دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1400 - 14:48
داداش‌پور:

بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها یکی از الزامات دستیابی به مرجعیت علمی است

معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان گفت: بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها یکی از الزامات دستیابی به مرجعیت علمی است که باید در مسیر تحقق آن قدم برداریم.
کد خبر : 628809
هاشم داداش‌پور



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از سازمان امور دانشجویان، هاشم داداش‌پور در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه ارومیه با تاکید بر اینکه حضور یک شعبه به‌نام دانشگاه ایرانی در کشورهای دیگر ضروری است، بیان کرد: متأسفانه این حضور رخ نداده و نیاز به توجه ویژه‌ دارد چراکه گام مهمی برای بین‌المللی‌سازی آموزش عالی ایران است.


وی با بیان اینکه در تکریم فرهنگی، اجتماعی و هویتی دانشجویان بین‌الملل که در حال تحصیل در ایران هستند نیز کار شایسته‌ای صورت نگرفته است، گفت: هر یک از دانشجویان بین‌المللی می‌توانند معرف و سفیر فرهنگی برای ما در کشور خودشان باشند و این موضوع به افزایش قدرت نرم کشور منجر می‌شود.


معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: جذب دانشجویان خارجی فرصت بی‌نظیری است که می‌تواند در تحقق تمدن نوین اسلامی مؤثر باشد. از این رو، باید چالش‌های پیش‌روی دانشجویان بین‌المللی را شناسایی، برای رفع موانع موجود اقدام و برای پشتیبانی از برنامه‌های این مسیر، سرمایه‌گذاری کنیم. به‌طور مثال همین مجوزهای اقامت یک ساله برای دانشجویان خارجی و عدم صدور مجوزهای ورود و خروج یکی از موانع مهم پیش‌رو در جذب دانشجویان بین‌المللی است.


داداش‌پور ضعف در شاخص‌های دانشگاه بین‌المللی را یکی دیگر از موانع جذب دانشجویان خارجی عنوان کرد و افزود: دانشگاه ارومیه در یک سال گذشته، بیش از ۸۰۰ دانشجوی خارجی جذب کرده که اکثریت آن‌ها از کشورهای عرب زبان همسایه هستند ولی هنوز سایت این دانشگاه در رابطه با پوشش زبان‌های زنده دنیا به ویژه عربی فعال نیست. در دانشگاه‌های دیگر نیز وضعیت مشابهی داریم.


وی با بیان اینکه وزارت علوم تمام تلاش خود را به‌کار گرفته تا رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه دانشگاه و فضای علمی، عملی شود، خاطرنشان کرد: بازگشت به سابقه تمدنی درخشان کشور در حوزه علمی، رسیدن به مرجعیت علمی، انتقال دانش و ایجاد عدالت در جهان اسلام، تعامل با کشورهای اسلامی و توسعه زبان فارسی و تبدیل آن به یکی از زبان‌های علمی در حوزه بین‌المللی تنها چند نمونه از رهنمودها و آینده‌نگری‌های رهبر معظم انقلاب در حوزه علمی است که باید عملی شود.


معاون وزیر علوم، کرونا را یکی از چالش‌های فضای دانشگاهی طی ۲ سال اخیر دانست و ادامه داد: بازگشایی کامل دانشگاه‌ها مستلزم آمادگی و تمهید مقدمات زیادی بوده که یکی از آنها اصلاح زیرساخت‌ها در دانشگاه‌ها است. درآمد اختصاصی دانشگاه‌ها می‌تواند، نجات‌بخش دانشگاه‌ها در مشکلات مالی باشد اما متأسفانه اتصال بخش‌های پژوهش و فناوری دانشگاه با جامعه به خوبی برقرار نیست و این رابطه با مشکل جدی مواجه هستیم. بر اساس قانون، باید یک درصد از بودجه دستگاه‌های اجرایی کشور به بحث پژوهش اختصاص یابد اما در عمل این اتفاق رخ نداده است.


داداش‌پور با اشاره به ظرفیت واکسن‌سازی در کشور بیان کرد: تولید و آزمایش ۱۲ واکسن کرونا و به سرانجام رساندن ۶ واکسن نشان داد ظرفیت‌های علمی بسیار قوی در دانشگاه‌های کشور وجود دارد. وضعیت فعلی دانشگاه ارومیه نیز مناسب است، اگر امروز دانشگاه ارومیه در وضعیتی قرار گرفته که منطقه شمال غرب کشور به آن می‌بالد نشان از تلاش مدیران این مجموعه و همه همکاران در دوره‌های فعلی و گذشته بوده است.


در این مراسم رحیم حب‌نقی پس از هشت سال از ریاست دانشگاه ارومیه تودیع و احمد علیجانپور به عنوان رئیس جدید این دانشگاه معارفه شد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب