اطلاعات کشت و تولید گیاهان دارویی پایش میشود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایران کشوری مستعد برای کشت گیاهان دارویی است؛ اما برای توسعه این صنعت نیازمند این هستیم که کشت گیاهان دارویی را بر اساس مزیتها و شرایط انحصاری منطقهای انجام دهیم. اینکه با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی، نیازها و شرایط اقلیمی هر منطقه اقدام به توسعه کشت گیاهان دارویی کنیم. این کار دو مزیت دارد یکی اینکه کیفیت محصولات تولیدی ارتقا مییابد و همچنین برای مردم بومی و محلی اشتغال پایدار ایجاد میشود.
البته این کار به تنهایی پاسخگو نیست و باید از فناوریهای بومی هم برای این کار استفاده کرد. مثلا ایجاد یک مرکز جامع برای جمعآوری، نگهداری و رصد اطلاعات مرتبط با حوزه کشت گیاهان دارویی نیز میتواند به تحقق این هدف کمک کند. این کار فعالان صنعت گیاهان دارویی را حجم زیادی از دادهها و اطلاعات موجود متصل میکند. این مرکز با تلاش دفتر طرح ملی گیاهان دارویی معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در حال شکلگیری است. ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم حامی اصلی شکلگیری این مرکز است و در این کار با نهادهای مرتبط همکاری میکند.
وجود یک ساختار متمرکز برای مدیریت شبکه گیاهان دارویی و طب سنتی که همه حلقههای زنجیره تامین از تولید گیاهان دارویی، فرآوری و عرضه آن را به طور یکپارچه تحت کنترل داشته باشد یک ضرورت ملی است اما این صنعت گسترده و بزرگ، متولیان زیادی را در دل خود جای داده است تا به نیازهای داخلی پاسخ دهند.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این میان به عنوان نهادی سیاستگذار و واسط در تلاش است تا زنجیره تولید تا تجاریسازی این محصولات را تکمیل کند. برای این کار هم از توان همه نهادهای ذیربط استفاده میکند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/