مشکل نسخههای الکترونیکی چه زمانی حل خواهد شد؟/ کسورات بیمهها و محاسبه دارو با تعرفه آزاد
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، نزدیک به ۲۰ روز از اجرای طرح نسخه الکترونیکی در کشور میگذرد، طرحی که قرار بود در راستای بهبود شرایط فعلی مورد استفاده قرار گیرد و در حال حاضر شاهد هستیم نه تنها این طرح باعث بهتر شدن روند توزیع دارو در داروخانهها نشده، بلکه بسیاری از هموطنان را با مشکلات متعددی مواجه کرده است.
قبل از اجرای طرح در سراسر کشور، برنامهها و جلسههای متفاوتی برای ایجاد بستریهای لازم با بسیاری از سازمانها و دستگاهها برگزار شد، ما چندی بعد از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخباری مبنی بر اینکه مشکلات زیرساختی برای اجرای طرح نسخه الکترونیک وجود دارد ومطرح شد تا اجرای این طرح با تعویق همراه شود. در همین خصوص این موضوع از وزارت ارتباطات پیگیری شد و عیسی زارع پور از آمادگی این وزارتخانه درخصوص موضوعات زیرساختی خبر داد و زیرآب صحبتهای وزیر بهداشت نرفت.
تاکید رئیس جمهور بر اجرای طرح نسخه الکترونیکی
باتمام مشکلاتی که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قبل از دی ماه مطرح میشد، سید ابراهیم رئیسی دستوری داد تا این طرح در ۱ دی ماه به مرحله اجرا درآید و با گذشت ۲۰ روز از اجرای طرح، شاهد هستم که در حال حاضر بسیاری از پزشکان برای تجویز دارو از نسخهنویسی الکترونیکی استفاده میکنند و اجرای این طرح همانطور که گفته شد تا به امروز با مشکلات متفاوتی همراه بوده است.
در روزهای ابتدایی اجرای این طرح، برخی پزشکان بابت مشکلاتی نظیر قطعی سیستم، اینترنت و ... نارضایتیهایی داشتند، اما با گذشت زمان کم کم این مشکلات رفع شد و اگر این موضوع به نحو احسنت پیش رود، قطعا ارائه خدمات پزشکی به هموطنان تسهیل خواهد شد.
آیا در حال حاضر داروخانهداران با مشکل مواجه هستند؟
در همین راستا علیرضا سالم دبیر انجمن کارفرمایی داروسازان مؤسس داروخانههای استان تهران درباره رفع مشکلات نسخه الکترونیک در چند وقت اخیر به خبرنگار آنا میگوید: «در حال حاضر یک فضای سردرگمی کماکان وجود دارد ولی به سمت حذف نسخ کاغذی رفتهایم.»
بیشتر بخوانید
واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیتها
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، چه بلایی بر سر کشور میآورد؟ / عدم نظارت بر افزایش قیمت دارو
دبیر انجمن کارفرمایی داروسازان مؤسس داروخانههای استان تهران با اشاره به جزئیات دریافت ۲۰ درصدی نسخ کاغذی توسط هر داروخانه ادامه میدهد: «شرطی را برایمان گذاشتهاند که هر داروخانه میتواند نسبت به کل نسخههای دریافتی، ۲۰ درصد نسخ کاغذی دریافت کند و در حال حاضر به خاطر کسورات بیمهها، بیشتر نسخ کاغذی بیماران به سمت آزاد کشیده خواهند شد.»
عدم رفع مشکلات نسخ کاغذی بعد از ۲۰ روز!
وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات نسخ کاغذی رفع شده است، میگوید: «همچنان مشکلات نسخ کاغذی رفع نشده و با برخی مشکلات مواجه هستیم.»
حال باتوجه به اینکه داروخانههای خصوصی در زمینه دریافت نسخ کاغذی مشکلات متفاوتی دارند، بسیاری از هموطنان برای تامین داروهای مورد نیاز خود به سمت داروخانهها دولتی سوق داده شدهاند که طی بررسیهای خبرنگار آنا مشخص شد، این داروخانهها نیز با مشکل مواجه هستند. روز گذشته در مقابل داروخانه ۳ خرداد تابلویی با عنوان عدم دریافت نسخه کاغذی با کد ملی زده شده بود که دیگر اقدام به دریافت نسخه نخواهند کرد.
آیا دریافت نکردن نسخه کاغذی در داروخانههای دولتی واقعیت دارد؟
همچنین داروخانه شهید کاظمی نیز نسخ کاغذی تامین اجتماعی را دریافت میکرد و نسخ مربوط به بیمه خدمات درمانی دریافت نمیشد. این در حالی است که در داروخانههای دولتی نماینده بیمهها حضور دارند و باتوجه به اینکه دروخانههای دولتی در خط مقدم توزیع دارو هستند و سهمیه خوبی دریافت میکنند، باید شرایط را برای مردم تسهیل کنند و وقتی همچین مشکلاتی در داروخانههای دولتی وجود دارد، دیگر نمیتوان از داروخانههای خصوصی انتظاری داشت.
موضوع یا همان طرح نسخهنویسی الکترونیکی، مسئلهای ملی است و باید هرچه زودتر در جهت رفع مشکلات آن گامهای لازم توسط مسئولان مربوطه برداشته نشود تا هموطنان بیش از گذشته با مشکل مواجه نشوند.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/