علت جهشهای ویروس کرونا چیست؟/ لزوم تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند
آمیتیس رمضانی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص علت جهشهای ویروس کرونا گفت: جهشهای ویروس کرونا به دلیل RNAهایی است که در تاج این ویروس قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه برخی مسائل منجر به افزایش تعداد جهشهای ویروس میشود افزود: گردش ویروس در جامعه و انتقال آن از فردی به فرد دیگر شرایطی را فراهم میکند که قدرت تکثیر آن مضاعف و بیشتر شود.
به گفته این فوق تخصصی بیماریهای عفونی در حین تکثیر ویروس خطاهایی در ویروس اتفاق میافتد و دلیل اصلی جهشها و تغییرات نوکلئوتیدها و آمینواسیدها است.
رمضانی با تاکید بر اینکه هرچه افراد واکسینهشده جامعه بیشتر باشد احتمال ابتلای افراد به سویههای جهشیافته کمتر است ادامه داد: در این شرایط احتمال گردش و جهش ویروس کمتر است.
وی همچنین در خصوص سویه اُمیکرون که در آفریقای جنوبی شایع شده است بیان کرد: غالب جوانان در این کشور که جمعیت فعال و پویا هستند واکسینه نشدهاند و همین امر موجب ایجاد شرایط برای تکثیر ویروس میشود.
به گفته رمضانی در جوامع آفریقایی تعداد افراد اچآیوی مثبت زیاد است و وقتی در جامعهای افراد دچار نقص ایمنی زیاد باشد هنگام مواجهه با ویروسی مثل کرونا توانایی مقابله و دفاع با آن ندارند و ویروس از بدن فرد پاکسازی نمیشود و برای حدود دو ماه در بدن آنها باقی میماند و وقتی ویروس از بدن این فرد به فرد دیگر منتقل میشود جهشهای متفاوتی خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
مزایا و معایب دُز سوم واکسن کرونا چیست؟
سنین زیر ۱۸ سال چه واکسنی از کرونا دریافت میکنند؟
این فوق تخصص عفونی با تاکید بر اینکه چنین شرایطی فقط مختص افراد اچآیوی مثبت نیست و همه افراد دارای نقص ایمنی از جمله افراد مبتلا به سرطان و پیوندیها هم در معرض این جهشهای متناوب قرار دارند بیان کرد: به دلیل ماندگاری ویروس برای مدت چند ماه در بدن این افراد بستر برای جهشهای مداوم فراهم میشود.
وی در خصوص افرادی که به چند بیماری نقص ایمنی مبتلا هستند گفت: چنین افرادی قابلیت این را دارند که به چند سویه ویروس مبتلا شوند. یعنی فرد همزمان به واریانس بتا و دلتا و اُمیکرون مبتلا میشود؛ زیرا توان دفاعی بدن این افراد برای مقابله بسیار ضعیف است و هنگامیکه در بدن یک نفر چند سویه با هم ارتباط دارند زمینه برای شکلگیری ویروسهای بیشتر و جدیتر فراهم میشود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه هنوز در خصوص علت اصلی ایجاد اُمیکرون دلایل موثق و موفقی وجود ندارد گفت: چون در کشورهای آفریقایی جمعیت جوان غیرواکسینه هستند و جمعیت افراد مثبت هم بسیار بالا است همین موارد میتواند بستر را برای جهشهای خیلی بدتر وخطرناکتر هم فراهم کند.
به گفته رمضانی واریانس اُمیکرون از هرکدام از جهشها یک مقداری دریافت کرده است و تا زمانیکه جهان برای واکسینه شدن کشورهای توسعه نیافته و فقیر دست به کار نشود وضعیت همین است و جهشها ادامهدار خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه این سویه جدید هم حتماً وارد ایران خواهد شد عنوان کرد: با توجه به اینکه روند واکسیناسیون در کشور ما بهخوبی پیشرفته و غالب اقشار جامعه واکسینه شدهاند بیان کرد: همین امر باعث میشود این ویروس بعد از اینکه وارد کشور شد جهشهای زیادی نداشته باشد.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از غالب شدن اُمیکرون در کشور باید گروههای هدف یعنی افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف و یا میانسالان دُز سوم واکسن دریافت کنند.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/