دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 دی 1400 - 11:09
معاونت علمی مطرح کرد؛

تلاش‌ ۲۲۰ شرکت دانش‌بنیان برای توسعه حمل‌ونقل هوشمند

صنعت حمل‌ونقل با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت هوشمندسازی حرکت کرده است.
کد خبر : 630828
حمل‌و‌نقل

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حال حاضر ۶ هزار و ۴۷۸ شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کنند. مجموعه‌هایی که چند سالی است به صنایع کشور تزریق شده و نسل جدیدی از کسب‌وکارها را ایجاد کرده‌اند. یکی از صنایع برخوردار از فناوری‌های پیشرفته که به سمت هوشمندی حرکت کرده است، صنعت حمل‌ونقل است. بر اساس آخرین آمارهای موجود در حال حاضر ۲۲۰ شرکت دانش‌بنیان برای توسعه حمل‌ونقل هوشمند در کشور تلاش می‌کنند.


این مجموعه‌ها نقشی تاثیرگذار در روند رو به رشد اقتصاد کشور دارند. شرکت‌هایی که با هدف دگرگون کردن شیوه مدیریت و ادامه کار صنایع مختلف روی کار آمده‌اند و نگاهی نو به مفاهیم اقتصادی دارند. صنعت حمل‌ونقل نیز با ورود این شرکت‌ها به سمت هوشمند شدن و کارایی بیشتر حرکت کرده و با استفاده از فناوری‌های نوین تحولی اساسی را تجربه کرده است.


سیستم حمل‌ونقل هوشمند یا به اختصار «ITS» به‌کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات، برای بهبود عملکرد سیستم حمل‌ونقل است که به بهبود کارآیی و ایمنی در سیستم حمل‌ونقل منجر می‌شود. این کار کاهش تصادفات، کاهش هزینه‌ها بهبود عملکرد صنعت حمل‌ونقل سرعت بخشی به فعالیت‌های درون شهری، دقت و کارایی بالاتر و کاهش خطرات زیست محیطی را به‌همراه دارد.


حمل‌ونقل هوشمند یکی از مهم‌ترین مولفه‌های شهر هوشمند برای ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان و بهبود پایداری است و حرکت شهرها به سمت هوشمندی، بیشتر با استقرار زیرساخت حمل‌ونقل هوشمند، در قالب یک شبکه حمل‌ونقل هوشمند شروع می‌شوند. این صنعت کاربردی در ایران با تلاش شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق روندی رو به‌ رشد یافته و ارائه طرح‌های فناورانه و ایده‌های نوین نیز به آن شتاب داده است. ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در کنار این مجموعه‌ها سعی در کاربردی کردن و توسعه محصولات تولیدی دارد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب