دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1400 - 16:51
حجت‌الاسلام حلیمی عنوان کرد؛

وحدت حوزه و دانشگاه نیازمند آسیب‌شناسی در بخش اجرا

یک استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: در مدیریت و اجرای وحدت حوزه و دانشگاه با مشکلاتی مواجه بوده‌ایم که فقدان آسیب‌شناسی می‌تواند چشم‌انداز روشنفکری دینی را با چالش‌های جدی مواجه کند.
کد خبر : 628897
سلیمان حلیمی



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از ساری، حجت‌الاسلام سلیمان حلیمی در مراسم گرامیداشت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) که با حضور دانشگاهیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری برگزار شد با اشاره به اینکه وحدت به معنای نزدیک کردن اندیشه‌ها و پیدایی نقاط اشتراک با تحت عنوان واحد است، اظهار کرد: قوام یک جامعه، وحدت کلمه است که اگر در این مسیر گام جدی برداشته شود در مسیر وحدت گام برخواهیم داشت.




بیشتر بخوانید:


طرح اندیشه تمدن‌ساز؛ جلوه‌های وحدت حوزه و دانشگاه




وی با بیان اینکه هنوز دو نهاد حوزه و دانشگاه نمی‌دانند که هرکدام چه ظرفیت‌هایی برای تعامل و حرکت به سوی وحدت با سایر نهادها دارند، اضافه کرد: هنوز مشخص نیست که بخش‌های فنی و مهندسی دانشگاه چگونه می‌توانند در راستای وحدت با حوزه گام بردارند.


این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: از سوی دیگر هنوز مشخص نشده که فلسفه اسلامی چگونه و تا چه میزان می‌تواند با بخش‌های پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه به وحدت برسد و آنچه که نمایان است اینکه حوزه و دانشگاه ابتدا باید یکدیگر را در همه زمینه‌ها به رسمیت بشناسند و بعد گام در مسیر وحدت بردارند.


جایگاه مطالبه‌گری ارتباط حوزه و دانشگاه در کشور


حلیمی متذکر شد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دشمن تلاش کرد تا تصویری منفی از حوزه نزد دانشگاهیان و حوزویان ایجاد کند و تا حدودی موفق شد، تصویری که از حوزویان ارائه می‌شد این بود که آنان عقب افتاده و متحجر هستند و تصویر ارائه شده از دانشگاهیان این بود که آنان غرب‌زده هستند.


وی متذکر شد: این تصویر منفی هر چند در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی تا حدودی بسیار زیادی شکسته شده، اما همچنان وجود دارد و دو طرف از نظر روانی تمایلی به برقراری ارتباط و همکاری مشترک ندارند.


وحدت حوزه و دانشگاه نیازمند آسیب‌شناسی در بخش اجرا


این استاد حوزه و دانشگاه تبیین کرد: نکته‌ای که هرگز نباید از آن مغفول ماند اینکه اساس و ریشه رسیدن به وحدت، رعایت اخلاق است که اگر از آن غفلت کنیم هرگز به وحدت کلمه نخواهیم رسید.


حلیمی افزود: در موضوع وحدت حوزه و دانشگاه در کشور شاید توانسته باشیم نمای ظاهری وحدت حوزه و دانشگاه را به‌خوبی حفظ کنیم؛ اما در مدیریت و اجرای آن با مشکلاتی مواجه بوده‌ایم که فقدان آسیب‌شناسی می‌تواند چشم‌انداز روشنفکری دینی را با چالش‌های جدی مواجه کند.


وی با اشاره به مدیریت حوزه فرهنگ و ارتباط با دانشگاه بیان کرد: خلأ حضور قدرتمند حوزه در دانشگاه‌ها به رشد خزنده، پنهان و مدیریت شده رگه‌هایی از تفکرات مارکسیستی و لیبرال دموکراسی در میان دانشجویان منجر خواهد شد که این خود بیانگر نوعی خلأ سیاست‌گذاری، اجرا و نظارت مناسب در حوزه فرهنگ است.


این استاد حوزه و دانشگاه درباره جایگاه مطالبه‌گری ارتباط حوزه و دانشگاه هم گفت: وحدت حوزه و دانشگاه اتفاقی نیست که با دستور و امریه حاصل شود؛ بلکه یک کار فکری، فرهنگی و علمی است و باید بدانیم وحدت حوزه و دانشگاه خواسته جدی امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است.


حلیمی تأکید کرد: این خواسته با برگزاری همایش در یک روز و ایراد چند سخنرانی و نگارش چند صفحه مقاله محقق نخواهد شد و وحدت حوزه و دانشگاه باید با تلاشی همگانی و مستمر علمی محقق شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب