چگونه گیاهان از حشرات تقلید میکنند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ارکیده زنبوری گلهایی دارد که به نوع ماده گونه خاصی از زنبور عسل شبیه است. بنابراین وقتی زنبورهای نر این گلها را میبینند، گمان میکنند که زنبور مادهای را دیدهاند و شروع به جفتگیری با این گلها میکنند. در این فرایند زنبور نر با گردههای گل پوشانده میشود و آنها را از یک گل به گل دیگر میبرد. این روش بسیار هوشمندانه است اما گل ارکیده زنبوری نمیتواند خود یا زنبور عسل را ببیند و سیستم عصبی مورد نیاز برای درک شباهت بین گلهای خود و زنبور را ندارد.
گیاهان قدرت بینایی ندارند اما برخی از آنها به نحوی تکامل یافتهاند که قادر به تقلید از حشرات هستند. حال سوال اینجاست که چگونه چنین امری ممکن است؟ تکامل به دست یک فرد، حیوان یا موجود هدایت نمیشود، تغییرات بسیاری در این روند ایجاد میشود اما تنها موارد خاصی باقی میمانند. به احتمال زیاد اجداد ارکیده زنبوری مانند گلهای دیگر برای فریب دادن زنبورها به شهد متکی بودهاند؛ اما یک جهش تصادفی باعث شد که ظاهر این گیاه برای گونه خاصی از زنبورها جذابتر از باقی گلها به نظر برسد.
با گذشت زمان، گلهایی که شباهت بیشتری به زنبورهای ماده داشتند، حشرات گردهافشان بیشتری را جذب کردند و حتی نیازی به تولید شهد نداشتند. بنابراین این گلها با تلاش کمتر، سریعتر تکثیر شدند. این روند بهشدت کُند است اما طی چند میلیون سال و با وجود زنبورهای مصمم این تغییرات پایدار شدند
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/