آموزش آکادمیک روی کاهش ابتلا به پیری مغز اثرات مثبتی دارد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «تک اکسپلوریست»، تحصیلات عالی و شغل خوب و شخصیت اجتماعی به انسان بسیار سود میرساند. اکنون دانشمندان مطالعاتی انجام دادند که مزیتی فوقالعاده از آموزش نشان میدهد. یافتههای اولیه در مطالعات نشان میدهد که فرآیندهای تخریبی در مغز افراد دانشگاهی بسیار کاهش مییابد. مغز افراد دانشگاهی، محدودیتهای شناختی و عصبی مرتبط با سن را بهتر میتواند جبران کند.
تیمی از محققان در دانشگاه زوریخ پژوهشی تحت عنوان «پویایی پیری سالم» (Dynamics of Healthy Aging) به سرپرستی لوتز یانکه، استاد عصب روانشناسی انجام دادند. این تیم اکنون تأثیر مثبت آموزش را بر روی مغز انسان در هفت سال بررسی و مطالعه کردند. در اصطلاح پزشکی، بیماری «عروق کوچک مغزی» (CSVD) به یافتههای بالینی و تصویربرداری اشاره دارد. این بیماری ناشی از ناهنجاریهای سوراخدار سرخرگهای مغزی، مویرگها و ونولها یا سیاهرگچه است. نشانگرهای بیماری عروق کوچک مغزی با کاهش شناختی مرتبط با سن بوده است.
محققان بیش از ۲۰۰ شهروند سالخورده را بیش از هفت سال تحتنظر گرفتند. شرکتکنندگان تحتتأثیر زوالعقل قرار نگرفتند، هوش متوسط و بالاتر از حد متوسط دارند. همچنین آنها زندگی اجتماعی بسیار فعالی دارند. آنها با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی در فواصل زمانی معین شرکتکنندگان را از نظر عصبی آناتومیک و عصب روانشناختی بررسی کردند. نوروآناتومی، مطالعه ساختار و سازماندهی دستگاه عصبی است. بر اساس تجزیهوتحلیلهای آماری پیچیده، محققان توانستند بهطور علمی نشان دهند که تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی تأثیر مثبتی بر انحطاط مغز مرتبط با سن دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/