دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 دی 1400 - 10:33

تبدیل شدن به دو نفر در یک زمان/ «کایمریسم» چیست؟

«کایمریسم» پدیده‌ای است ژنتیکی که در آن موجود زنده حاوی سلول‌های دو یا چند فرد از یک گونه یا گونه‌های مختلف است.
کد خبر : 630803
شیر

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «اینترستینگ اینجینیرینگ»، کایمریسم پدیده‌ای است ژنتیکی که در آن موجود زنده حاوی سلول‌های دو یا چند فرد از یک گونه یا گونه‌های مختلف باشد. همچنین «کیمارا» (chimera) را در ژنتیک مخلوطی از حیوان و انسان می‌نامند. در این نوع از موجودات بیش از یک مجموعه دی‌ان‌ای در بدن وجود دارد. همچنین سلول‌های این موجودات حاوی کد ساخت دو ارگانیسم مجزا هستند.


منشأ  کیمارا از یونان باستان به معنای «بز» یا «هیولا» آمده است. از کیمارا در اساطیر یونانی برای توصیف ساختار ترکیبی متشکل از حیوانات مختلف استفاده می‌شد که این تصویر، اغلب به‌صورت شیری است با سر بز در پشت و دمی که به سر مار ختم می‌شد.


در ژنتیک، کایمرسیم وضعیتی بیولوژیکی است. کایمرا حیوانی حامل دو یا چند جمعیت ژنتیکی متمایز است که از تخم‌های بارور مختلف منشأ می‌گیرد. در این رویداد هر جمعیت سلولی «ژنوتیپ» و خصوصیات خاص خود را به‌طور کامل حفظ می‌کند. ژنوتیپ به کل یا قسمتی از اطلاعات ژنتیکی یک فرد گفته می‌شود. در طول توسعه، این احتمال وجود دارد که کل اندام‌ها دارای ژنوتیپ‌های مختلف باشند. در طی توسعه حیوان کایمرا، این شانس وجود دارد که تمام اندام‌ها ژنوتیپ‌های مختلف داشته باشند. برای مثال، عضوی از حیوان می‌تواند کاملا از سلول‌های یک ژنوتیپ باشد و اندام دیگر کاملا از سلول‌های ژنوتیپ دیگر ساخته شده باشد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب