دستگاه ناوبری جراحیها را آسان میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از شرکتهای دانشبنیان ایرانی دستگاه ناوبری جراحی را طراحی و تولید میکند، بدین ترتیب جراح میتوان عمل جراحی را دقیقتر، کاملتر و کمخطرتر پیش ببرد. توسعه این دستگاه در سال ۱۳۸۵ شروع و در سال ۱۳۹۰ وارد بازار شد. در حال حاضر ۸۵ بیمارستان و ۱۶۰ جراح در سراسر کشور از این ابزار جراحی استفاده میکنند و تاکنون بیش از ۸ هزار جراحی با استفاده از این دستگاه انجام شده است.
جواد حسنی، مدیر توسعه کسبوکار این شرکت در گفتوگو با خبرنگار آنا بیان کرد: این دستگاه مانند یک جیپیاس است اما در جراحی کاربرد دارد. پزشکان با استفاده از تصاویر سیتی اسکن تشخیص میدهند که بیمار تومور یا توده دارد و محل آن را در بدن شناسایی میکنند. حال سوال اینجاست که جراح چگونه میتواند محل تومور را در زمان جراحی پیدا کند؟ باید کدام قسمت از بدن بیمار را بشکافد تا به محل دقیق توده برسد؟ در حال حاضر جراحان این روند را در ذهنشان انجام میدهند که میتواند منجر به بروز خطای انسانی شود.
وی افزود: دستگاه ناوبری جراحی موقعیت ابزاری که در دست جراح قرار دارد را به صورت بیدرنگ ردیابی میکند و روی صفحه نمایش نشان میدهد. بدین ترتیب جراح میتواند محل توده را پیدا کند و با دقیقترین و بهترین رویکرد به هدف برسد. قیمت دستگاه ناوبری جراحی ایرانساخت ۵۰ درصد کمتر از نمونههای مشابه خارجی است. در ساخت این دستگاه از نمونههای خارجی ایده گرفتیم اما طراحی و ساخت آن از صفر تا صد به دست مهندسان ایرانی انجام شده است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/