اختصاص جایگاه به دانشگاه آزاد اسلامی در حل مشکلات کشور
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ رضا علائی، متولد ۱۳۶۵ شهر اردبیل، دارای مدرک دکتری تخصصی مهندسی سیستمهای انرژی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران بهعنوان استادیار گروه مکانیک دانشگاه آزاد گرمی مشغول خدمت است. از سوابق اجرایی علائی میتوان مدیر گروه مکانیک در سال ۱۳۹۷ و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی بین سالهای ۹۵ تا ۹۸ را ذکر کرد.
او اکنون بهعنوان رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی مشغول خدمت است.
علائی که بهتازگی و در هفته پژوش ۱۴۰۰ بهعنوان پژوهشگر شایسته تقدیر گروه فنی و مهندسی استان اردبیل انتخاب شده است در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره مؤلفهها و ویژگیهایی که موجب انتخابش بهعنوان پژوهشگر برتر و برگزیده شد، اظهار کرد: دارای ۲۵ عنوان مقاله در مجلات بینالمللی با درجه ISI و «اسکوپوس» (Scopus) و ۱۰ عنوان مقاله در مجلات بینالمللی با درجه علمی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستم و بیش از ۴۰ عنوان مقاله در کنفرانسهای ملی و بینالمللی هستم.
وی افزود: از آثار تألیفی اینجانب میتوان سه اثر در حوزه انرژی را نام برد که کتاب تکنولوژیهای جذب کربن توسط انتشارات «اسپرینگر» (Springer) که یکی از معتبرین انتشارات بینالمللی است، سال ۲۰۲۱ با همکاری استادان برجسته بینالمللی نگاشته شد.
بیشتر بخوانید:
ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه با تسهیل در قانون
اعتبارات تحقیقاتی بیشتری در اختیار پژوهشگران قرار گیرد
پژوهشگر برتر استان اردبیل اضافه کرد: در حوزه همکارهای بینالمللی میتوان به عضویت در هیئت تحریریه مجله Journal of Robotics and Control با نمایه Scopus که در کشور اندونزی توسط دانشگاه محمدیه نشر پیدا میکند، اشاره کرد و در سطح داوری با بیش از ۱۰ عنوان مجله همکاری داشتهام که از معروفترین این مجلات میتوان Solar Energy که توسط انتشارات الزویر با ضریب تاثیر ۵.۷۴ است را نام برد که در مجموع، این موارد موجب انتخاب اینجانب به عنوان پژوهشگر شایسته تقدیر گروه فنی و مهندسی استان اردبیل شد.
ساخت دستگاه سلول خورشیدی برای تولید همزمان برق و حرارت
علائی درباره تازهترین فعالیتها و موفقیتهای علمی و پژوهشی خود توضیح داد: در تازهترین آثار در سطح مقاله میتوان پذیرش پنج عنوان مقاله را ذکر کرد که سال ۲۰۲۲ نمایه خواهند شد و ۱۵ عنوان مقاله هم در قسمت داوری است. از لحاظ آثار تألیفی در حال نگاشتن کتابی در حوزه انرژی خورشیدی به زبان انگلیسی هستم که پس از پایان کار با توجه به رایزنیهای انجامشده توسط انتشارات «اسپرینگر» (Springer) به چاپ خواهد رسید.
وی تأکید کرد: در حوزه اجرایی مبادرت به راهاندازی مجله با عنوان تکنولوژی انرژی کردیم که پس از اخذ مجوز لازم با توجه به ظرفیت عظیم هیئت تحریریه که از استادان بنام و برجسته این حوزه از کشورهای بینالمللی هستند، مبادرت به اخذ نمایههای معتبر خواهیم کرد و قسمت عظیم برنامه پژوهشی اینجانب برای سال جدید ساخت دستگاه سلول خورشیدی برای تولید همزمان برق و حرارت بوده که پروپوزال طرح تدوین شده و به مراجع ذیصلاح برای اخذ مجوزهای لازم تحویل داده شده است.
پژوهشگر برتر استان اردبیل درباره نقصها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه عنوان کرد: با توجه به اینکه پیشرفت یا عقبماندگی یک کشور به تحقیق و توسعه وابسته است، پس باید این حوزه از اهمیت ویژهای در تمام نهادها برخوردار باشد که متأسفانه امروز شاهد این امر در نهادهای دولتی و غیردولتی نیستیم و طوری شده است که در برنامهریزی بودجهها کمترین بودجه به این قسمت اختصاص داده میشود در حالی که تولید علم و تفکر برای حال و آینده در این قسمت است. پژوهش مستمر موجب شکوفایی کشور در تمام حوزههاست و نباید از این امر مهم غافل شد.
اختصاص جایگاه برای دانشگاه آزاد اسلامی در حل مشکلات کشور
علائی انتظار خود بهعنوان پژوهشگر از مسئولان بالادستی بهویژه دولتمردان را بیان و توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان نهادی غیردولتی، دارای ظرفیت عظیم علمی در اعضای هیئت علمی، دانشجویان و استادان برجسته در سطح بینالمللی است با این همه در برخی موارد نادیده گرفتن این دانشگاه توسط نهادهای دولتی موجب ناراحتی و افسردگی این قشر عظیم بهویژه اعضای هیئت علمی میشود. انتظارم از دولتمردان اختصاص جایگاه برای این ظرفیت عظیم در حل مشکلات کشور است؛ چراکه نگاه و دیدگاه یکجانبه موجب عقبماندگی خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
برنامه دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس برای راهاندازی موزه تخصصی آبزیان
نتایج تحقیقات و پژوهشهای موفق کاربردی و عملیاتی شود
وی در مورد انتقادها و پیشنهادهای سازنده و شاخصهای رشد و توسعه عرصه پژوهشی کشور متذکر شد: ارتباط صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده بزرگی بوده که کشور برای توسعه نیازمند این حلقه و ایجاد ارتباط به معنایی واقعی نیازمند مردانی است که در حوزه صنعت هستند و باید برای تحقیق و توسعه ارزش قائل شوند، چیزی که متأسفانه تاکنون در بسیاری از بخشها دیده نشده است.
پژوهشگر برتر استان اردبیل ادامه داد: در اخذ طرح پژوهشی توسط استادان دانشگاه، دیدگاه مناسب و بررسی رزومه متقاضی توسط مراجع ذیصلاح لازم است در حالی که متأسفانه امروزه شاهد آن هستیم صرفاً با عنوان اینکه در کدام دانشگاه هیئت علمی هستید، طرح را ارائه میدهند و این موضوع، نادیده گرفتن ظرفیت دانشگاههای دیگر است.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/