مجلات علمی کشور نمایه بینالمللی میشوند
پیمان صالحی در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به این که نمایهسازی مجلات علمی کشور یکی از اولویتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، بیان کرد: ظرفیت مجلات علمی ایران بالاست و تعدادی از آنها نمایههای بینالمللی را اخذ کردهاند اما شمار قابلتوجهی نیز فاقد نمایههای بینالمللی هستند. وزارت علوم قصد دارد طی فرایندی از تجربیات مجلاتی که نمایه بینالمللی اخذ کردهاند، استفاده کنند تا مجلات دیگر نیز این راه را طی کنند. در این روند تشکیلاتی ایجاد نمیشود و هدف ماموریتگرا کردن مقالات و مجلات علمی است.
وی افزود: سیاستهای تشویقی برای مجلات علمی و پژوهشی کشور و مواردی که در ISC یا پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نمایه میشوند، پیشبینی شده است. این سیاستها به مجلات کمک میکند تا به سوی اخذ نمایههای بینالمللی گام بردارند. اخذ نمایههای بینالمللی برای مجلات روند خاصی دارد که مجلات دارای این نوع نمایهها با این پروسه آشنا هستند و میتوانند تجربیات خود را در اختیار سایر مجلات قرار دهند تا آنها نیز این مسیر را طی کنند. سعی داریم هر سال و با شیب مناسبی تعدادی از مجلات علمی کشور را علاوه بر نمایه منطقهای و ملی، نمایهسازی بینالمللی را نیز دریافت کنند.
به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گذشته آرزو داشتیم که نام یکی از اعضای هیئت علمی ایرانی در یکی از مقالات نمایهشده وجود داشته باشد. حالا تنها در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۲ هزار نمایه بینالمللی از محققان ایرانی به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/