دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1400 - 16:10
دانستنی‌های علمی/۳۵۷؛

چرا رویاهای قدیمی با خاطرات واقعی اشتباه گرفته می‌شود؟

بسیاری از افراد قادر به تشخیص خواب از رویا نیستند، دلیل این امر در فرایندهای پیچیده مغز مخفی شده است.
کد خبر : 631181
مغز



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، برای برخی افراد رویاهای قدیمی مانند خاطرات واقعی به نظر می‌رسند که این تجربه «پریشانی رویا و واقعیت» نام دارد. مطالعات محققان دانشگاه ماستریخت در هلند نشان می‌دهد که مشکل در تشخیص رویا از واقعیت در تعداد قابل‌توجهی از افراد گزارش شده است. متخصصان بر این باورند که این تجربه در بین افراد خاصی مانند مبتلایان به حمله خواب یا اختلال شخصیت مرزی رایج است.


باوجود این که تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده اما فرضیه‌های زیادی در مورد این که چرا افراد قادر به تشخیص رویا از واقعیت نیستند، مطرح شده است. براساس یک نظریه، رویاهایی که با واقعیت اشتباه گرفته می‌شوند، با رویاهای معمولی تفاوت دارند و معمولا واضح‌تر هستند. در نظریه دیگری مطرح می‌شود که پریشانی رویا و واقعیت زمانی اتفاق می‌افتد که حافظه غیرمعمولی در زمان خواب رمزگذاری می‌شود. به عبارت دیگر نکته غیرعادی در مورد نحوه تبدیل رویا در طول خواب وجود دارد که پیش از ذخیره‌سازی در حافظه بلندمدت اتفاق می‌افتد.


چگونه می‌توان فهمید که شخصی سردرگمی رویا و واقعیت را تجربه کرده است؟ آگاهی از این موضوع که امکان ایجاد خاطرات کاذب وجود دارد عامل اثربخشی است. محققان در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۱ به شرکت‌کنندگان توضیح دادند که خاطرات آنها می‌تواند براساس پدیده‌ای به غیر از واقعیت شکل بگیرد و آگاهی از این امر می‌تواند در یادآوری رویدادهای واقعی تاثیر واقعی داشته باشد.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب