضمین مشاهده نمیشود و تنها حرکت آمریکا و حتی تروئیکای اروپایی این است که در حاشیه مذاکرات از ضربالاجل زمانی برای گفتوگوها صحبت کنند تا شاید بتوانند روی میز مذاکره امتیازگیری کنند.
برخی از رسانههای غربی دو موضوع راستیآزمایی و اخذ تضمین را نوعی پافشاری بیشازحد ایران نام دادهاند و این دو گزینه را عامل طولانی شدن روند مذاکرات دانستهاند و اصلا به دلایل این اصرار ایران اشاره نمیکنند. ایران در روند منتهی به انعقاد برجام در تابستان ۱۳۹۴ نه راستیآزمایی خواست و نه تضمین اما دیدیم که بدون این دو اهرم فشار، دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا در بهار سال ۱۳۹۷ کشورش را از توافق ژنو خارج کرد.
بیشتر بخوانید:
«انریکه مورا» با علی باقری دیدار کرد
امیرعبداللهیان: وظیفه تیم اقتصادی دولت بیاثر کردن تحریمها بدون توجه به مذاکرات است
افکار عمومی باید بداند که یک توافق خوب و ماندگار باید دربردارنده مجازات برای ناقضان توافق باشد وگرنه توافقی متزلزل خواهد بود و نخواهد توانست منافع ایران را از بابت اقتصادی و سیاسی تضمین کند. بنابراین طولانیتر شدن روند مذاکرات اگر به انعقاد توافقی ماندگار ختم شود کاملاً منطقی است.
همانگونه که قبلاً هم از سوی بسیاری از تحلیلگران تأکید شده، ایران سال ۲۰۲۲ دیگر آن ایران سال ۲۰۱۵ نیست. بخشهای زیادی از کشور توانستهاند بر مشکلات برآمده از تحریمها غلبه کنند. خوشبختانه اقتصاد کلان کشور گره شوم خود را با فرازوفرودهای مذاکرات گسسته است. توان نظامی و امنیتی کشور به حدی بالاست که تهدیدهای مکرر رژیم صهیونیستی و آمریکا را تمامی سطوح جامعه به سخره میگیرند. دو ابرقدرت چین و روسیه، ایران را شریکی راهبردی برای خود میدانند و کشورهای منطقه نیز به همه این موضوعات که گفته شد پی بردهاند. بنابراین باید به تیم مذاکرهکننده ایرانی فرصت داد و با هوشیاری و متانت منتظر نتیجه موفقیتآمیز تلاش فرزندان کشور در آوردگاه وین ماند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/پ
انتهای پیام/