دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حضور در شبکه‌های اجتماعی موجب بروز خودشیفتگی در کاربران می‌شود

بررسی دانشمندان حاکی از آن است که استفاده از شبکه‌های اجتماعی باعث ایجاد حس خودشیفتگی در کاربران می‌شود.
کد خبر : 633611
شبکه اجتماعی



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بررسی رفتار هزاران کاربر در شبکه‌های اجتماعی توسط کارشناسان مراکز معتبر بین‌المللی حاکی از آن است که این این برنامه‌ها تأثیر عمیقی بر زندگی کاربران گذاشته و اخلاق آن‌ها را تغییر می‌دهد. در واقع پژوهشگران معتقدند شبکه‌های اجتماعی بستر لازم برای ابتلا به بیماری خودشیفتگی را در بین کاربران فراهم می‌کند.




بیشتر بخوانید:


تبدیل اینترنت به فضایی عاری از اخلاق با فعالیت آزادانه ترول‌ها/ نابسامانی فضای سایبری محدود به ایران نیست




کارشناسان فناوری معتقدند کاربران در شبکه‌های اجتماعی دائماً می‌کوشند «زندگی و شخصیت و ظاهر خود را بی‌عیب و نقص نشان دهند ولی تقریباً هیچ انسانی در جهان خالی در مشکل نیست و از همین رو فشار روحی و روانی زیادی به کاربران شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام وارد می‌شود. در حقیقت آنچه در این برنامه‌ها نمایش داده می‌شود و با زندگی واقعی تفاوتی زیادی دارد. طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی پژوهشکده‌های بین‌المللی متأسفانه میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا از شخصیت‌های معروف در شبکه‌های اجتماعی الگوبرداری می‌کنند و این در حالی است که اکثر افراد مشهور در این برنامه‌ها شایستگی و ویژگی‌های شخصی یک فرد الگو را ندارند. این افراد به واسطه برخی از فعالیت‌های خود و دلایلی دیگر توانسته‌اند نظر کاربران زیادی را جلب کنند و خود را از دیگران برتر می‌دانند. این همان آسیبی است که محققان آن را خودشیفتگی در شبکه‌های اجتماعی می‌نامند.»


البته عملکرد گروهی خاص در شبکه‌های اجتماعی به معنای این نیست که همه کاربران برنامه‌هایی نظیر اینستاگرام خودشیفته هستند بلکه چنین اپلیکیشن‌هایی بستری را فراهم کرده است تا افراد به واسطه ویژگی‌های ظاهری خود بیشتر و بهتر از گذشته دیده شوند. خودشیفتگی همواره وجود داشته و حسی نیست که با معرفی شبکه‌های اجتماعی ایجاد شده باشد اما متأسفانه این برنامه‌ها شدت آن را در بین کاربران تا حدی قابل توجهی افزایش داده است. در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های کارشناسان فضای مجازی اثرگذاری خودشیفتگی تعداد اندکی از اعضای شبکه‌های بر رفتار همه کاربران و بروز رفتارهای خشن و غیرقابل کنترل در کاربران به‌ویژه کودکان و نوجوانان است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب